Cum scapi de coaja de Migdale in cateva minute

Daca ai incercat vreodata sa faci acasa Faina de Migdale din Migdale crude si le-ai macinat cu tot cu coaja, sigur ti-ai fi dorit sa fi eliminat cojile inainte sa le macini, pentru a avea o Faina fina si mai putin amara.

• • •

Sa scapi de coaja e foarte usor!

Pur si simplu oparesti Migdalele in Apa clocotita cu putina Sare.

• • •

Sarea, la fel ca la toate alimentele cu coaja pe care le fierbem, ajuta sa sparga si sa inmoaie coaja mai repede si mai usor in procesul de fierbere sau oparire.

Dureaza doar cateva minute: pune un vas cu Apa si Sare la fiert, iar cand Apa clocoteste, adauga Migdalele. Intr-un minut sau doua verifica o Migdala daca, prin strivire, coaja aluneca de pe ea. Daca da, stinge focul. Daca nu, mai lasa-le pe foc un minut.

Cand sunt gata de decojire, scurge Apa si lasa-le sa se raceasca putin, pentru a le putea prelucra fara sa te arzi. In doi timpi si 3 miscari vei scapa de toate cojile ca prin minune!

Acum, indiferent pentru ce anume iti trebuie Migdale decojite, trebuie sa le lasi sa se usuce bine inainte de a le folosi.

Eu aleg sa le usuc bine in cuptor. Le pun intr-o tava si le las 5 minute la 180 C. Dupa aceasta etapa sunt perfecte pentru a fi macinate sau pentru a fi mancate ca o gustare. Poti folosi Faina pentru a face Pricomigdale, Macarons, Martipan si ce mai vrei tu.

Vezi aici:

Iti poti comanda rapid Migdalele online sau poate vrei chiar Faina de Migdale gata facuta, tot online:

Migdale crude   Faina de migdale

Dana Dumitrescu

Inainte sa se apuce de gatit, Dana nu stia sa faca mai nimic in afara de Cartofi prajiti, o Friptura aruncata in cuptor si o Salata din cruditati... Tot ce invata nou si toate retetele pe care le experimenteaza sunt postate pe Brunchy.ro. Site-ul este creat special pentru a-si pune in ordine retetele, dar si pentru a inspira alti oameni in gatitul practic, de zi-cu-zi.

Lasă un răspuns

A good cook is like a sorceress who dispenses happiness.Elsa Schiaparelli

Brunchy
iti recomanda produse si alimente ONLINE: