Compot proaspat de Gutui
Fara conservanti

Compot proaspat de Gutui

Salveaza in reteua ta sociala sau trimite pe mail:

Sau copiaza link-ul de mai jos:

Ingrediente

Regleaza Portii:
1 kg Gutui cam 6 Gutui
1 litru Apa
200 g Zahar 1 Cup
0.5 buc. Lamaie Zeama de la 1/2 de Lamaie

Ingrediente

Descriere Reteta

Am inclus compotul de Gutui in categoria Bucatariei Romanesti, nu numai pentru ca este un Compot traditional la noi – si ca toate Compoturile este facut de generatii in casele romanilor, ci si pentru ca Gutuia nu este un fruct prea popular in alte tari, iar in unele Bucatarii nu exista deloc!

Pe langa faptul ca sunt tare gustoase, Gutuile contin multa Vitamina C si alti nutrienti care cresc imunitatea. Iar ele apar exact cand avem nevoie de asta, in prag de iarna! Asa ca, toamna, pune mana pe niste Gutui si mananca-le crude, cu zahar sau fierbe rapid un Compot din ele!

Reteta de Compot de Gutui este super-simpla, fara ingrediente iesite din comun. Complicata ar fi doar pregatirea bucatelelor de Gutui. Daca vrei sa conservi Compotul de Gutui pentru mai mult timp, atunci trebuie sa te ocupi si de sterilizarea borcanelor. Dar cum Compotul asta este atat de bun proaspat fiert, iar Gutuile se pastreaza crude mult timp, eu prefer sa-l prepar doar atunci cand ne si bucuram de el!

Orice varianta ai alege, Compotul se poate face la fel – fara conservanti, Gutuile fiind conservate doar in siropul de Zahar cu Lamaie.

Si daca tot faci Compot, NU arunca Cotoarele si Cojile! Pune-le la fiert si vei obtine o delicioasa Peltea de Gutui (Reteta).

• • •

Si cand nu (mai) ai Gutui, comanda-le online! Si in acelasi timp cumpara-ti si alte ingrediente de care ai nevoie:

Gutui   Zahar   Lamaie

Preparare

1
Done

Pregateste Apa

Intr-un vas incapator pune Apa, Zaharul si Zeama de Lamaie si pune-l deoparte.

2
Done

Pregateste Gutuile

Spala bine Gutuile, curata-le de coaja si taie cubulete din partea fara cotor.

Ai putea pastra cojile si cotoarele pentru a face Gem sau Peltea de Gutui. Acestea vor functiona pe post de gelifiant!

Pe masura ce tai cubuletele, pune-le in vasul cu Apa si Lamaie, pentru a evita oxidarea lor.

3
Done
30 min.

Fierbe

Da drumul la un foc mediu si pune vasul pe foc. Cand incepe sa fiarba, da focul mai mic si lasa Compotul sa stea vreo 30 de minute la fiert. Dupa acest timp verifica cu o furculita sa vezi daca Gutuile sunt bine fierte.

4
Done

Serveste

Serveste Compotul de Gutui caldut! :)

Dana Dumitrescu

Inainte sa se apuce de gatit, Dana nu stia sa faca mai nimic in afara de Cartofi prajiti, o Friptura aruncata in cuptor si o Salata din cruditati... Tot ce invata nou si toate retetele pe care le experimenteaza sunt postate pe Brunchy.ro. Site-ul este creat special pentru a-si pune in ordine retetele, dar si pentru a inspira alti oameni in gatitul practic, de zi-cu-zi.

Retete si Articole  »

Scrie un Comentariu

Balance is key in cooking - you want a little acid, a little sweet, a little savory - the flavors should be harmonious.Gail Simmons

Brunchy
iti recomanda produse si alimente ONLINE: