Ingrediente
-
1 Albus
-
1 praf de Sare
-
0.5 lingurita Lamaie
-
170 g + Zahar pudra
-
Optional
-
Colorant alimentar
-
Royal Icing Sugar
Descriere Reteta
Glazura asta e numita Royal Icing sau Glazura Regala si este un amestec de Zahar cu Albus de ou care se intareste dupa ce o lasi la uscat si devine crocanta, asa cum o stii pe cea de pe turta dulce.
Cantitatile din Reteta nu sunt batute in cuie, marimea si greutatea Albusului difera de la ou la ou, asa ca adauga Zaharul pudra treptat pana ajungi la consistenta dorita, dar sa ai la indemana 170 g + de Zahar.
Ca idee iti spun ca, pentru aceasta glazura, nu este important daca Albusurile sunt la temperatura camerei sau nu. Nu facem bezea, nu umflam Albusurile cu aer, ba din contra, vrem sa iasa un amestec concentrat si dens. So, bate-le asa cum le ai, chiar si din frigider. I always do that.
Daca vrei sa faci o Glazura de zahar fara Ou, dar ceva mai fluida si care se usuca mai greu, uite o Reteta aici: Glazura din zahar.
Si am o recomandare cu Reteta cu tot de Zahar pentru Glazura Regala care se gaseste in magazine si care te ajuta sa faci o Glazura mereu perfecta: Glazura cu Royal Icing Sugar. Zaharul special este tot pe baza de Albus, dar macar nu folosesti Oua crude.
Economiseste timp si cumpara-ti ingredientele ONLINE:
Preparare
1
Done
|
Bate AlbusulBate Albusul cu putina Sare cu un tel sau cu mixerul pana devine spumos si alb. Stoarce deasupra cateva picaturi de Zeama de Lamaie si mai bate-le putin. |
2
Done
|
Zaharul pudraCantareste Zaharul si pune-l deoparte. Cu o strecuratoare deasupra Albusurilor, cerne cate o Lingura de Zahar pudra si bate-le din nou, sa incorporezi Zaharul. Continua asa cu Zaharul pana ce amestecul se ingroasa destul. E posibil sa nu ai nevoie de tot Zaharul sau e posibil sa mai adaugi o Lingura. |
3
Done
|
Optional - ColorantDaca vrei sa colorezi Glazura acum e momentul sa adaugi culoare. |
4
Done
|
Cum folosesti GlazuraAmestecul trebuie folosit imediat. Ori il torni cu ajutorul unei lingurite pe prajituri - cum am facut eu si poti vedea rezultatul in poze, ori umpli un pos cu el si ornezi dulciurile ceva mai ordonat. Dupa ornat trebuie sa lasi Glazura de zahar sa se usuce bine, cam 2 ore. |