Ingrediente
-
100 g Unt
-
1 Cup Apa / 230 ml
-
1 lingurita Zahar
-
Un praf de Sare
-
130 g Faina / 1 Cup+
-
3 + 1 Oua
-
Pentru Frisca
-
200 g Frisca lichida
-
1 Lingura Zahar pudra
-
Pentru ornat
-
2 Linguri Zahar pudra
Descriere Reteta
Adica niste verze din aluat umplute cu Frisca, asa cum mancam in copilarie la cofetarie si nu numai. Mama le facea mult mai mici, daca vrei sa le faci mai mici, vor iesi cam 24 si vei avea nevoie de 2 tavi. Gogoselele au nevoie de spatiu intre ele in tava, pentru ca se umfla la cuptor.
Choux a la creme are la baza Aluatul de Profiterol. Este un aluat fiert in prealabil si apoi copt in cuptor, iar tehnica ii ofera o textura inconfundabila, aerata si moale.
Pregatirea lor dureaza cam 30 de minute, dar timpul zboara repede, ai tot timpul ceva de facut! Iar recompensa vine la sfarsit, negresit! ^^
Si fa-ti viata mai usoara cumparand ingredientele ONLINE:
Preparare
1
Done
|
Prima parte de aluatIntr-un vas mediu cu coada pune Untul la topit pe un foc mediu. Adauga Apa, Zaharul si Sarea si amesteca. Vasul va sta pe foc pana da in clocot, apoi trebuie sa dai focul mai mic si sa adaugi toata Faina. Amesteca riguros si neincetat, pana dispare Faina din peisaj si se formeaza un aluat. |
2
Done
|
A doua parteMuta aluatul intr-un alt vas si intinde-l pe peretii vasului, sa se raceasca mai usor. Dupa cateva minute pregateste mixerul si cele 3 Oua si incepe sa adaugi pe rand Ouale in aluat, mixand bine de fiecare data. |
3
Done
|
Pregateste tava si cuptorulPregateste o tava mare cu hartie de copt si da drumul la cuptor la 180 C. Pune pe tava cate o Lingura de aluat formand verzele, pastrand distanta intre ele. Aranjeaza-le cate 4 pe un rand si fa 3 randuri. Bate Oul ramas si unge-le cu o pensula de jur-imprejur. |
4
Done
30 min.
|
Cuptor 180 CBaga tava in cuptor pentru 30 de minute. Intre timp pregateste Frisca: combina-o cu 1 Lingura de Zahar pudra si cu mixerul bate-o pana devine spumoasa, iar mixerul lasa urme in spuma. Nu mixa prea mult. Pune Frisca la rece. |
5
Done
|
MontajDupa ce scoti gogoselele din cuptor, lasa-le la racit vreo 5 - 10 minute. Apoi, cu un cutit taie-le la jumatate, orizontal. Si acum esti gata sa faci sandwich-ul dulce, Choux a la creme: pune cate o Lingura de Frisca pe stratul de jos, apoi pune capacul taiat. Dupa ce le rezolvi pe toate, presara cu ajutorul unei strecuratori Zahar pudra deasupra. |