Fursecuri in forma de Melci, cu Stafide si Susan

Fursecuri in forma de Melci, cu Stafide si Susan

Salveaza in reteua ta sociala sau trimite pe mail:

Sau copiaza link-ul de mai jos:

Ingrediente

Regleaza Portii:
Pentru aluat
2 Cups Faina
7 g Drojdie
1 Cup Zahar
1 Cup Smantana
5 Linguri Lapte
1 buc. Oua
0.25 lingurita Sare
Pentru umplutura
20 g Unt topit
4 Linguri Susan
1 Cup Stafide
0.75 Cup Pesmet
2 Linguri Lapte
1 Lingura Extract de Vanilie
Dieta:
  • Retete FARA Carne

Ingrediente

  • Pentru aluat

  • Pentru umplutura

Descriere Reteta

Am facut cu mare placere acesti Melci, iar procesul nici nu e asa de complicat cum ma asteptam eu. Mi-ar fi placut sa iasa ceva mai pufosi, dar reteta asta este facuta pentru a crea niste fursecuri crunchy. Si asa au iesit! Fiind cu toata familia in jur, Melcii nici n-au ajuns pe un platou, au fost mancati imediat, direct din tava! Toti.

Preparare

1
Done

Aluat

Pregateste-ti toate ingredientele pentru aluat, le vei folosi pe toate punandu-le intr-un bol, pe rand, asa: Amesteca mai intai Faina cu Drojdia in bol, apoi adauga Zaharul si Sarea si mai amesteca un pic. Peste ingredientele uscate pune Smantana, Laptele si Oul si amesteca-le pe toate cu o spatula, pana cand totul devine un aluat omogen.

2
Done

Pregateste umplutura + Untul

Amesteca in alt vas ingredientele pentru umplutura: Susanul, Pesmetul, Stafidele, Vanilia si 2 linguri de Lapte. Desigur, trebuie amestecate si ele. Va arata ca un bol cu cereale delicioase! Nu pofti prea mult la el, avem nevoie de compozitie!

Pune Untul putin pe foc sa se topeasca.

3
Done

Ruloul

Intinde aluatul pe o folie alimentara - ne va ajuta sa rulam rulada. Cu o pensula intinde Untul topit pe toata suprafata aluatului, acesta va functiona ca un lipici pentru umplutura - dar un lipici bun la gust! Presara apoi cerealele din bol peste aluat, acoperind bine toata suprafata.

Si acum, pe lungime, ridica marginea foliei si incepe sa rulezi aluatul imbotatit cu bunatati, pana obtii o rulada intreaga. Ruleaza strans, fara sa ramana goluri de aer.

4
Done
10 min.

Frigider + Cuptor

Pune rulada 10 minute la frigider. Te va ajuta sa tai felii din el.

Intre timp pregateste tava pentru copt cu hartie sau cu silicon si incinge cuptorul la 180 C.

5
Done

Fursecuri

Scoate rulada din frigider si, cu un cutit mare cu lama dreapta, taie felii de cca. 1 cm, pe care le pui pe rand direct in tava.

6
Done
30 min.

Copt fursecuri

Pune tava la cuptor timp de 30 minute. Nu uita sa-ti programezi timer-ul.

Cand sunt gata lasa-le la racit vreo 10 minute.

Dana Dumitrescu

Inainte sa se apuce de gatit, Dana nu stia sa faca mai nimic in afara de Cartofi prajiti, o Friptura aruncata in cuptor si o Salata din cruditati... Tot ce invata nou si toate retetele pe care le experimenteaza sunt postate pe Brunchy.ro. Site-ul este creat special pentru a-si pune in ordine retetele, dar si pentru a inspira alti oameni in gatitul practic, de zi-cu-zi.

Retete si Articole  »

No one who cooks, cooks alone. Even at her most solitary, a cook in the kitchen is surrounded by generations of cooks past, the advice and menus of cooks present, the wisdom of cookbook writers.Laurie Colwin

Brunchy
iti recomanda produse si alimente ONLINE: