Cumpara-ti Cutitul Bucatarului si inveti sa gatesti! Eu am luat viteza!

Aparent nu are nicio legatura.

Si n-o sa stim niciodata daca nu cumva Cutitul Bucatarului ii invata pe Chefi sa gateasca, dar daca stai sa te gandesti… toti au cu siguranta cel putin unul…

La mine a fost vorba de o descoperire valoroasa care mi-a dat imediat curaj! Descoperirea a fost ca un cutit bun chiar taie bine, frate! Nici nu trebuie sa te concentrezi, sau sa te incordezi, sau sa iei o pozitie anume, ca a si taiat singur!

Stiu ca pare banal, vai, doamne, ce descoperire – Cutitul bun taie bine. Dar din cauza ca taie atat de bine, iti asculta si miscarile mainii mai altfel, mai natural. Nu trebuie sa te adaptezi la el, el se adapteaza la tine.

• • •

Inainte sa-l am, credeam ca nu sunt in stare sa tai felii foarte subtiri si ca efortul sa fac totusi asta, e prea mare. Ma chinuiam sa rad varza pe razatoare in loc s-o toc, pentru ca cu cutitele mele obisnuite dura prea mult, erau cam mici. Nu vrei sa stii cum tocam eu patrunjelul, de parca taiam forme cu forfecuta din el!

• • •

Acum ca-l am si nu-i mai dau drumul din mana, constat ca e bun la orice! Si fie ca gatesti des sau nu gatesti mai deloc, daca ar fi sa ai un singur cutit de bucatarie in casa, domnul Cutit al Bucatarului te serveste ca un mare domn!

Nu stiu daca te invata ceva Cutitul Bucatarului, dar mie mi-a dat curaj, mi-a optimizat procesele si mi-a dat viteza! Si cu curaj, mama ce multe Retete am mai gatit!

• • •

Am gatit atat de multe ca a trebuit sa-mi iau Masina de spalat vase!

Articolul este prima poveste din seria Gatitul si 3 lucruri noi:

Dana Dumitrescu

Inainte sa se apuce de gatit, Dana nu stia sa faca mai nimic in afara de Cartofi prajiti, o Friptura aruncata in cuptor si o Salata din cruditati... Tot ce invata nou si toate retetele pe care le experimenteaza sunt postate pe Brunchy.ro. Site-ul este creat special pentru a-si pune in ordine retetele, dar si pentru a inspira alti oameni in gatitul practic, de zi-cu-zi.

Scrie un Comentariu

Sometimes it's good just to be seduced by the particular cheeses spread out in front of you on a cheese counter.Nigella Lawson
How to Eat: The Pleasures and Principles of Good Food

Brunchy
iti recomanda produse si alimente ONLINE: