Chef’s Table, un documentar culinar Netflix Original
In primul sezon Chef’s Table vorbeste despre viata personala si cea din bucatarie a 6 bucatari-sefi renumiti international, fiecare episod tratand cate un singur chef pe rand: Massimo Bottura, Dan Barber, Francis Mallmann, Niki Nakayama, Ben Shewry si Magnus Nilsson.
E de-ajuns sa vezi primul episod pentru a fi fascinat de acest documentar culinar cu accent pe viata, bine facut. Pentru ca… [spoiler-alert]
In episodul dedicat lui Massimo Bottura vei descoperi ingrediente interesante demne de un film artistic: decizii radicale de a se muta dintr-o tara in alta, pofta lui riscanta de a moderniza… Bucataria italieneasca!, personaje cheie pe care le intalneste de-a lungul timpului si, nu in ultimul rand…
ideea lui revolutionara de a salva productia de Parmigiano-Reggiano compromisa dupa cutremurul din zona Emilia-Romagna din 2012, printr-o reteta clasica regandita, ajunsa virala pe internet: Risotto CACIO E PEPE, idee care si-a atins scopul!
Eu chiar am auzit in vremea respectiva vorbindu-se la stiri despre aceasta „reteta din Modena” si am citit despre ea pe site-uri din America, dar nu stiam povestea din spatele ei.
Daca ti-am facut pofta de povesti adevarate si daca ai abonament Netflix, urmareste documentarul online aici: Chef’s Table pe Netflix.













