Ingrediente
-
230 g + Faina
-
60 ml Lapte
-
60 ml Apa
-
20 g Unt
-
7 g Drojdie
-
1 lingurita Zahar
-
0.5 lingurita Sare
-
Pentru Presarat
-
4 Linguri Susan
-
0.5 lingurita Sare
Descriere Reteta
Reteta are la baza covrigeii nemtesti Laugenbrezel, insa ai mei nu au mai fost fierti inainte, ci pusi direct la cuptor. Au iesit niste covrigei cu textura de biscuite crocant.
Muncesti la ei vreo 15 mintute, in restul timpului poti face altceva. Ei vor sta la dospit si in cuptor.
Iti poti cumpara ingredientele pentru Reteta ONLINE:
Preparare
1
Done
|
DrojdiaDizolva Drojdia cu Zahar in Lapte caldut. Lasa sa stea vreo 3 minute. |
2
Done
|
AluatIntr-un bol mare amesteca Drojdia cu Faina si Sarea, adauga Untul si treptat Apa. Amesteca cu o spatula compozitia si nu adauga toata Apa daca aluatul e prea lipicios. Muta aluatul pe un blat presarat cu Faina si framanta-l cateva minute. |
3
Done
20 min.
|
DospitPune aluatul la loc in bol, acopera-l si lasa-l la dospit 20 de minute. |
4
Done
|
CovrigeiIa aluatul inapoi pe masa si framanta-l un pic sa-i iasa aerul. Imparte aluatul in 12 bucati si din fiecare bucata formeaza o bila, presand cu palmele in timp ce le formezi. Din fiecare bila formeaza covrigei sau forme de biscuiti. Pregateste tava cu hartie de copt si incinge cuptorul la 170 C. Pune Susanul cu Sarea intr-un castron si amesteca-le cu degetele. Ia fiecare forma si imbrac-o in Susan, pe o parte si pune-le direct in tava. |
5
Done
30 min.
|
La cuptorBaga tava la cuptor pentru 30 minute sau pana se rumenesc. |