Ingrediente
-
Pentru aluat
-
400 g Faina
-
100 g Zahar
-
1 lingurita Bicarbonat
-
1 praf de Sare
-
250 g Unt
-
Pentru Dulceata
-
5 Linguri Dulceata de Trandafiri
-
3 lingurite Cointreau
-
Tools
-
Forme rotunde de Biscuiti
-
Forme inimi de Biscuiti
-
2 Tavi
Descriere Reteta
Love is in the air… sometimes.
Si cand nu e, exista Dulceata de Trandafiri, de care te vei indragosti ♥.
Pentru petreceri, Valentine’s Day sau alte intalniri in doi condimenteaza Dulceata cu un strop de Lichior Cointreau. De moft? Nu. De placere!
Gasesti ambele ingrediente de cumparat online – vezi mai jos poze cu link, asa ca pregateste-te cu ele din timp. Da click la ingrediente pe Cointreau si pe Dulceata sa vezi cate combinatii apetisante, pentru zile cu Love, poti face cu ele.
Love always comes back.
Iti poti cumpara ingredientele speciale ONLINE:
Vezi si o alta varianta de biscuiti cu gem, de data asta cu Lichior Malibu in aluat: Malibu Biscuits cu Gem
Preparare

1
Done
|
AluatIntr-un bol amesteca Faina, Zaharul, Bicarbonatul si Sarea. Taie Untul rece in cubulete si incorporeaza-l treptat in aluat, pana se omogenizeaza, dar nu il framanta. |
2
Done
20 min.
|
La receAduna aluatul intr-o bila mare, imparte-o in 2 si pune aluatul in frigider - chiar in bol, pentru 20 de minute. |
3
Done
|
PregatesteIntre timp pregateste tavile cu hartie de copt, pregateste masa de lucru cu Faina presarata si amesteca Dulceata cu Cointreau. Inainte sa scoti aluatul din frigider, da drumul la cuptor la 170 C. |
4
Done
|
FormeScoate aluatul din frigider, ia o bucata de aluat si intinde o foaie groasa de vreo 6 mm. Cu formele de biscuiti decupeaza cercuri din tot aluatul. Pune cercurile pe o tava, pana o umpli. A doua tava o vei umple cu cercuri cu inimioare decupate. Intinde atat aluat cat ai nevoie pentru a umple cele 2 tavi. Refoloseste mereu resturile de aluat de la decupat. Inimile decupate le poti salva si le coci la sfarsit intr-o tava separata. Bonus: Biscuiti inimioare pentru cafea! Nu amesteca in aceeasi tava cercuri intregi cu cercuri decupate in mijloc, deoarece cele cu margini subtiri se vor coace mai repede si trebuie sa le scoti pe toate mai devreme. |
5
Done
10 min. + 5 min.
|
La cuptorBaga cele 2 tavi in cuptor. Dupa 10 minute scoate tava cu inimioare si pe cealalta mai las-o 5 minute la copt. |
6
Done
|
Continua cu formeleIntre timp continua sa decupezi cercuri si cercuri cu inimioare pana termini aluatul. Dar tine minte sa le coci in tavi diferite si cu durata diferita. Biscuitii inimioare se vor coace tot in 10 minute. |
7
Done
|
MontajDupa ce scoti biscuitii din cuptor, lasa-i sa se raceasca cat sa poti pune mana pe ei. Unge apoi fiecare cerc intreg cu Dulceata si aseaza deasupra cercurile cu inimi. Preseaza biscuitii de deasupra doar putin, sa nu-i rupi pe la margini. Nu vrem broken hearts. Sau pe acelea le ascundem. :) Dupa mine biscuitii astia sunt cei mai buni... imediat! |
