Chiftelute din Ciuperci cu sos de Unt si Usturoi
Si Pesmet facut in casa

Chiftelute din Ciuperci cu sos de Unt si Usturoi

Salveaza in reteua ta sociala sau trimite pe mail:

Sau copiaza link-ul de mai jos:

Ingrediente

Regleaza Portii:
500 g Ciuperci
6 catei de Usturoi
Un praf de Sare
Pentru Crusta
100 g Pesmet
2 lingurite Paprika
2 lingurite Ierburi de Provence
1 Lingura Patrunjel
1 Lingura Sos de Soia
1 Lingura Ulei de Masline
Pentru Lipici
120 ml Lapte
60 g Faina
Pentru Sos
2 Linguri Unt topit
2 Linguri Smantana
1 Lingura Drojdie inactiva
2 catei de Usturoi
2 lingurite Ierburi de Provence
Un praf de Sare
Pentru ornat
Patrunjel
Dieta:
  • Retete FARA Carne
  • Retete FARA Oua

Ingrediente

  • Pentru Crusta

  • Pentru Lipici

  • Pentru Sos

  • Pentru ornat

Descriere Reteta

Nu este o Reteta pe care as face-o prea des, si asta din cauza volumului de munca, insa e o Reteta interesanta si gustoasa, si merita facuta atunci cand te intrebi… Ce sa mai gatesc cu Ciuperci? *

M-am inspirat dintr-o Reteta Vegana vazuta rapid pe Facebook. Mi-a atras atentia un lucru, si anume ca, la chiftelute sau snitele, poti inlocui Ouale cu un amestec de Lapte si Faina, pe post de lipici.
Am zis sa incerc si pot spune ca A mers mult mai rapid si mai practic cu amestecul din Lapte si Faina. Clar e demn de tinut minte! Okay, eu am folosit Lapte adevarat, nu Vegan, si ma bucur nespus de noua descoperire!

Pesmetul l-am facut rapid acasa, pentru ca un pesmet mai grosolan este intotdeauna mai apetisant. L-am imbunatatit cu Ierburi aromate si alte chestii si a iesit perfect!

––––––––––––

* Nu uita ca pe site-ul Brunchy, atunci cand vrei sa vezi alte Retete cu un anumit Ingredient, poti da click pe numele lui in lista de ingrediente si… Voila!, le gasesti pe toate care l-au folosit ca ingredient.

• • •

Online e mai comod. Cumpara-ti alimentele ONLINE:

Ciuperci online   Usturoi   Sare online   Pesmet online   Paprika afumat   Ierburi de Provence   Ulei masline   Sos soia   Lapte   Faina   Unt   Patrunjel

Preparare

1
Done

PESMET

Incepe cu facutul Pesmetului, daca nu folosesti unul cumparat. Eu am ales 2 colturi mari de Paine neagra, pe care le-am taiat bucati si le-am dat la cuptor vreo 5-10 minute, sa se mai usuce Painea. Apoi le-am lasat la racit si le-am pus in blender. Cu 2-3 pulsuri, vruum-vruum, Pesmetul a fost gata.

2
Done

Pregatire Ciuperci

Spala bine Ciupercile, taie varfurile coditelor si lasa-le la... uscat, cat timp pregatesti restul amestecurilor.

3
Done

Sosul de Unt si Usturoi

Toaca marunt vreo 8 catei de Usturoi si pune 2 catei de Usturoi deoparte pentru Sos. Toaca acum si Patrunjelul, sa-l ai pregatit.

Intr-un ibric topeste 2 -3 minute pe un foc mic 2 Linguri de Unt, apoi stinge focul. Adauga 2 Linguri de Smantana peste Untul topit, 1 Lingura de Drojdie inactiva, cei 2 catei de Usturoi tocati, 2 lingurite de Ierburi de Provence si putina Sare. Amesteca bine totul si toarna-l intr-un castronel mic pentru servit - pentru inmuiat chiftelutele in Sos.

4
Done

Pregatire Crusta si Lipici

In 2 vase incapatoare amesteca ingredientele pentru Pesmetul aromat si pentru agentul de lipire ala destept, care inlocuieste Ouale.

Pentru lipici pune 60g de Faina si 120 ml de Lapte si amesteca pana la omogenizare.

Pentru crusta adauga cam 100 g de Pesmet, 2 lingurite de Paprika afumata si 2 de Ierburi de Provence, 1 Lingura de Patrunjel tocat, 1 Lingura de Sos de soia si o Lingura de Ulei de masline. Amesteca bine pana se leaga un pic si amestecul asta.

5
Done

Ciupercile cu Usturoi

Acum umple palariile Ciupercilor cu bucatele de Usturoi. Practic le inghesui pe margini pana cand intra sub palarii. Eu am mai adaugat aici putin Patrunjel tocat si niste Cimbrisor proaspat.

Am aliniat Ciupercile pe o tava pentru cuptor pentru a le pregati de imbracat in crusta. Pana atunci da drumul la cuptor la 230 C.

6
Done

Chiftelute cu Ciuperci

Cu amestecurile pregatite, cu Ciupercile la fel, si cuptorul incins, start Chiftelute!

Inmoaie fiecare Ciuperca in amestecul din Lapte si Faina si apoi imbrac-o in Pesmet, apasand usor de jur-imprejur. Pune-le imbracate inapoi pe tava. Daca si tu ai ca mine niste Ciuperci mai mari, le poti lasa neimbracate in Pesmet, dar pune-le putina Sare deasupra - vor fi delicioase si asa!

Aici am ratat momentul sa fac o poza. Eram cu mama pe telefon, aratandu-i video, cu entuziasm, ce mesteresc - in timp ce le imbracam pe fiecare...

7
Done
15 min.

Chiftelute la cuptor

Dupa ce termini toate chiftelutele - fa o poza, ca eu n-am! Haha. Si baga tava in cuptor pentru 10-15 minute.

La temperatura de 230 C chiftelutele cu Ciuperci se coc foarte repede, in 10 minute, dar daca vrei crusta mai crocanta, mai lasa-le un pic.

8
Done

Serveste

Cand sunt gata scoate-le din cuptor si pune-le intr-un vas, sa grabesti racirea lor. Presara Patrunjel tocat deasupra si adu Sosul cu Usturoi mai aproape. ^^

Dana Dumitrescu

Inainte sa se apuce de gatit, Dana nu stia sa faca mai nimic in afara de Cartofi prajiti, o Friptura aruncata in cuptor si o Salata din cruditati... Tot ce invata nou si toate retetele pe care le experimenteaza sunt postate pe Brunchy.ro. Site-ul este creat special pentru a-si pune in ordine retetele, dar si pentru a inspira alti oameni in gatitul practic, de zi-cu-zi.

Retete si Articole  »

Scrie un Comentariu

The key ingredient of the chef of the future is culture.Massimo Bottura
Identità Golose 2017

Brunchy
iti recomanda produse si alimente ONLINE: