Briose pentru party cu Smantana, Frisca si Stafide

Briose pentru party cu Smantana, Frisca si Stafide

Salveaza in reteua ta sociala sau trimite pe mail:

Sau copiaza link-ul de mai jos:

Ingrediente

Regleaza Portii:
300 g Faina
1 lingurita Praf de copt
250 g Zahar
1 praf de Sare
200 g Smantana
100 g Frisca lichida
3 buc. Oua
200 g Stafide
Coaja de la 1 Lamaie
Colorant alimentar
Pentru ornat
100 g Pasta de zahar
1 Lingura Apa
Tools
Tava de 12 briose
Cosulete de hartie
Forme de decupat
Pensula
Dieta:
  • Retete FARA Carne

Ingrediente

  • Pentru ornat

  • Tools

Descriere Reteta

Cand faci Briose pentru Party poti sa te abati de la Reteta simpla de zi cu zi cu Unt, cu Lapte sau cu Ulei. Ca ingrediente cu grasime am folosit de data asta Smantana si Frisca.

Frisca e o prietena veche la petreceri, o folosesc in mai multe deserturi diferite, deci s-o punem la treaba, daca tot e prin preajma. Impreuna cu Smantana mai groasa a dat o textura deosebita acestor briose. Si tot pentru ca e o ocazie speciala, am folosit si putin Colorant alimentar, sa le inveselesc.

Sunt usor de facut, ca orice briose si, spre deosebire de alte briose ornate pentru party, astea sunt si simplu de ornat!

Preparare

1
Done

Aluat

Intr-un bol mare amesteca toate ingredientele in ordinea in care au fost trecute la ingrediente. In principiu, amesteci mai intai ingredientele uscate, iar pe celelalte le incorporezi pe rand. Inainte de a adauga Colorantul alimentar, daca vrei sa le colorezi in 2 culori diferite, imparte aluatul si pune jumatate in alt vas.

Toarna cateva picaturi de Colorant in fiecare si amesteca pana se omogenizeaza. Regleaza culoarea daca e nevoie.

2
Done
30 min.

La cuptor

Da drumul la cuptor la 180 C si pregateste tava cu cosulete de hartie.

Cu ajutorul unei Linguri umple formele cu aluatul fluid. Baga tava la cuptor pentru 25 - 30 de minute.

3
Done

Ornamente

Intre timp modeleaza ornamentele din Pasta de Zahar. Decupeaza stelute, inimioare si ce forme mai vrei din Pasta de Zahar alba, care va contrasta frumos pe briosele inchise la culoare. Daca faci si bilute cum sunt in poza, lipeste-le ungandu-le inainte cu Apa.

4
Done

Ornat

Dupa ce scoti briosele din cuptor, lasa-le sa se raceasca vreo 10 minute. Apoi aplica decoratiunile pe ele, folosind o pensula inmuiata in Apa, cu care ungi dosul formelor de Zahar.

Dana Dumitrescu

Inainte sa se apuce de gatit, Dana nu stia sa faca mai nimic in afara de Cartofi prajiti, o Friptura aruncata in cuptor si o Salata din cruditati... Tot ce invata nou si toate retetele pe care le experimenteaza sunt postate pe Brunchy.ro. Site-ul este creat special pentru a-si pune in ordine retetele, dar si pentru a inspira alti oameni in gatitul practic, de zi-cu-zi.

Retete si Articole  »

Scrie un Comentariu

The only real stumbling block is fear of failure. In cooking you've got to have a what-the-hell attitude.Julia Child

Brunchy
iti recomanda produse si alimente ONLINE: