Cum faci Orez galben?

Trebuie sa recunosc ca inainte sa ma apuc sa invat sa gatesc ma urmarea o intrebare:

Exista Orez Galben… ?

Adica gata-galben, ca de vazut il tot vedeam in tot felul de Retete pe net. Arata apetisant si vroiam sa avem si noi asa ceva in farfurii.

Da, intrebarea cu pricina a ajuns pe internet si se pare ca doar eu intrebam daca exista Yellow Rice, toate lumea stia ca exista, cum ar veni. Poate in alte tari il poti cumpara asa, dar cum e facut?

Si uite asa am dat de Turmeric! Un ingredient folosit des in Bucataria Indiana si nu numai.

Iar de facut Orez galben e foarte simplu. Fierbi Orezul asa cum o faci de obicei, iar dupa ce stingi focul adaugi Turmeric macinat si amesteci bine. Treptat culoarea devine din ce in ce mai intensa, iar mancarea mai apetinsanta.

Desigur poti folosi si Sofran, dar atentie cu Sofranul, in cantitati mari poate deveni toxic. Sofran cu masura, deci. Mai bine cu Sofran Indian, cum i se mai spune Turmericului.

Dana Dumitrescu

Inainte sa se apuce de gatit, Dana nu stia sa faca mai nimic in afara de Cartofi prajiti, o Friptura aruncata in cuptor si o Salata din cruditati... Tot ce invata nou si toate retetele pe care le experimenteaza sunt postate pe Brunchy.ro. Site-ul este creat special pentru a-si pune in ordine retetele, dar si pentru a inspira alti oameni in gatitul practic, de zi-cu-zi.

Scrie un Comentariu

There are only three things women need in life: food, water, and compliments.Chris Rock

Brunchy
iti recomanda produse si alimente ONLINE: