Cocktail Aperol Spritz, my way

Un Campari Soda mai aromat

Cocktail Aperol Spritz, my way

Salveaza in reteua ta sociala sau trimite pe mail:

Sau copiaza link-ul de mai jos:

Ingrediente

Regleaza Portii:
90 ml Aperol
60 ml Vin spumant
30 ml Apa minerala
0.5 Lime
Dieta:
  • Retete FARA Carne
  • Retete FARA Gluten
  • Retete FARA Oua

Ingrediente

Descriere Reteta

Prima data am baut Aperol Spritz intr-o vara insorita, pe o terasa cocheta, intr-o piateta mica, in Venezia. Era in pahare mari si rotunde de vin si era foarte rece, deci bine-venit pentru niste turisti care au colindat o zi intreaga. Abia mai apoi am aflat ca Aperol Spritz isi are radacinile pe-acolo. Sau, ma rog, o varianta a lui, cu Campari.

Desi Aperolul este asa cum pare, o bautura mai noua in comparatie cu Campari, iti sta mintea in loc cand auzi ca el exista din anul 1919! Iar Campari din 1800 toamna…

Ok, eram prietena de mult timp cu Campari, pe care il preferam cel mai des in baruri sau la petreceri, alaturi de Apa minerala si o felie mare de Portocala. Ha, era amuzant cand ceream intr-un bar Campari Soda – de preparat mi-l preparau, dar nu il aveau in meniu si barmanii nu stiau ce pret ar avea, asa ca mereu aveam pe nota de plata Campari Orange + Apa minerala. Asa a fost muuulti ani si ne-am obisnuit cu totii.

Cand a aparut Aperol Spritz in viata mea, mi-a detronat Campari Soda imediat! Aperolul este mai aromat, mai dulce si mai slab alcoolizat – e bun si sec!, iar Prosecco este alt preferat al meu. Perfect! Si cand n-ai Prosecco prin casa, gasesti mai tot timpul cate o sticla de Sampanie ratacita.

Asa s-a intamplat si atunci cand am vrut sa serbez Bucataria mea cea noua! Poza este cu Spritz-ul de atunci in-the-making. In jur inca mai era semi-santier si praf mult, doar Aperolul stralucea in bucatarie!

Chiar si cu Sampanie, Reteta proprie a ramas neschimbata: Lime, mai mult Aperol si mai putin Vin spumant.

Preparare

1
Done

La rece sau Gheata

Tine la rece bauturile si astfel nu mai ai nevoie de gheata.

2
Done

Cocktail

Toarna in pahar 3 parti Aperol si 2 parti Vin spumant. Ihim, exact invers decat in reteta originala. Din jumatate de Lime taie o felie si pune-o in pahar. Stoarce restul Lamaii deasupra. Adauga Apa minerala si - foarte important - Stir!

Dana Dumitrescu

Inainte sa se apuce de gatit, Dana nu stia sa faca mai nimic in afara de Cartofi prajiti, o Friptura aruncata in cuptor si o Salata din cruditati... Tot ce invata nou si toate retetele pe care le experimenteaza sunt postate pe Brunchy.ro. Site-ul este creat special pentru a-si pune in ordine retetele, dar si pentru a inspira alti oameni in gatitul practic, de zi-cu-zi.

Retete si Articole  »

Scrie un Comentariu

My weaknesses have always been Food and Men — in that order.Dolly Parton

Brunchy
iti recomanda produse si alimente ONLINE:

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here