Ingrediente
-
500 g Ciuperci
-
6 catei de Usturoi
-
Un praf de Sare
-
Pentru Crusta
-
100 g Pesmet
-
2 lingurite Paprika
-
2 lingurite Ierburi de Provence
-
1 Lingura Patrunjel
-
1 Lingura Sos de Soia
-
1 Lingura Ulei de Masline
-
Pentru Lipici
-
120 ml Lapte
-
60 g Faina
-
Pentru Sos
-
2 Linguri Unt / topit
-
2 Linguri Smantana
-
1 Lingura Drojdie inactiva
-
2 catei de Usturoi
-
2 lingurite Ierburi de Provence
-
Un praf de Sare
-
Pentru ornat
-
Patrunjel
Descriere Reteta
Nu este o Reteta pe care as face-o prea des, si asta din cauza volumului de munca, insa e o Reteta interesanta si gustoasa, si merita facuta atunci cand te intrebi… Ce sa mai gatesc cu Ciuperci? *
M-am inspirat dintr-o Reteta Vegana vazuta rapid pe Facebook. Mi-a atras atentia un lucru, si anume ca, la chiftelute sau snitele, poti inlocui Ouale cu un amestec de Lapte si Faina, pe post de lipici.
Am zis sa incerc si pot spune ca A mers mult mai rapid si mai practic cu amestecul din Lapte si Faina. Clar e demn de tinut minte! Okay, eu am folosit Lapte adevarat, nu Vegan, si ma bucur nespus de noua descoperire!
Pesmetul l-am facut rapid acasa, pentru ca un pesmet mai grosolan este intotdeauna mai apetisant. L-am imbunatatit cu Ierburi aromate si alte chestii si a iesit perfect!
* Nu uita ca pe site-ul Brunchy, atunci cand vrei sa vezi alte Retete cu un anumit Ingredient, poti da click pe numele lui in lista de ingrediente si… Voila!, le gasesti pe toate care l-au folosit ca ingredient.
Online e mai comod. Cumpara-ti alimentele ONLINE:
Preparare
1
Done
|
PESMET |
2
Done
|
Pregatire Ciuperci |
3
Done
|
Sosul de Unt si UsturoiToaca marunt vreo 8 catei de Usturoi si pune 2 catei de Usturoi deoparte pentru Sos. Toaca acum si Patrunjelul, sa-l ai pregatit. Intr-un ibric topeste 2 -3 minute pe un foc mic 2 Linguri de Unt, apoi stinge focul. Adauga 2 Linguri de Smantana peste Untul topit, 1 Lingura de Drojdie inactiva, cei 2 catei de Usturoi tocati, 2 lingurite de Ierburi de Provence si putina Sare. Amesteca bine totul si toarna-l intr-un castronel mic pentru servit - pentru inmuiat chiftelutele in Sos. |
4
Done
|
Pregatire Crusta si LipiciIn 2 vase incapatoare amesteca ingredientele pentru Pesmetul aromat si pentru agentul de lipire ala destept, care inlocuieste Ouale. Pentru lipici pune 60g de Faina si 120 ml de Lapte si amesteca pana la omogenizare. Pentru crusta adauga cam 100 g de Pesmet, 2 lingurite de Paprika afumata si 2 de Ierburi de Provence, 1 Lingura de Patrunjel tocat, 1 Lingura de Sos de soia si o Lingura de Ulei de masline. Amesteca bine pana se leaga un pic si amestecul asta. |
5
Done
|
Ciupercile cu UsturoiAcum umple palariile Ciupercilor cu bucatele de Usturoi. Practic le inghesui pe margini pana cand intra sub palarii. Eu am mai adaugat aici putin Patrunjel tocat si niste Cimbrisor proaspat. Am aliniat Ciupercile pe o tava pentru cuptor pentru a le pregati de imbracat in crusta. Pana atunci da drumul la cuptor la 230 C. |
6
Done
|
Chiftelute cu CiuperciCu amestecurile pregatite, cu Ciupercile la fel, si cuptorul incins, start Chiftelute! Inmoaie fiecare Ciuperca in amestecul din Lapte si Faina si apoi imbrac-o in Pesmet, apasand usor de jur-imprejur. Pune-le imbracate inapoi pe tava. Daca si tu ai ca mine niste Ciuperci mai mari, le poti lasa neimbracate in Pesmet, dar pune-le putina Sare deasupra - vor fi delicioase si asa! Aici am ratat momentul sa fac o poza. Eram cu mama pe telefon, aratandu-i video, cu entuziasm, ce mesteresc - in timp ce le imbracam pe fiecare... |
7
Done
15 min.
|
Chiftelute la cuptorDupa ce termini toate chiftelutele - fa o poza, ca eu n-am! Haha. Si baga tava in cuptor pentru 10-15 minute. La temperatura de 230 C chiftelutele cu Ciuperci se coc foarte repede, in 10 minute, dar daca vrei crusta mai crocanta, mai lasa-le un pic. |
8
Done
|
Serveste |