Ciocolata de casa cu gust din Ardeal si cu Fulgi de Porumb

Ciocolata de casa cu gust din Ardeal si cu Fulgi de Porumb

Salveaza in reteua ta sociala sau trimite pe mail:

Sau copiaza link-ul de mai jos:

Ingrediente

Regleaza Portii:
250 g Lapte praf
400 g Zahar
150 g Cacao
100 g Unt
250 ml Apa
200 g Nuca
2 Linguri Zeama de Lamaie
1 lingurita Esenta de Rom
1 praf de Sare
Pentru ornat
2 Linguri Fulgi de Porumb
Vas de 20 x 30
Sita de cernut

Ingrediente

  • Pentru ornat

Descriere Reteta

Am prins vremuri in care la scoala generala aveai sansa sa ai cursuri de gatit in timpul orelor de lucru manual. Si pentru asta aveam un atelier special, care imita o bucatarie cu toate cele necesare, iar din cand in cand invatam sa gatim cate ceva. Se intampla in Brasov, la Liceul Johannes Honterus.

Ciocolata de casa este una din Retetele din caietul meu de la scoala, caiet pe care l-am purtat cu mine pe oriunde m-am mutat, doar pentru aceasta valoroasa Reteta. Nah, internetul nu exista dintotdeauna!

Asta e Reteta pe care o facea Bunica mea destul de des, pentru ca stia ca ma topesc dupa Ciocolata de casa. Este gustul Ciocolatei de casa din Ardeal, gust pe care-l mai prinzi doar la targurile de mancare traditionala. Cea din comert are prea multa Cacao si este cam elastica.

Dar facuta in casa este alta poveste! Sa continuam povestea! ^^

NOTA: Am micsorat cantitatea de Zahar din Reteta originala, pentru ca ori avem acum un Zahar mai dulce ca inainte, ori aveam pe vremuri prea putine dulciuri la indemana si atunci ne placea Ciocolata de casa atat de dulce!

• • •

Iti poti cumpara ingredientele pentru Reteta ONLINE:

Lapte praf online   Zahar   Cacao VAN   Unt   Nuca online   Lamaie   Esenta de rom online

Preparare

1
Done

Sirop pe foc

Pune la fiert pe un foc mic Apa cu Zaharul, Zeama de Lamaie si cu putina Sare. Amesteca cu o spatula in timp ce fierbe, pana se obtine consistenta unui serbet. Asta va dura cam 10 minute.

2
Done

Finalizam compozitia

Ia oala de pe foc si adauga Untul, amestecand pana se omogenizeaza. Cerne deasupra Cacaua si Laptele Praf, pentru a nu se forma cocoloase. Amesteca riguros pana ce compozitie incepe sa se lege si sa fie din ce in ce mai greu de amestecat. Adauga Nuca si Esenta de Rom si mai amesteca un pic.

3
Done

Ciocolata in tava

Toarna compozitia intr-o tava sau intr-un vas si netezeste suprafata. Adauga deasupra Fulgi de Porumb sau Nuca in mod decorativ. Lasa Ciocolata la rece sa se raceasca si apoi taie-o felii sau cubulete.

Dana Dumitrescu

Inainte sa se apuce de gatit, Dana nu stia sa faca mai nimic in afara de Cartofi prajiti, o Friptura aruncata in cuptor si o Salata din cruditati... Tot ce invata nou si toate retetele pe care le experimenteaza sunt postate pe Brunchy.ro. Site-ul este creat special pentru a-si pune in ordine retetele, dar si pentru a inspira alti oameni in gatitul practic, de zi-cu-zi.

Retete si Articole  »

Scrie un Comentariu

Balance is key in cooking - you want a little acid, a little sweet, a little savory - the flavors should be harmonious.Gail Simmons

Brunchy
iti recomanda produse si alimente ONLINE: