Briose cu Smantana si gem de Caise ornate cu pisici, papion si inimioare ♥

Briose cu Smantana si gem de Caise ornate cu pisici, papion si inimioare ♥

Salveaza in reteua ta sociala sau trimite pe mail:

Sau copiaza link-ul de mai jos:

Ingrediente

Regleaza Portii:
300 g Faina
1 lingurita Praf de copt
200 g Zahar
1 praf de Sare
3 buc. Oua
200 g Smantana
Coaja de Lamaie
Pentru ornat
4 Linguri Gem de Caise
200 g Pasta de zahar
2 Linguri Zahar pudra
Tools
Tava de 12 briose
Cosulete de hartie
Forme de taiat biscuiti
Pensula
Dieta:
  • Retete FARA Carne

Ingrediente

  • Pentru ornat

  • Tools

Descriere Reteta

Au fost facut pentru Rainbow Party, o petrecere unde tot Candy Bar-ul era foarte colorat. Dar pisicile astea indragostite se potrivesc si pentru un Candy Bar de Valentine’s Day.

Ca orice briose, se fac foarte usor, doar amesteci ingredientele, torni in forme si la cuptor. Mai greu e cu ornatul, mai ales atunci cand toata lumea are idei de ornat si brusc vrea sa te ajute! :))

De retinut ca este un aluat cu Smantana, nu foarte dulce – pentru ca umplem briosele cu Gem si le acoperim cu Zahar, cu pasta de Zahar.

• • •

Iti poti cumpara Fondantul colorat ONLINE:

Pasta de zahar rosu   Martipan albastru
Pasta de zahar   Martipan alb

Preparare

1
Done

Aluat

Amesteca mai intai toate ingredientele uscate: Faina cu Praful de copt, Zaharul si Sarea. Apoi bate Ouale cu un tel si toarna-le peste Faina. Incorporeaza-le usor si toarna si Smantana. Cu miscari circulare incorporeaza-o si pe ea. La sfarsit rade putina Coaja de Lamaie, amesteca si ai terminat.

2
Done
30 min.

La cuptor

Da drumul la cuptor la 180 C si pregateste tava de briose cu cosulete de hartie.

Cu o Lingura imparte compozitia in toate formele, umplandu-le cam 3/4. Baga tava la cuptor pentru 30 min.

3
Done

Ornamente

Intre timp ocupa-te de formele din Pasta de Zahar. Presara pe masa de lucru niste Zahar pudra si incepe sa framanti Pasta albastra. Intinde din ea o foaie subtire si decupeaza cercuri de marimea brioselor si stelute mici. Apoi din Pasta rosie decupeaza inimioare si formeaza cu degetele bilute mici. La sfarsit decupeaza din Pasta alba pisicute sau ce forme preferi.

4
Done

Ornat

Dupa ce sunt gata briosele scoate-le din cuptor si lasa-le la racit.

Intre timp monteaza decoratiunile. Cu o pensula inmuiata in Gemul de Caise unge dosul formelor care trebuie aplicate pe cercurile albastre si lipeste-le impreuna.

Cu o lingurita sau cu un cutit mic sapa in mijlocul brioselor, sa faci loc pentru Gem. Pune cate o lingurita de Gem de Caise in gropitele formate si intinde Gemul cu pensula pe toata suprafata de sus a brioselor - pentru a crea lipiciul pentru decoratiuni.

Aplica toate cercurile pe briose si apoi pune briosele in frigider pana cand le servesti.

Dana Dumitrescu

Inainte sa se apuce de gatit, Dana nu stia sa faca mai nimic in afara de Cartofi prajiti, o Friptura aruncata in cuptor si o Salata din cruditati... Tot ce invata nou si toate retetele pe care le experimenteaza sunt postate pe Brunchy.ro. Site-ul este creat special pentru a-si pune in ordine retetele, dar si pentru a inspira alti oameni in gatitul practic, de zi-cu-zi.

Retete si Articole  »

Scrie un Comentariu

We must have a pie. Stress cannot exist in the presence of a pie.David Mamet
Boston Marriage

Brunchy
iti recomanda produse si alimente ONLINE: