Ingrediente
-
Pentru Orez
-
2 litri Apa / 1 : 4
-
0.5 lingurita Sare
-
400 g Orez
-
Pentru Pui
-
50 g Unt
-
3 catei Usturoi
-
2 buc. Ceapa Alba
-
1 Lingura Ghimbir / Ghimbir radacina
-
400 g Carne de Pui / Piept de Pui taiat cubulete
-
3 buc. Rosii / Bine coapte
-
1 Lingura Garam Masala
-
1 Lingura Turmeric
-
250 ml Smantana
-
0.5 lingurita Sare
Descriere Reteta
Cand Varu’ Justi din Canada a venit o data pe la noi, ne-a promis ca ne face un Butter Chicken demential. Era convins ca ne da pe spate cu mancarea, pentru ca avea o Reteta de la un prieten indian, deci n-avea cum sa dea gres. Singura lui problema era… daca va gasi toate ingredientele necesare pentru Reteta in Romania!
Cum eu tocmai ma apucasem de gatit si eram in faza de explorare a ingredientelor cunoscute si necunoscute, problema s-a rezolvat pe loc. Cand el zicea „Nu stiu daca gasesc aici… ” – „Turmeric?” a intrebat fata mea. „Asa, si cartoful ala condimentat, dar trebuie crud…” – „Ghimbir?” a intrebat mama mea. „Da, bun, dar asta nu cred ca aveti, e un mix special… ” – „Garam Masala?” am intrebat eu. „Asaaa!” a zis Varu’ cam ingandurat. Se intampla in Romania! :))
Nu numai ca le-am ghicit, dar le si aveam! Mirat la culme, dar si fericit ca are la indemana ingredientele speciale, Varu’ Justi s-a apucat de treaba!
Si a iesit o mancare…, mamaaa, ce as incadra-o la Comfort… Food…
Cumpara-ti ingredientele ONLINE si economisesti o gramada de timp. Ca da, se gasesc si la noi! ^^
Iar eu, una, nu mai am cum sa uit ca, pentru un Butter Chicken autentic, ai nevoie de: Garam Masala, Ghimbir si Turmeric. Ever!
Preparare

1
Done
30 min.
|
Orez la fiertEu fierb de fiecare data Orezul alb in proportie de [1 : 4] si iese perfect, adica 2 Cups Orez in 8 Cups Apa. Pune Orezul la fiert in Apa cu Sare. Va fierbe cam 25 de minute. |
2
Done
|
Pregatim Pieptul de PuiPune Untul intr-o tigaie mare si pune-le pe foc mediu. Curata si toaca marunt Usturoiul, Ghimbirul si Ceapa si adauga-le in tigaie. Taie Pieptul de Pui cubulete si adauga-le peste legumele calite un pic. Vor sta impreuna vreo 5 minute, timp in care mai intoarce bucatelele de Pui. |
3
Done
|
Sosul de RosiiIntre timp fa o pasta de Rosii din Rosiile proaspete si bine coapte. Scoate semintele si partea gelatinoasa din Rosii si da-le pe razatoare. Adauga Turmericul, Garam Masala si Sarea la Rosii si amesteca. Adauga pasta de Rosii condimentata peste Pui, amestecand bine. Deja vei vedea o culoare tipic indiana si apetisanta acolo in tigaie. De miros ce zici? Mai lasa-le cateva minute, sa se lege sosul. |
4
Done
|
La sfarsit, SmantanaAdauga si Smantana in tigaie, amesteca bine si gusta sa vezi daca mai ai nevoie de Sare. Daca totul e perfect, stinge focul si lasa sosul acoperit pana se strange lumea la masa. La fel sa faci si cu Orezul, care intre timp ar trebui sa fie si el gata. |
5
Done
|
Butter Chicken in Farfurie!Pune Orez in farfurii si deasupra, in mijloc, pune sosul condimentat, sos care ascunde niste delicioase bucatele de Pui. Comfort Food! |
