Chinese Dumplings, Coltunasi cu carne de porc, varza si ghimbir
Traditie de Anul Nou Chinezesc.

Chinese Dumplings, Coltunasi cu carne de porc, varza si ghimbir

Salveaza in reteua ta sociala sau trimite pe mail:

Sau copiaza link-ul de mai jos:

Ingrediente

Regleaza Portii:
Pentru Aluat
260 g Faina
140 ml Apa
Sare
Pentru Umplutura
250 g Carne tocata Carne de porc
200 g Varza Alba 1/2 Varza mica
150 g Branza Tofu Sau Crema de Branza
2 Linguri Ghimbir Ghimbir crud tocat
2 buc. Ceapa Verde Sau o Ceapa
2 Linguri Sos de Soia
1 Lingura Vin Alb
Pentru Sos
4 Linguri Sos de Soia
1 Lingura Ulei

Ingrediente

  • Pentru Aluat

  • Pentru Umplutura

  • Pentru Sos

Descriere Reteta

Pentru ca tocmai incepe Noul An Chinezesc maine, 28 Ianuarie 2017, si pentru ca se servesc traditional in seara in ajun, m-am folosit de pretext pentru a face acesti Dumplings = pachetele din aluat, umpluti cu Carne de porc si Varza, si aromati cu Sos de Soia si Ghimbir.

Dupa ce i-am facut si ii serveam simbolic in cinstea Chinei, mi-am dat seama ca trebuia sa folosesc in reteta, macar acum, renumita Varza Chinezeasca!

Oricum, trebuie s-o sun pe mama, pentru ca este prima data cand am facut Coltunasi! 20 de Coltunasi!

• • •

Hei! Economiseste timp cumparandu-ti ingredientele ONLINE:

Faina   Carne tocata   Tofu   Sos soia   Varza online   Ceapa verde   Ghimbir   Vin alb

Preparare

1
Done

Aluatul de Coltunasi

Intr-un vas pune Faina si adauga Apa treptat, amestecand la inceput cu o furculita sau cu o spatula. Adauga putina Sare, doar foarte putina, pentru ca exista destula Sare in Sosul de Soia si in Tofu, dar nici aluatul nesarat nu este cel mai gustos lucru, deci pune un pic! Apoi incepe sa framanti aluatul pana se amesteca bine, pana ramane legat intr-o bila mare, vreo 10 minute.

2
Done
30 min.

Aluat la odihna

Acopera aluatul cu folie si lasa-l sa stea cam 30 de minute. Dupa acest timp va deveni mult mai omogen si mai fin la framantat. Glutenul isi face treaba si fara drojdie sau alte ajutoare.

Daca nu ai alta treaba in bucatarie, poti sa iei o PAUZA aici, asa cum arata ceasul din stanga! Ha!

3
Done

Fierbe Varza

Dupa jumatate de ora toaca Varza si pune-o intr-o oala cu Apa si Sare la fiert. Cand Apa da in clocot, o mai lasi sa fiarba vreo 5 minute.
Apoi scurge Apa din oala si pune Varza intr-o sita deasupra oalei. Se va mai scurge Apa din ea pana te ocupi de aluat.

4
Done

Aluat fin

Imparte aluatul in 2 parti si framanta prima parte pe un blat presarat cu faina. Cu putina munca constiincioasa aluatul devine elastic, legat si perfect rotund.

Intinde cu sucitorul o foaie din aluat, pe cat posibil in forma de patrat, si cat mai subtire, cam de 2-3 mm. Taie cu cutitul din patratul mare patrate mici, ca la "X si 0", adica 3 x 3.

5
Done

Amesteca Umplutura

Pune mai intai oala mare din nou cu Apa la fiert. Da, vorbesc de oala in care ai fiert Varza. O refolosim! Asa cum e!

Amesteca bine Varza cu Carnea tocata, cu Ghimbirul, cu Tofu, cu Ceapa verde, cu doua linguri din Sosul de Soia si o lingura de Vin.

6
Done

Impacheteaza Coltunasii

Si acum actiunea distractiva: Ia in palma un patrat de aluat, pune o lingura de umplutura in mijloc si inchide pachetelul deasupra umpluturii, strangand bine, sa nu ramana aer in punguta si sa se lipeasca aluatul. La partea asta, oricate indicatii ai avea, tot esti tentat sa asculti de fiecare pachetel in parte si sa-i dai diferite forme. Have fun la impachetat!

7
Done

Coltunasi la fiert

Cum fierbe Apa baga Coltunasii pe rand in apa. Dupa ce ei se ridica la suprafata, ii mai lasi vreo 5 minute la fiert.

Intre timp ne apucam de tura 2 de Coltunasi, de la Aluat la impachetat.

8
Done

Sosul

In timp ce fierbe tura 2 combina Sosul de Soia cu Uleiul si toarna-l in vase mici, pentru servit.

Dana Dumitrescu

Inainte sa se apuce de gatit, Dana nu stia sa faca mai nimic in afara de Cartofi prajiti, o Friptura aruncata in cuptor si o Salata din cruditati... Tot ce invata nou si toate retetele pe care le experimenteaza sunt postate pe Brunchy.ro. Site-ul este creat special pentru a-si pune in ordine retetele, dar si pentru a inspira alti oameni in gatitul practic, de zi-cu-zi.

Retete si Articole  »

Scrie un Comentariu

We must have a pie. Stress cannot exist in the presence of a pie.David Mamet
Boston Marriage

Brunchy
iti recomanda produse si alimente ONLINE: