Ingrediente
-
300 g Faina
-
250 g Unt / moale
-
150 g Zahar
-
2 buc. Oua
-
1 praf de sare Sare
-
2 lingurite Scortisoara
-
Tools
-
Forme de taiat biscuiti
Descriere Reteta
Ingredientele ajung pentru a umple 3 tavi de Biscuiti. Este un aluat fara praf de copt si fara bicarbonat. Poate fi folosit si ca aluat de Tarta crocanta.
De obicei ai ingredientele pentru aceasta Reteta, dar daca nu le ai, le poti cumpara ONLINE:
Preparare
1
Done
|
AluatAmesteca toata ingredientele - in afara de Scortisoara - intr-un bol, pana se leaga un aluat omogen. Imparte aluatul in 3 - pentru 3 tavi, iar o parte amestec-o cu Scortisoara. |
2
Done
20 min.
|
Aluat la frigiderImpacheteaza bucatile de aluat in folie alimentara si pune-le in frigider pentru 20 de minute. Rece va fi mai usor de decupat. |
3
Done
|
FormeScoate aluatul din frigider, pregateste tavile cu hartie de copt si da drumul la foc la 190 C. Pe un blat presarat cu Faina intinde o foaie groasa de 5 mm. Cu formele decupeaza biscuiti de aceeasi marime si pune-i direct in tava. Cand umpli o tava, baga-o in cuptor. Continua si decupeaza o tava intreaga de biscuiti mai mici si una de biscuiti cu Scortisoara. |
4
Done
20 min.
|
La cuptorVor sta la cuptor cam 20 de minute - biscuitii mari si 15 minute cei mici. |
5
Done
|
Decorat cu zaharCand sunt gata copti, unge cativa biscuti cu Apa si imbraca-i in Zahar. |