Biscuiti crocanti in forma de litere cu confetti de zahar

Biscuiti crocanti in forma de litere cu confetti de zahar

Salveaza in reteua ta sociala sau trimite pe mail:

Sau copiaza link-ul de mai jos:

Ingrediente

Regleaza Portii:
100 g + Faina
100 g Unt
60 g Zahar
1 Lingura Cacao
1 praf de Sare
1 buc. Oua
1 lingurita Esenta de Portocale
Pentru decor
Confetti de zahar
Apa
Tools
Tava mare
Forme de decupat biscuiti
Pensula
Dieta:
  • Retete FARA Carne

Ingrediente

  • Pentru decor

  • Tools

Descriere Reteta

Formele astea litere au fost un pretext pentru a face niste Biscuiti crocanti. Fiind foarte subtiri si lasati destul in cuptor au iesit ca niste grisine. Buni! Am adaugat Cacao pentru ca ea leaga aluatul ca un lipici, dar nefacandu-l lipicios! Aveam nevoie de asta la literele subtiri.

Si cum crocante sunt si ornamentele de zahar, cred ca Biscuitilor li se potriveste pe deplin numele de Rontaieli. Stii intrebarea aia… Avem ceva de rontait? Rontz-rontz everybody!

• • •

Cumpara-ti ingredientele online:

Ornamente zahar   Faina   Zahar   Cacao VAN   Unt   Oua

Preparare

1
Done

Aluat

Amesteca intr-un vas Faina cu Cacaua, adauga si Zaharul si putina Sare. Incorporeaza treptat Untul si la sfarsit amesteca si Oul in aluat. Adauga si putina aroma, esenta de Portocale le da un suflu fresh. Vei obtine un aluat ca un fondant, legat si neted. Pentru ca e prezenta Cacaua, nu e nevoie sa mai lasi aluatul la rece. Se va intinde frumos si cuminte, imediat.

2
Done

Forme

Presara putina Faina pe blat si intinde o foaie frumoasa de aluat, groasa de 5 mm. Cu formele decupeaza litere si pune-le direct intr-o tava cu hartie de copt. Cat timp te ocupi de litere, incinge cuptorul la 180 C.

3
Done
10 min.

Cuptor

Pentru ca Biscuitii sunt subtiri - din orice unghi ai privi ;), vor sta foarte putin in cuptor, cam 10 minute. Cand sunt gata, scoate-i din cuptor si lasa-i la racit.

4
Done

Ornamente

Cu o pensula inmuiata in Apa unge toti Biscuitii pe suprafata vizibila. Presara Confetti de Zahar peste ei si lasa-i sa se usuce un pic.

Crontz-crontz?

Dana Dumitrescu

Inainte sa se apuce de gatit, Dana nu stia sa faca mai nimic in afara de Cartofi prajiti, o Friptura aruncata in cuptor si o Salata din cruditati... Tot ce invata nou si toate retetele pe care le experimenteaza sunt postate pe Brunchy.ro. Site-ul este creat special pentru a-si pune in ordine retetele, dar si pentru a inspira alti oameni in gatitul practic, de zi-cu-zi.

Retete si Articole  »

Scrie un Comentariu

If anything is worth doing, it's worth doing in style, and on your own terms – and nobody else's.Jeremiah Towers

Brunchy
iti recomanda produse si alimente ONLINE:

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here