Glazura alba din Zahar pudra cu Albus

Glazura alba din Zahar pudra cu Albus

Salveaza in reteua ta sociala sau trimite pe mail:

Sau copiaza link-ul de mai jos:

Ingrediente

1 Albus
1 praf de Sare
0.5 lingurita Lamaie
170 g + Zahar pudra
Optional
Colorant alimentar
Royal Icing Sugar
Dieta:
  • Retete FARA Carne
  • Retete FARA Gluten

Ingrediente

  • Optional

Descriere Reteta

Glazura asta e numita Royal Icing sau Glazura Regala si este un amestec de Zahar cu Albus de ou care se intareste dupa ce o lasi la uscat si devine crocanta, asa cum o stii pe cea de pe turta dulce.

Cantitatile din Reteta nu sunt batute in cuie, marimea si greutatea Albusului difera de la ou la ou, asa ca adauga Zaharul pudra treptat pana ajungi la consistenta dorita, dar sa ai la indemana 170 g + de Zahar.

Ca idee iti spun ca, pentru aceasta glazura, nu este important daca Albusurile sunt la temperatura camerei sau nu. Nu facem bezea, nu umflam Albusurile cu aer, ba din contra, vrem sa iasa un amestec concentrat si dens. So, bate-le asa cum le ai, chiar si din frigider. I always do that.

• • •

Daca vrei sa faci o Glazura de zahar fara Ou, dar ceva mai fluida si care se usuca mai greu, uite o Reteta aici: Glazura din zahar.

Si am o recomandare cu Reteta cu tot de Zahar pentru Glazura Regala care se gaseste in magazine si care te ajuta sa faci o Glazura mereu perfecta: Glazura cu Royal Icing Sugar. Zaharul special este tot pe baza de Albus, dar macar nu folosesti Oua crude.

• • •

Economiseste timp si cumpara-ti ingredientele ONLINE:

Oua   Zahar pudra   Lamaie   Glazura Regala online

Preparare

1
Done

Bate Albusul

Bate Albusul cu putina Sare cu un tel sau cu mixerul pana devine spumos si alb. Stoarce deasupra cateva picaturi de Zeama de Lamaie si mai bate-le putin.

2
Done

Zaharul pudra

Cantareste Zaharul si pune-l deoparte. Cu o strecuratoare deasupra Albusurilor, cerne cate o Lingura de Zahar pudra si bate-le din nou, sa incorporezi Zaharul. Continua asa cu Zaharul pana ce amestecul se ingroasa destul. E posibil sa nu ai nevoie de tot Zaharul sau e posibil sa mai adaugi o Lingura.

3
Done

Optional - Colorant

Daca vrei sa colorezi Glazura acum e momentul sa adaugi culoare.

4
Done

Cum folosesti Glazura

Amestecul trebuie folosit imediat. Ori il torni cu ajutorul unei lingurite pe prajituri - cum am facut eu si poti vedea rezultatul in poze, ori umpli un pos cu el si ornezi dulciurile ceva mai ordonat.

Dupa ornat trebuie sa lasi Glazura de zahar sa se usuce bine, cam 2 ore.

Dana Dumitrescu

Inainte sa se apuce de gatit, Dana nu stia sa faca mai nimic in afara de Cartofi prajiti, o Friptura aruncata in cuptor si o Salata din cruditati... Tot ce invata nou si toate retetele pe care le experimenteaza sunt postate pe Brunchy.ro. Site-ul este creat special pentru a-si pune in ordine retetele, dar si pentru a inspira alti oameni in gatitul practic, de zi-cu-zi.

Retete si Articole  »

Scrie un Comentariu

The key ingredient of the chef of the future is culture.Massimo Bottura
Identità Golose 2017

Brunchy
iti recomanda produse si alimente ONLINE: