Vrei Mazare proaspata? Tine minte: MAI = MAZARE
Cand am dat prima data de Mazare proapsata – culmea! intr-un supermarket! – am zis sa iau putina s-o incerc. Si cum am facut cu toate legumele si frunzele proaspete noi din viata mea din bucatarie, am gatit Mazarea mai intai in aburi, sa-i simt tot gustul, care poate la fiert s-ar mai fi diluat.
Dupa cateva minute in aburi am presarat putina Sare si am gustat. Si… m-am indragostit! Din ziua aia m-am indragostit iremediabil de Mazare proaspata si pana la urma de Mazare in general.
Povestindu-i mamei despre indragosteala mea aflu de la ea ca nu gasesti prea mult timp Mazare verde cruda, ci doar vreo 2 saptamani, maxim 3. A-ha! Atunci sa nu uit ca pe la sfarsitul lui Mai sa fiu cu ochii pe Mazare in fiecare an! E pacat sa ratezi asa bunatate verde. Mi-am scris un reminder cu creta pe perete si acum sigur n-am cum sa mai uit.
Tine minte si tu:
M-am hotarat sa-mi fac provizii si am cumparat de la piata un sac mare de Pastai. Impreuna cu fata mea si cu niste prieteni am desfacut la Mazare… cateva zile. 🙂 Ne putem numi specialisti acum, jur.
Am mai gatit Mazare in aburi, apoi am incercat si fiarta – fierbe imediat, da, am mancat Mazare in fiecare zi cateva zile in diverse combinatii. De mancare proaspata si verde n-ai cum sa te saturi.
Ce am facut cu tot sacul de Mazare? Mi-am facut rezerve la congelator sa am toata vara si chiar si la toamna. Acum, pentru cateva luni, nu mai am de ce sa cumpar Mazare congelata, am propriile rezerve – din sursa foarte sigura ^^ si clar o sa iubesc mai mult Mazarea mea congelata decat pe cea cumparata.
Incearca macar o data Mazarea gatita imediat ce o scoti din Pastai!