Ingrediente
-
90 ml Aperol
-
60 ml Vin spumant
-
30 ml Apa minerala
-
0.5 Lime
Descriere Reteta
Prima data am baut Aperol Spritz intr-o vara insorita, pe o terasa cocheta, intr-o piateta mica, in Venezia. Era in pahare mari si rotunde de vin si era foarte rece, deci bine-venit pentru niste turisti care au colindat o zi intreaga. Abia mai apoi am aflat ca Aperol Spritz isi are radacinile pe-acolo. Sau, ma rog, o varianta a lui, cu Campari.
Desi Aperolul este asa cum pare, o bautura mai noua in comparatie cu Campari, iti sta mintea in loc cand auzi ca el exista din anul 1919! Iar Campari din 1800 toamna…
Ok, eram prietena de mult timp cu Campari, pe care il preferam cel mai des in baruri sau la petreceri, alaturi de Apa minerala si o felie mare de Portocala. Ha, era amuzant cand ceream intr-un bar Campari Soda – de preparat mi-l preparau, dar nu il aveau in meniu si barmanii nu stiau ce pret ar avea, asa ca mereu aveam pe nota de plata Campari Orange + Apa minerala. Asa a fost muuulti ani si ne-am obisnuit cu totii.
Cand a aparut Aperol Spritz in viata mea, mi-a detronat Campari Soda imediat! Aperolul este mai aromat, mai dulce si mai slab alcoolizat – e bun si sec!, iar Prosecco este alt preferat al meu. Perfect! Si cand n-ai Prosecco prin casa, gasesti mai tot timpul cate o sticla de Sampanie ratacita.
Asa s-a intamplat si atunci cand am vrut sa serbez Bucataria mea cea noua! Poza este cu Spritz-ul de atunci in-the-making. In jur inca mai era semi-santier si praf mult, doar Aperolul stralucea in bucatarie!
Chiar si cu Sampanie, Reteta proprie a ramas neschimbata: Lime, mai mult Aperol si mai putin Vin spumant.
Preparare
1
Done
|
La rece sau GheataTine la rece bauturile si astfel nu mai ai nevoie de gheata. |
2
Done
|
CocktailToarna in pahar 3 parti Aperol si 2 parti Vin spumant. Ihim, exact invers decat in reteta originala. Din jumatate de Lime taie o felie si pune-o in pahar. Stoarce restul Lamaii deasupra. Adauga Apa minerala si - foarte important - Stir! |