Ingrediente
-
260 g Faina / 2 Cups
-
140 ml Apa
-
1 praf de Sare
Descriere Reteta
Ai nevoie de doar 2 ingrediente, pe care le poti cumpara si ONLINE:
Ce trebuie sa tii minte pentru Mucenicii fierti:
→ Ai nevoie de o Reteta cu proportii echilibrate pentru un aluat simplu, dar elastic
→ Ii faci mai repede daca folosesti forme de decupat in forma de 8
Aluatul de Mucenici pentru fiert e facut doar din Faina cu Apa si putina Sare. Surprinzator, pentru un aluat atat de simplu, el nu se incheaga chiar usor. Daca de obicei nu insist cu framantatul, aluatul acesta de Mucenici – pe care vrei sa-l formezi in niste opt-uri mici, trebuie framantat ca lumea!
Iar ca treaba sa iasa bine pana la capat, ai nevoie de anumite cantitati exacte de Faina si Apa, in echilibru perfect, fara sa mai adaugi Faina pe parcurs. Aluatul trebuie sa fie elastic si nelipicios pentru a-l putea modela cu usurinta.
Cum faci Mucenicii?
Amesteca intr-un vas Faina cu putina Sare si adauga treptat Apa calduta. La inceput amesteca cu o spatula de silicon, apasand aluatul pana se leaga toata Faina. Apoi framanta cu mainile pana devine un aluat omogen. Trebuie insistat.
Dupa ce ai un aluat de care esti multumit, rupe din el bucati de marimea unei alune si formeaza snururi din ele. Uneste capetele la snururi si rasuceste, formand un 8. Repeta operatiunea pana te plictisesti. Glumesc, pana termini aluatul.
Lasa 8-turile pe o foaie de copt, neacoperite, la uscat, pana a doua zi. Se vor intari si isi vor pastra forma atunci cand ii vei pune la fiert in sirop de zahar cu esenta de rom.
Vezi Reteta de sirop la Mucenici fierti in sirop.
O idee sa nu muncesti prea mult la modelat opt-uri – indeletnicire care, chiar daca e placuta, consuma destul de mult de timp, este sa folosesti o forma de decupat biscuiti in forma de 8. Daca nu gasesti o forma atat de mica cum sunt Mucenicii de cumparat, foloseste o forma mai mare. In felul asta vei economisi o gramada de timp si vei avea tot Mucenici in forma lor traditionala.
Pentru Mucenicii copti in cuptor vezi Reteta: Mucenici Moldovenesti →