Ingrediente
-
250 g Lapte praf
-
400 g Zahar
-
150 g Cacao
-
100 g Unt
-
250 ml Apa
-
200 g Nuca
-
2 Linguri Zeama de Lamaie
-
1 lingurita Esenta de Rom
-
1 praf de Sare
-
Pentru ornat
-
2 Linguri Fulgi de Porumb
-
Vas de 20 x 30
-
Sita de cernut
Descriere Reteta
Am prins vremuri in care la scoala generala aveai sansa sa ai cursuri de gatit in timpul orelor de lucru manual. Si pentru asta aveam un atelier special, care imita o bucatarie cu toate cele necesare, iar din cand in cand invatam sa gatim cate ceva. Se intampla in Brasov, la Liceul Johannes Honterus.
Ciocolata de casa este una din Retetele din caietul meu de la scoala, caiet pe care l-am purtat cu mine pe oriunde m-am mutat, doar pentru aceasta valoroasa Reteta. Nah, internetul nu exista dintotdeauna!
Asta e Reteta pe care o facea Bunica mea destul de des, pentru ca stia ca ma topesc dupa Ciocolata de casa. Este gustul Ciocolatei de casa din Ardeal, gust pe care-l mai prinzi doar la targurile de mancare traditionala. Cea din comert are prea multa Cacao si este cam elastica.
Dar facuta in casa este alta poveste! Sa continuam povestea! ^^
NOTA: Am micsorat cantitatea de Zahar din Reteta originala, pentru ca ori avem acum un Zahar mai dulce ca inainte, ori aveam pe vremuri prea putine dulciuri la indemana si atunci ne placea Ciocolata de casa atat de dulce!
Iti poti cumpara ingredientele pentru Reteta ONLINE:
Preparare
1
Done
|
Sirop pe focPune la fiert pe un foc mic Apa cu Zaharul, Zeama de Lamaie si cu putina Sare. Amesteca cu o spatula in timp ce fierbe, pana se obtine consistenta unui serbet. Asta va dura cam 10 minute. |
2
Done
|
Finalizam compozitiaIa oala de pe foc si adauga Untul, amestecand pana se omogenizeaza. Cerne deasupra Cacaua si Laptele Praf, pentru a nu se forma cocoloase. Amesteca riguros pana ce compozitie incepe sa se lege si sa fie din ce in ce mai greu de amestecat. Adauga Nuca si Esenta de Rom si mai amesteca un pic. |
3
Done
|
Ciocolata in tavaToarna compozitia intr-o tava sau intr-un vas si netezeste suprafata. Adauga deasupra Fulgi de Porumb sau Nuca in mod decorativ. Lasa Ciocolata la rece sa se raceasca si apoi taie-o felii sau cubulete. |