Choux a la creme, clasic, cu Frisca si Zahar pudra

Choux a la creme, clasic, cu Frisca si Zahar pudra

Salveaza in reteua ta sociala sau trimite pe mail:

Sau copiaza link-ul de mai jos:

Ingrediente

Regleaza Portii:
100 g Unt
1 Cup Apa 230 ml
1 lingurita Zahar
Un praf de Sare
130 g Faina 1 Cup+
3 + 1 Oua
Pentru Frisca
200 g Frisca lichida
1 Lingura Zahar pudra
Pentru ornat
2 Linguri Zahar pudra

Ingrediente

  • Pentru Frisca

  • Pentru ornat

Descriere Reteta

Adica niste verze din aluat umplute cu Frisca, asa cum mancam in copilarie la cofetarie si nu numai. Mama le facea mult mai mici, daca vrei sa le faci mai mici, vor iesi cam 24 si vei avea nevoie de 2 tavi. Gogoselele au nevoie de spatiu intre ele in tava, pentru ca se umfla la cuptor.

Choux a la creme are la baza Aluatul de Profiterol. Este un aluat fiert in prealabil si apoi copt in cuptor, iar tehnica ii ofera o textura inconfundabila, aerata si moale.

Pregatirea lor dureaza cam 30 de minute, dar timpul zboara repede, ai tot timpul ceva de facut! Iar recompensa vine la sfarsit, negresit! ^^

• • •

Si fa-ti viata mai usoara cumparand ingredientele ONLINE:

Faina   Zahar   Zahar pudra   Smantana lichida   Unt   Oua

Preparare

1
Done

Prima parte de aluat

Intr-un vas mediu cu coada pune Untul la topit pe un foc mediu. Adauga Apa, Zaharul si Sarea si amesteca. Vasul va sta pe foc pana da in clocot, apoi trebuie sa dai focul mai mic si sa adaugi toata Faina. Amesteca riguros si neincetat, pana dispare Faina din peisaj si se formeaza un aluat.

2
Done

A doua parte

Muta aluatul intr-un alt vas si intinde-l pe peretii vasului, sa se raceasca mai usor. Dupa cateva minute pregateste mixerul si cele 3 Oua si incepe sa adaugi pe rand Ouale in aluat, mixand bine de fiecare data.

3
Done

Pregateste tava si cuptorul

Pregateste o tava mare cu hartie de copt si da drumul la cuptor la 180 C.

Pune pe tava cate o Lingura de aluat formand verzele, pastrand distanta intre ele. Aranjeaza-le cate 4 pe un rand si fa 3 randuri. Bate Oul ramas si unge-le cu o pensula de jur-imprejur.

4
Done
30 min.

Cuptor 180 C

Baga tava in cuptor pentru 30 de minute.

Intre timp pregateste Frisca: combina-o cu 1 Lingura de Zahar pudra si cu mixerul bate-o pana devine spumoasa, iar mixerul lasa urme in spuma. Nu mixa prea mult. Pune Frisca la rece.

5
Done

Montaj

Dupa ce scoti gogoselele din cuptor, lasa-le la racit vreo 5 - 10 minute. Apoi, cu un cutit taie-le la jumatate, orizontal. Si acum esti gata sa faci sandwich-ul dulce, Choux a la creme: pune cate o Lingura de Frisca pe stratul de jos, apoi pune capacul taiat. Dupa ce le rezolvi pe toate, presara cu ajutorul unei strecuratori Zahar pudra deasupra.

Dana Dumitrescu

Inainte sa se apuce de gatit, Dana nu stia sa faca mai nimic in afara de Cartofi prajiti, o Friptura aruncata in cuptor si o Salata din cruditati... Tot ce invata nou si toate retetele pe care le experimenteaza sunt postate pe Brunchy.ro. Site-ul este creat special pentru a-si pune in ordine retetele, dar si pentru a inspira alti oameni in gatitul practic, de zi-cu-zi.

Retete si Articole  »

Scrie un Comentariu

It's so beautifully arranged on the plate - you know someone's fingers have been all over it.Julia Child

Brunchy
iti recomanda produse si alimente ONLINE: