Butter Chicken, o reteta clasica din India cu Pui condimentat si Orez simplu

Reteta de la un Indian, via Canada

Butter Chicken, o reteta clasica din India cu Pui condimentat si Orez simplu

Salveaza in reteua ta sociala sau trimite pe mail:

Sau copiaza link-ul de mai jos:

Ingrediente

Regleaza Portii:
Pentru Orez
2 litri Apa 1 : 4
0.5 lingurita Sare
400 g Orez
Pentru Pui
50 g Unt
3 catei Usturoi
2 buc. Ceapa Alba
1 Lingura Ghimbir Ghimbir radacina
400 g Carne de Pui Piept de Pui taiat cubulete
3 buc. Rosii Bine coapte
1 Lingura Garam Masala
1 Lingura Turmeric
250 ml Smantana
0.5 lingurita Sare
Dieta:
  • Retete FARA Gluten
  • Retete FARA Oua

Ingrediente

  • Pentru Orez

  • Pentru Pui

Descriere Reteta

Cand Varu’ Justi din Canada a venit o data pe la noi, ne-a promis ca ne face un Butter Chicken demential. Era convins ca ne da pe spate cu mancarea, pentru ca avea o Reteta de la un prieten indian, deci n-avea cum sa dea gres. Singura lui problema era… daca va gasi toate ingredientele necesare pentru Reteta in Romania!

Cum eu tocmai ma apucasem de gatit si eram in faza de explorare a ingredientelor cunoscute si necunoscute, problema s-a rezolvat pe loc. Cand el zicea „Nu stiu daca gasesc aici… ” – „Turmeric?” a intrebat fata mea. „Asa, si cartoful ala condimentat, dar trebuie crud…” – „Ghimbir?” a intrebat mama mea. „Da, bun, dar asta nu cred ca aveti, e un mix special… ” – „Garam Masala?” am intrebat eu. „Asaaa!” a zis Varu’ cam ingandurat. Se intampla in Romania! :))

Nu numai ca le-am ghicit, dar le si aveam! Mirat la culme, dar si fericit ca are la indemana ingredientele speciale, Varu’ Justi s-a apucat de treaba!

Si a iesit o mancare…, mamaaa, ce as incadra-o la Comfort… Food…

• • •

Cumpara-ti ingredientele ONLINE si economisesti o gramada de timp. Ca da, se gasesc si la noi! ^^

Orez clasic   Sare online   Unt   Smantana   Carne de pui   Usturoi   Ceapa alba   Rosii proaspete   Garam Masala online   Ghimbir   Turmeric pudra

Iar eu, una, nu mai am cum sa uit ca, pentru un Butter Chicken autentic, ai nevoie de: Garam Masala, Ghimbir si Turmeric. Ever!

Preparare

1
Done
30 min.

Orez la fiert

Eu fierb de fiecare data Orezul alb in proportie de [1 : 4] si iese perfect, adica 2 Cups Orez in 8 Cups Apa.

Pune Orezul la fiert in Apa cu Sare. Va fierbe cam 25 de minute.

2
Done

Pregatim Pieptul de Pui

Pune Untul intr-o tigaie mare si pune-le pe foc mediu. Curata si toaca marunt Usturoiul, Ghimbirul si Ceapa si adauga-le in tigaie. Taie Pieptul de Pui cubulete si adauga-le peste legumele calite un pic. Vor sta impreuna vreo 5 minute, timp in care mai intoarce bucatelele de Pui.

3
Done

Sosul de Rosii

Intre timp fa o pasta de Rosii din Rosiile proaspete si bine coapte. Scoate semintele si partea gelatinoasa din Rosii si da-le pe razatoare. Adauga Turmericul, Garam Masala si Sarea la Rosii si amesteca. Adauga pasta de Rosii condimentata peste Pui, amestecand bine. Deja vei vedea o culoare tipic indiana si apetisanta acolo in tigaie. De miros ce zici?

Mai lasa-le cateva minute, sa se lege sosul.

4
Done

La sfarsit, Smantana

Adauga si Smantana in tigaie, amesteca bine si gusta sa vezi daca mai ai nevoie de Sare. Daca totul e perfect, stinge focul si lasa sosul acoperit pana se strange lumea la masa. La fel sa faci si cu Orezul, care intre timp ar trebui sa fie si el gata.

5
Done

Butter Chicken in Farfurie!

Pune Orez in farfurii si deasupra, in mijloc, pune sosul condimentat, sos care ascunde niste delicioase bucatele de Pui.

Comfort Food!

Dana Dumitrescu

Inainte sa se apuce de gatit, Dana nu stia sa faca mai nimic in afara de Cartofi prajiti, o Friptura aruncata in cuptor si o Salata din cruditati... Tot ce invata nou si toate retetele pe care le experimenteaza sunt postate pe Brunchy.ro. Site-ul este creat special pentru a-si pune in ordine retetele, dar si pentru a inspira alti oameni in gatitul practic, de zi-cu-zi.

Retete si Articole  »

Scrie un Comentariu

The idea is to make the ingredients sing, not a grand opera, but a jolly chanson.Marie-Pierre Moine

Brunchy
iti recomanda produse si alimente ONLINE: