Ingrediente
-
Pentru briose
-
250 g Zahar
-
3 buc. Oua
-
4 Linguri Ulei
-
300 g Faina
-
1 lingurita Praf de copt
-
1 praf de Sare
-
1 lingurita Extract de Vanilie
-
Coaja de la 1 Lamaie
-
Pentru decor
-
150 g Pasta de zahar
-
2 Linguri Zahar pudra
-
1 Lingura Apa
-
Tools
-
Tava 12 briose
-
Cosulete de hartie
-
Pensula
Descriere Reteta
Briose facute pentru un Rainbow Party, cand fata mea a implinit 13 ani. Ele contin si un mesaj, Smiley negru si trist is not perfect, dar parca tocmai existenta lui ne face sa zambim si mai mult in rest, cand totul e bine, right?
Recunosc ca la petrecere am stat cu ochii pe briosele astea sa vad cat de repede dispare briosa neagra si cine o alege. A ramas printre ultimele pe platou, dar am aflat ca s-a intamplat asa doar de dragul mesajului! Era deja o lista cu cei care o preferau. Interesant… Ma bucur ca mesajul a fost auzit si inteles de copiii de 13 ani.^^
Let’s have fun when it’s about fun! And cry only if it’s really necessary.
Haha, la petrecerea asta Ana si prietenii ei au facut o filmare pe strada, o gluma cu o sfoara invizibila trasa in fata masinilor care treceau, filmare care a ajuns pe Doza de Hash! :)) Fun!
Si acum la Briose. Sunt facute dintr-un aluat simplu de chec, fara Nuca sau Stafide. Figurile de Smiley le-am decupat cu cercuri de taiat biscuiti si apoi le-am modelat cu mana, dintr-un snur facut din Pasta de zahar.
Iti poti cumpara Fondantul ONLINE:
Life is beautiful and sometimes perfect.
Preparare
1
Done
|
AluatAmesteca cu un mixer ingredientele pentru briose in ordinea din lista. Pune cosuletele de hartie in tava si cu o lingura imparte compozitia in forme. |
2
Done
20 min.
|
La cuptorDa drumul la cuptor la 190 C si baga tava in cuptor pentru 20 - 25 de minute. |
3
Done
|
OrnamentePresara Zahar pudra pe masa de lucru, pentru a lucra mai usor cu Pasta de zahar. Intinde din Pasta galbena o foaie subtire si decupeaza cercuri de marimea briosei din ea. Din Pasta neagra decupeaza 1 cerc. Pentru ochii si gurile de Smiley formeaza un snur din Pasta de zahar, pe care apoi il modelezi manual. Lipeste-le pe cercuri cu ajutorul unei pensule inmuiate in Apa, cu care le ungi pe dos. |
4
Done
|
MontajCand sunt gata briosele, lasa-le putin sa se raceasca. Apoi aplica cercurile pe ele, tot cu putina Apa. |