Ingrediente
-
300 g Faina
-
1 lingurita Praf de copt
-
200 g Zahar
-
1 praf de Sare
-
3 buc. Oua
-
200 g Smantana
-
Coaja de Lamaie
-
Pentru ornat
-
4 Linguri Gem de Caise
-
200 g Pasta de zahar
-
2 Linguri Zahar pudra
-
Tools
-
Tava de 12 briose
-
Cosulete de hartie
-
Forme de taiat biscuiti
-
Pensula
Descriere Reteta
Au fost facut pentru Rainbow Party, o petrecere unde tot Candy Bar-ul era foarte colorat. Dar pisicile astea indragostite se potrivesc si pentru un Candy Bar de Valentine’s Day.
Ca orice briose, se fac foarte usor, doar amesteci ingredientele, torni in forme si la cuptor. Mai greu e cu ornatul, mai ales atunci cand toata lumea are idei de ornat si brusc vrea sa te ajute! :))
De retinut ca este un aluat cu Smantana, nu foarte dulce – pentru ca umplem briosele cu Gem si le acoperim cu Zahar, cu pasta de Zahar.
Iti poti cumpara Fondantul colorat ONLINE:
Preparare
1
Done
|
AluatAmesteca mai intai toate ingredientele uscate: Faina cu Praful de copt, Zaharul si Sarea. Apoi bate Ouale cu un tel si toarna-le peste Faina. Incorporeaza-le usor si toarna si Smantana. Cu miscari circulare incorporeaza-o si pe ea. La sfarsit rade putina Coaja de Lamaie, amesteca si ai terminat. |
2
Done
30 min.
|
La cuptorDa drumul la cuptor la 180 C si pregateste tava de briose cu cosulete de hartie. Cu o Lingura imparte compozitia in toate formele, umplandu-le cam 3/4. Baga tava la cuptor pentru 30 min. |
3
Done
|
OrnamenteIntre timp ocupa-te de formele din Pasta de Zahar. Presara pe masa de lucru niste Zahar pudra si incepe sa framanti Pasta albastra. Intinde din ea o foaie subtire si decupeaza cercuri de marimea brioselor si stelute mici. Apoi din Pasta rosie decupeaza inimioare si formeaza cu degetele bilute mici. La sfarsit decupeaza din Pasta alba pisicute sau ce forme preferi. |
4
Done
|
OrnatDupa ce sunt gata briosele scoate-le din cuptor si lasa-le la racit. Intre timp monteaza decoratiunile. Cu o pensula inmuiata in Gemul de Caise unge dosul formelor care trebuie aplicate pe cercurile albastre si lipeste-le impreuna. Cu o lingurita sau cu un cutit mic sapa in mijlocul brioselor, sa faci loc pentru Gem. Pune cate o lingurita de Gem de Caise in gropitele formate si intinde Gemul cu pensula pe toata suprafata de sus a brioselor - pentru a crea lipiciul pentru decoratiuni. Aplica toate cercurile pe briose si apoi pune briosele in frigider pana cand le servesti. |