Ingrediente
-
100 g + Faina
-
80 g Unt
-
50 g Zahar
-
0.5 lingurita Nucsoara
-
0.5 lingurita Scortisoara
-
1 praf de Sare
-
1 buc. Oua
-
Pentru decorat
-
1 Albus
-
170 g + Zahar pudra
-
0.5 lingurita Zeama de Lamaie
-
Tools
-
Forma de decupat Omulet
-
Tava mare
Descriere Reteta
Asta se intampla cand ai forma de omulet de turta dulce, dar nu stii sa faci decat biscuiti. Merge sa imiti turta dulce cu un aluat de biscuiti cu Scortisoara si Nucsoara!
Tot procesul e o joaca distractiva, cheama toti membrii familiei sa participe! Mai ales la decupat si decorat!
Si aluatul e ca o joaca. L-am facut de multe ori si am combinat ingredientele pe rand in diferite combinatii. Dar stii ceva? E un aluat de biscuiti facuti in casa, nu trebuie sa fie perfect netezi. Daca te pierzi in detalii iti trece cheful sa ii faci din nou. Asa ca… pur si simplu amesteca toate ingredientele in ce ordine vrei si cat de omogen ai rabdare. Ideea e sa se lege un aluat pe care sa il poti intinde usor.
La treaba!
Iti poti cumpara ingredientele ONLINE:
Preparare
1
Done
|
AluatIntr-un vas incapator amesteca toate ingredientele cu un mixer sau cu o spatula. Cand incepe sa se lege un aluat, pune-l pe masa de lucru si framanta-l un pic. Daca e nevoie presara putina Faina peste el. |
2
Done
20 min.
|
FrigiderInveleste aluatul intr-o folie alimentara si lasa-l vreo 20 minute la frigider. Astfel il vei intinde mai usor, iar decupatul formelor va merge ca uns. |
3
Done
|
FormeDa drumul la cuptor la 190 C. Presara Faina pe blat si pe facalet si incepe sa intinzi o foaie mare din aluat, cu grosimea de 5 mm. Decupeaza formele dorite si pune-le direct intr-o tava mare echipata cu hartie de copt. |
4
Done
15 min.
|
La cuptorBaga tava cu biscuiti in cuptorul incalzit pentru 15 minute. |
5
Done
|
OrnatDupa ce s-au copt, scoate biscuitii din cuptor si lasa-i la racit vreo 10 minute. Cu creioanele de glazura colorata deseneaza contururi si detalii pe omuletii de turta dulce. Asa ornati, lasa-i sa se usuce bine pentru a-i putea depozita. Nu, nu e interzis sa mananci din ei in faza asta. Doar ziceam, ca daca vrei sa-i pui in borcan la pastrat, trebuie sa se usuce si glazura. |