Ingrediente
-
100 g + Faina
-
100 g Unt
-
60 g Zahar
-
1 Lingura Cacao
-
1 praf de Sare
-
1 buc. Oua
-
1 lingurita Esenta de Portocale
-
Pentru decor
-
Confetti de zahar
-
Apa
-
Tools
-
Tava mare
-
Forme de decupat biscuiti
-
Pensula
Descriere Reteta
Formele astea litere au fost un pretext pentru a face niste Biscuiti crocanti. Fiind foarte subtiri si lasati destul in cuptor au iesit ca niste grisine. Buni! Am adaugat Cacao pentru ca ea leaga aluatul ca un lipici, dar nefacandu-l lipicios! Aveam nevoie de asta la literele subtiri.
Si cum crocante sunt si ornamentele de zahar, cred ca Biscuitilor li se potriveste pe deplin numele de Rontaieli. Stii intrebarea aia… Avem ceva de rontait? Rontz-rontz everybody!
Cumpara-ti ingredientele online:
Preparare
1
Done
|
AluatAmesteca intr-un vas Faina cu Cacaua, adauga si Zaharul si putina Sare. Incorporeaza treptat Untul si la sfarsit amesteca si Oul in aluat. Adauga si putina aroma, esenta de Portocale le da un suflu fresh. Vei obtine un aluat ca un fondant, legat si neted. Pentru ca e prezenta Cacaua, nu e nevoie sa mai lasi aluatul la rece. Se va intinde frumos si cuminte, imediat. |
2
Done
|
FormePresara putina Faina pe blat si intinde o foaie frumoasa de aluat, groasa de 5 mm. Cu formele decupeaza litere si pune-le direct intr-o tava cu hartie de copt. Cat timp te ocupi de litere, incinge cuptorul la 180 C. |
3
Done
10 min.
|
CuptorPentru ca Biscuitii sunt subtiri - din orice unghi ai privi ;), vor sta foarte putin in cuptor, cam 10 minute. Cand sunt gata, scoate-i din cuptor si lasa-i la racit. |
4
Done
|
OrnamenteCu o pensula inmuiata in Apa unge toti Biscuitii pe suprafata vizibila. Presara Confetti de Zahar peste ei si lasa-i sa se usuce un pic. Crontz-crontz? |