Ingrediente
-
30 g Unt
-
4 catei Usturoi
-
200 g + Ficat
-
0.5 lingurita Sare
-
1 legatura Patrunjel
Descriere Reteta
Este o mancare rapida (… if I may), pentru ca ai timp sa pregatesti totul din mers, dar si timpul propriu-zis de gatit este foarte scurt. Practic in mai putin de 20 minute poti pregati un Brunch pentru 2 persoane cu acesti Ficatei gustosi cu Usturoi. Daca cunosti pe cineva caruia nu-i place sa manance, de obicei, asa ceva, incearca varianta cu Unt! Eu am reusit sa fac si copii mofturosi sa-i manance!
Si cu ocazia acestei Retete am invatat ca Untul, desi pus in tigaie pe foc, nu prajeste Ficateii, nu ii arde pe la colturi, ci doar ii… gateste frumos!
Si mai e ceva! Daca ii prajesti in Ulei cu Usturoi, aroma de Usturoi nu va patrunde in Ficatei, dar folosind Untul, o sa ai o surpriza! Vor fi patrunsi de aroma si vor fi foarte moi si gustosi!
Am aplicat metoda asta si la bucati de Carne in tigaie si la Omlete, rezultatul chiar este diferit! Merita incercat. I swear!
Iti poti cumpara ingredientele pentru Reteta asta ONLINE:
Preparare
1
Done
|
Caleste UsturoiulPune tigaia pe foc mediu, impreuna cu Untul. Curata si toaca Usturoiul marunt si pune-l si pe el in tigaie. Lasa-l sa se caleasca un pic si amesteca cu o spatula de colo-colo, sa se aromeze tot Untul (care va patrunde aromat in Ficatei, ti-am zis!). |
2
Done
|
Gateste FicatulAdauga Ficateii in tigaie si lasa-i sa stea pana se maronesc pe o parte, vreo 5 minute. Apoi intoarce-i si pe cealalta parte. Daca mai vezi parti rosiatice pe-ici-pe-colo, mai invarte-i si lasa-i sa se maroneasca peste tot. Intre timp toaca Patrunjelul marunt, sau ca mine - mai putin marunt. Ha! |
3
Done
|
Fara Sare nu merge!Stinge focul la FIcatei si presara Sare peste ei, amestecand inca o data. Adauga si Patrunjelul peste si mancarea e gata. |