Boabe de Linte rosie Solaris
Lintea se foloseste in alimentatie din vremurile preistorice – exista in Elvetia situri arheologice care atesta acest lucru. Ca toate boabele lintea ofera o cantitate mare de proteine si amidon si este o sursa buna de vitamina B. De asemenea contine cantitati semnificative de fier, zinc si calciu. Partea mai putin buna este ca mai contine si acid pitic, substanta care ingreuneaza absortia acestor minerale. Daca alaturi de linte mai consumati un aliment bogat in vitamina C, sporiti cantitatea de fier absorbit.
Continutul mare de fibre face din linte un aliment de protectie impotriva cancerului la vezica biliara, iar abundenta de vitamine B, mai ales de niacina, o face un aliment perfect pentru persoanele foarte stresate sau care sufera de extenuare mentala cronica. Lintea este de asemenea buna pentru reducerea colesterolului.
Principalii constituenti cunoscuti: amidon, fier, calciu, sodiu si potasiu (care favorizeaza asimilarea grasimilor); vitaminele B si C; mangan, apa 11,5; protide 23; hidrati de carbon 59; lipide 1; saruri minerale 2,5; celuloza 1.
Proprietati:
– foarte nutritiv si dintre cele mai digestibile
– galactogen
Produsul poate contine gluten. Produs intr-o unitate care ambaleaza si proceseaza faina din cereale, mustar, soia, nuci, alune seminte de susan, telina.
Mod de preparare:
Lintea rosie se spala si se fierbe preparandu-se supe, ciorbe, mancaruri cu legume, imbunatatindu-le gustul si valoarea nutritiva.
Salata cu linte rosie si grau:
Ingrediente:
100g grau, 100g linte, ardei gras, o ceapa, 50g mazare, 50g ciuperci, patrunjel, busuioc, ulei si zeama de lamaie sau otet de mere cu miere.
Graul si lintea se fierb separat pana cand devin moi. Se amesteca apoi cu legumele crude taiate cubulete si cu sosul.
Supa de linte rosie:
Ingrediente:
200g linte rosie, 1 cartof, 1 morcov, o ceapa, usturoi, sare, cimbru, apa.
Legumele taiate se pun la fiert impreuna cu lintea iar la sfarsit se adauga condimentele, usturoiul si sarea.
Tara de origine: Turcia
100% NATURAL
FARA ADITIVI SAU CONSERVANTI