Ingrediente
-
3 kg Caise
-
500 g Zahar
-
2 buc. Lamaie
-
Borcane
-
3 Borcane 250 ml
-
Ca ingredient in Retete
-
Gem de Caise
Descriere Reteta
Este cea mai simpla metoda sa faci rapid un gem de caise – la cuptor. Fara griji, fara amestecat in oala. Cantitatile nu sunt importante, iar ingredientele sunt doar 3 ingrediente simple: Caise, Lamai si Zahar.
Eu am folosit aproximativ 3kg de Caise, dar poti folosi atatea cat sa umpli o tava intr-un singur strat. Zahar poti pune mai mult sau mai putin, eu am presarat deasupra cat sa le acopar, cam 500g. Lamaia e importanta, dar nu trebuie exagerat cu ea.
Pune mana pe niste caise, baga-le in cuptor si minuneaza-te peste o ora ce gem bun ai facut! Atat de simplu e.
Preparare
1
Done
|
CuptorDa drumul la cuptor la 170 C si pregateste o tava mare. |
2
Done
|
CaiseSpala Caisele si taie-le in jumatati. Aseaza-le in tava intr-un singur strat cu partea taiata in sus. Stoarce o Lamaie deasupra lor, iar o Lamaie taie-o felii si aseaza-le in tava peste Caise. Presara Zahar deasupra, acoperind toate fructele. |
3
Done
50 min.
|
La cuptorBaga tava in cuptor pentru vreo 50 de minute sau pana cand crezi ca au ajuns la consistenta dorita. |
4
Done
|
In borcaneIntre timp pregateste 3 borcane perfect curata si sterilizate, daca vrei. Cand gemul de caise e gata, toarna-l cu un polonic in borcane si inchide-le imediat. Tine borcanele la rece. |