Ingrediente
-
Cartofii
-
4 Cartofi dulci
-
1 Lingura Ulei de Masline
-
1 praf de Sare
-
50 g Branza Cheddar
-
Sosul
-
200 g Smantana
-
2 Linguri Tahini
-
0.5 Zeama de Lamaie
-
2 lingurite 7 Condimente
-
0.5 lingurita Sare
-
Pentru ornat
-
50 g Branza Cheddar
-
2 buc. Ceapa Verde
Descriere Reteta
Cartofii dulci sunt, nah, dulci. Uneori prea dulci! Inainte de a-i folosi pe post de Dovleac intr-o placinta :)) – acum glumesc, dar nu cred ca ar fi chiar rau! – am vrut sa gasesc o varianta cu care sa le echilibrez gustul dulce.
Ca experiment, am folosit 2 variante: una doar cu Cheddar, care in cuptor a format o crusta crocanta, aromata si sarata, si una cu un sos din Smantana, Tahini, Lamaie, 7 Condimente si cu Cheddar proaspat.
Am vrut sa echilibrez doar gustul dulce si am reusit sa fac 2 variante care s-au completat foarte frumos reciproc! Not bad. Not bad at all!
Iti poti cumpara ingredientele pentru aceasta Reteta ONLINE:
Preparare
1
Done
30 min.
|
Cartofii dulci la cuptorDa drumul la cuptor la 190 C. Spala Cartofii si taie-i pe jumatate. Pune-i pe o tava cu partea taiata in sus, presara Sare, stropeste cu putin Ulei si pe 4 jumatati presara Cheddar ras. |
2
Done
|
Sosul cremaCat stau Cartofii in cuptor pregateste crema. Amesteca Smanatana bine cu Tahini. Adauga apoi Zeama de Lamaie, Condimentele si Sarea si amesteca totul impreuna. Gusta sa vezi ce-i mai lipseste sau daca este pe gustul tau. Regleaza daca e cazul. Tot acum poti sa toci Ceapa verde si sa razi toata branza Cheddar. |
3
Done
|
MontajImediat dupa ce scoti Cartofii din cuptor, aseaza-i, cu ajutorul unui cleste de bucatarie, pe farfurii - pe fiecare farfurie vei avea ambele variante. Pe Cartofii copti fara Cheddar aplica crema de Smantana cu Tahini si presara deasupra branza Cheddar si Ceapa verde. |