Ingrediente
-
Pentru Aluat
-
260 g Faina
-
140 ml Apa
-
Sare
-
Pentru Umplutura
-
250 g Carne tocata / Carne de porc
-
200 g Varza Alba / 1/2 Varza mica
-
150 g Branza Tofu / Sau Crema de Branza
-
2 Linguri Ghimbir / Ghimbir crud tocat
-
2 buc. Ceapa Verde / Sau o Ceapa
-
2 Linguri Sos de Soia
-
1 Lingura Vin Alb
-
Pentru Sos
-
4 Linguri Sos de Soia
-
1 Lingura Ulei
Descriere Reteta
Pentru ca tocmai incepe Noul An Chinezesc maine, 28 Ianuarie 2017, si pentru ca se servesc traditional in seara in ajun, m-am folosit de pretext pentru a face acesti Dumplings = pachetele din aluat, umpluti cu Carne de porc si Varza, si aromati cu Sos de Soia si Ghimbir.
Dupa ce i-am facut si ii serveam simbolic in cinstea Chinei, mi-am dat seama ca trebuia sa folosesc in reteta, macar acum, renumita Varza Chinezeasca!
Oricum, trebuie s-o sun pe mama, pentru ca este prima data cand am facut Coltunasi! 20 de Coltunasi!
Hei! Economiseste timp cumparandu-ti ingredientele ONLINE:
Preparare
1
Done
|
Aluatul de ColtunasiIntr-un vas pune Faina si adauga Apa treptat, amestecand la inceput cu o furculita sau cu o spatula. Adauga putina Sare, doar foarte putina, pentru ca exista destula Sare in Sosul de Soia si in Tofu, dar nici aluatul nesarat nu este cel mai gustos lucru, deci pune un pic! Apoi incepe sa framanti aluatul pana se amesteca bine, pana ramane legat intr-o bila mare, vreo 10 minute. |
2
Done
30 min.
|
Aluat la odihnaAcopera aluatul cu folie si lasa-l sa stea cam 30 de minute. Dupa acest timp va deveni mult mai omogen si mai fin la framantat. Glutenul isi face treaba si fara drojdie sau alte ajutoare. Daca nu ai alta treaba in bucatarie, poti sa iei o PAUZA aici, asa cum arata ceasul din stanga! Ha! |
3
Done
|
Fierbe VarzaDupa jumatate de ora toaca Varza si pune-o intr-o oala cu Apa si Sare la fiert. Cand Apa da in clocot, o mai lasi sa fiarba vreo 5 minute. |
4
Done
|
Aluat finImparte aluatul in 2 parti si framanta prima parte pe un blat presarat cu faina. Cu putina munca constiincioasa aluatul devine elastic, legat si perfect rotund. Intinde cu sucitorul o foaie din aluat, pe cat posibil in forma de patrat, si cat mai subtire, cam de 2-3 mm. Taie cu cutitul din patratul mare patrate mici, ca la "X si 0", adica 3 x 3. |
5
Done
|
Amesteca UmpluturaPune mai intai oala mare din nou cu Apa la fiert. Da, vorbesc de oala in care ai fiert Varza. O refolosim! Asa cum e! Amesteca bine Varza cu Carnea tocata, cu Ghimbirul, cu Tofu, cu Ceapa verde, cu doua linguri din Sosul de Soia si o lingura de Vin. |
6
Done
|
Impacheteaza ColtunasiiSi acum actiunea distractiva: Ia in palma un patrat de aluat, pune o lingura de umplutura in mijloc si inchide pachetelul deasupra umpluturii, strangand bine, sa nu ramana aer in punguta si sa se lipeasca aluatul. La partea asta, oricate indicatii ai avea, tot esti tentat sa asculti de fiecare pachetel in parte si sa-i dai diferite forme. Have fun la impachetat! |
7
Done
|
Coltunasi la fiertCum fierbe Apa baga Coltunasii pe rand in apa. Dupa ce ei se ridica la suprafata, ii mai lasi vreo 5 minute la fiert. Intre timp ne apucam de tura 2 de Coltunasi, de la Aluat la impachetat. |
8
Done
|
SosulIn timp ce fierbe tura 2 combina Sosul de Soia cu Uleiul si toarna-l in vase mici, pentru servit. |