Ingrediente
-
300 g Faina
-
1 lingurita Praf de copt
-
250 g Zahar
-
1 praf de Sare
-
200 g Smantana
-
100 g Frisca lichida
-
3 buc. Oua
-
200 g Stafide
-
Coaja de la 1 Lamaie
-
Colorant alimentar
-
Pentru ornat
-
100 g Pasta de zahar
-
1 Lingura Apa
-
Tools
-
Tava de 12 briose
-
Cosulete de hartie
-
Forme de decupat
-
Pensula
Descriere Reteta
Cand faci Briose pentru Party poti sa te abati de la Reteta simpla de zi cu zi cu Unt, cu Lapte sau cu Ulei. Ca ingrediente cu grasime am folosit de data asta Smantana si Frisca.
Frisca e o prietena veche la petreceri, o folosesc in mai multe deserturi diferite, deci s-o punem la treaba, daca tot e prin preajma. Impreuna cu Smantana mai groasa a dat o textura deosebita acestor briose. Si tot pentru ca e o ocazie speciala, am folosit si putin Colorant alimentar, sa le inveselesc.
Sunt usor de facut, ca orice briose si, spre deosebire de alte briose ornate pentru party, astea sunt si simplu de ornat!
Preparare
1
Done
|
AluatIntr-un bol mare amesteca toate ingredientele in ordinea in care au fost trecute la ingrediente. In principiu, amesteci mai intai ingredientele uscate, iar pe celelalte le incorporezi pe rand. Inainte de a adauga Colorantul alimentar, daca vrei sa le colorezi in 2 culori diferite, imparte aluatul si pune jumatate in alt vas. Toarna cateva picaturi de Colorant in fiecare si amesteca pana se omogenizeaza. Regleaza culoarea daca e nevoie. |
2
Done
30 min.
|
La cuptorDa drumul la cuptor la 180 C si pregateste tava cu cosulete de hartie. Cu ajutorul unei Linguri umple formele cu aluatul fluid. Baga tava la cuptor pentru 25 - 30 de minute. |
3
Done
|
OrnamenteIntre timp modeleaza ornamentele din Pasta de Zahar. Decupeaza stelute, inimioare si ce forme mai vrei din Pasta de Zahar alba, care va contrasta frumos pe briosele inchise la culoare. Daca faci si bilute cum sunt in poza, lipeste-le ungandu-le inainte cu Apa. |
4
Done
|
OrnatDupa ce scoti briosele din cuptor, lasa-le sa se raceasca vreo 10 minute. Apoi aplica decoratiunile pe ele, folosind o pensula inmuiata in Apa, cu care ungi dosul formelor de Zahar. |