Ingrediente
-
Pentru aluat
-
2 Cups Faina
-
7 g Drojdie
-
1 Cup Zahar
-
1 Cup Smantana
-
5 Linguri Lapte
-
1 buc. Oua
-
0.25 lingurita Sare
-
Pentru umplutura
-
20 g Unt / topit
-
4 Linguri Susan
-
1 Cup Stafide
-
0.75 Cup Pesmet
-
2 Linguri Lapte
-
1 Lingura Extract de Vanilie
Descriere Reteta
Am facut cu mare placere acesti Melci, iar procesul nici nu e asa de complicat cum ma asteptam eu. Mi-ar fi placut sa iasa ceva mai pufosi, dar reteta asta este facuta pentru a crea niste fursecuri crunchy. Si asa au iesit! Fiind cu toata familia in jur, Melcii nici n-au ajuns pe un platou, au fost mancati imediat, direct din tava! Toti.
Preparare

1
Done
|
AluatPregateste-ti toate ingredientele pentru aluat, le vei folosi pe toate punandu-le intr-un bol, pe rand, asa: Amesteca mai intai Faina cu Drojdia in bol, apoi adauga Zaharul si Sarea si mai amesteca un pic. Peste ingredientele uscate pune Smantana, Laptele si Oul si amesteca-le pe toate cu o spatula, pana cand totul devine un aluat omogen. |
2
Done
|
Pregateste umplutura + UntulAmesteca in alt vas ingredientele pentru umplutura: Susanul, Pesmetul, Stafidele, Vanilia si 2 linguri de Lapte. Desigur, trebuie amestecate si ele. Va arata ca un bol cu cereale delicioase! Nu pofti prea mult la el, avem nevoie de compozitie! Pune Untul putin pe foc sa se topeasca. |
3
Done
|
RuloulIntinde aluatul pe o folie alimentara - ne va ajuta sa rulam rulada. Cu o pensula intinde Untul topit pe toata suprafata aluatului, acesta va functiona ca un lipici pentru umplutura - dar un lipici bun la gust! Presara apoi cerealele din bol peste aluat, acoperind bine toata suprafata. Si acum, pe lungime, ridica marginea foliei si incepe sa rulezi aluatul imbotatit cu bunatati, pana obtii o rulada intreaga. Ruleaza strans, fara sa ramana goluri de aer. |
4
Done
10 min.
|
Frigider + CuptorPune rulada 10 minute la frigider. Te va ajuta sa tai felii din el. Intre timp pregateste tava pentru copt cu hartie sau cu silicon si incinge cuptorul la 180 C. |
5
Done
|
FursecuriScoate rulada din frigider si, cu un cutit mare cu lama dreapta, taie felii de cca. 1 cm, pe care le pui pe rand direct in tava. |
6
Done
30 min.
|
Copt fursecuriPune tava la cuptor timp de 30 minute. Nu uita sa-ti programezi timer-ul. Cand sunt gata lasa-le la racit vreo 10 minute. |
