Ingrediente
-
Sarlota roz
-
1 plic Pudding Dr. Oetker / Capsuni
-
2 Cups Lapte
-
2 Linguri Zahar
-
Sarlota galbena
-
1 plic Pudding Dr. Oetker / Vanilie
-
2 Cups Lapte
-
2 Linguri Zahar
-
Pentru ornat
-
4 Linguri Gem de Capsuni
-
4 lingurite Ciocolata
-
8 Napolitane
-
Tools
-
Vase patrate sau forme patrate
Descriere Reteta
Oricat de ciudat ar parea pentru unii, pentru mine sarlota ca la mama acasa nu este facuta de la zero, cu amidon, ci este sarlota de vanilie facuta din mix-ul de Pudding de la Dr. Oetker.
Am amintiri clare cu gustul acela specific, cu mirosul de lapte incins pe foc si cu zgomotul linguritei cu care incercam sa adun din ibricul gol resturile de sarlota inca fierbinte. Probabil ca-mi facea pudding seara, pentru ca amintirea e in atmosfera obisnuita de ora tarzie din bucataria ei veche din Targoviste. Lumina slaba, neonul aprins strategic deasupra unui corp de bucatarie si totul pus in ordine. Vedeta, pudding-ul aburind.
Cum cu gusturile copilariei nu te joci, din cand in cand imi iau Pudding la plic si il prepar cu drag. Asa am avut chef si intr-o dimineata de Valentine’s day, de data asta l-am facut in straturi si cu inimioare pentru noi fetele si cu un gand bun pentru mama.
Daca vrei sa faci sarlota de la zero, uite aici o Reteta de baza fara oua, pe care o folosesc eu. Ai grija sa fierbi bine amidonul, altfel stomacul tau nu va fi prea fericit. Interesant e ca de la Pudding-ul Dr. Oetker nu se intampla asta, desi e tot pe baza de amidon.
Cumpara-ti Pudding-ul si ingredientele pentru Reteta ONLINE:
Preparare
1
Done
|
Pudding galbenIncepe cu pudding-ul galben inaintea celui roz pentru ca le vei prepara in acelasi vas si se poate transmite din culoare. Evita roz in galben. Pune intr-o cana Zaharul, mixul de Pudding si 3 linguri de Lapte. Intr-un ibric mai mare pune 2 Cups sau 500 ml de Lapte pe foc si pandeste Laptele pana da in clocot. Intre timp amesteca bine mixul. Dupa ce Laptele a dat in clocot ia-l de pe foc, toarna amestecul in el si pune-l din nou pe foc. Amesteca incontinuu pentru inca 1 minut. Toarna sarlota galbena in forme si pune-le deoparte. |
2
Done
|
Pudding rozProcedeaza la fel si cu pudding-ul roz si apoi toarna-l peste cel galben. |
3
Done
1 ora
|
La recePune sarlota la rece pentru cel putin 1 ora. |
4
Done
|
OrneazaPune sarlotele pe farfurii individuale si orneaza cu gem de Capsuni, chips de Ciocolata sau Ciocolata rasa si cu Napolitane de inghetata sau simple. |