Cum faci Orez galben?

Trebuie sa recunosc ca inainte sa ma apuc sa invat sa gatesc ma urmarea o intrebare:
Exista Orez Galben… ?
Adica gata-galben, ca de vazut il tot vedeam in tot felul de Retete pe net. Arata apetisant si vroiam sa avem si noi asa ceva in farfurii.
Da, intrebarea cu pricina a ajuns pe internet si se pare ca doar eu intrebam daca exista Yellow Rice, toate lumea stia ca exista, cum ar veni. Poate in alte tari il poti cumpara asa, dar cum e facut?
Si uite asa am dat de Turmeric! Un ingredient folosit des in Bucataria Indiana si nu numai.
Iar de facut Orez galben e foarte simplu. Fierbi Orezul asa cum o faci de obicei, iar dupa ce stingi focul adaugi Turmeric macinat si amesteci bine. Treptat culoarea devine din ce in ce mai intensa, iar mancarea mai apetinsanta.
Desigur poti folosi si Sofran, dar atentie cu Sofranul, in cantitati mari poate deveni toxic. Sofran cu masura, deci. Mai bine cu Sofran Indian, cum i se mai spune Turmericului.