Gogosi la cuptor cu glazura de Zahar si Scortisoara

Gogosi la cuptor cu glazura de Zahar si Scortisoara

Salveaza in reteua ta sociala sau trimite pe mail:

Sau copiaza link-ul de mai jos:

Ingrediente

Regleaza Portii:
Pentru GOGOSI
300 g + Faina
0.5 lingurita Drojdie
3 Linguri Zahar
Un praf de Sare
0.5 Cup Lapte
50 g Unt moale
1 buc. Oua
Extract de Vanilie
Pentru GLAZURA
1 Lingura Unt
2 Linguri Zahar
1 lingurita Scortisoara
Tools
1 Tava mare
Forma cerc de 8 cm
Forma cerc de 3 cm
Dieta:
  • Retete FARA Carne

Ingrediente

  • Pentru GOGOSI

  • Pentru GLAZURA

  • Tools

Descriere Reteta

Vroiam demult sa fac aceste Gogosi la cuptor! Stiam ca la cuptor vor face o crusta frumoasa, vor iesi pufoase si aromate si, ca un avantaj – deloc prajite, deci mai sanatoase!

Acum ca Reteta este experimentata si pusa la punct, le voi face curand din nou! Poate cu Glazura de Caramel… ? Aham.

• • •

Daca suntem practici, sa fim pana la capat! Cumpara-ti ONLINE ingredientele pentru Gogosi si castigi o gramada de timp!

Faina   Drojdie   Zahar   Lapte   Unt   Oua   Scortisoara   Extract de vanilie

Preparare

1
Done

Aluatul

Amesteca intr-un vas Faina cu Drojdia, cu Zaharul si cu Sarea. Apoi adauga Untul moale, Laptele si Ouale. Amesteca bine pana devine un aluat lipicios.

2
Done
30 min.

Aluat la crescut

Acopera vasul cu folie si lasa aluatul sa dospeasca, cat te lasa inima: jumatate de ora sau chiar o ora.

3
Done

Forme de Gogosi

Pregateste tava cu hartie de copt. Si Pregateste masa de lucru cu faina pudrata si rastoarna aluatul pe masa. Framanta din nou aluatul si intinde-l intr-o foaie de 1 cm grosime. Cu o forma rotunda de vreo 9 cm si cu una de 3 cm taie cercuri si mijlocul lor din aluat. Cercurile ajung direct pe tava, cu distanta intre ele. Mie mi-au iesit 9 Gogosi - dupa ce am refolosit tot aluatul ramas dupa decupat, inclusiv cel din gaurile de Gogosi.

4
Done
60 min.

Gogosi la dospit

Admiram tava cu Gogosi wanna-be si mai luam o pauza. Aici chiar e important sa le lasi cat mai mult la crescut, ideal o ora.

5
Done
15 min.

Gogosi la cuptor - 190 C

Cu cuptorul incalzit la 190 C tava va sta la copt vreo 15 minute, pana se rumenesc Gogosile.

6
Done

Gogosi pudrate

Topeste 1 Lingura de Unt si pregateste Zaharul cu Scortisoara intr-un castron. Dupa ce scoti Gogosile din cuptor, cand inca sunt calde, le ungi cu Unt si le tavalesti in Zaharul aromat. In cateva secunde poti sa musti din ele! Cel putin... noi asa facem!

Dana Dumitrescu

Inainte sa se apuce de gatit, Dana nu stia sa faca mai nimic in afara de Cartofi prajiti, o Friptura aruncata in cuptor si o Salata din cruditati... Tot ce invata nou si toate retetele pe care le experimenteaza sunt postate pe Brunchy.ro. Site-ul este creat special pentru a-si pune in ordine retetele, dar si pentru a inspira alti oameni in gatitul practic, de zi-cu-zi.

Retete si Articole  »

2 Comentarii Ascunde Commentariile

Scrie un Comentariu

Figs are delicious with soft cheese and ham,
Toast is quite scrumptious with butter and jam,
Eggs are improved by parsley and salt,
But milkshakes are best with strawberries and malt.
Finding Serendipity Angelica Banks

Brunchy
iti recomanda produse si alimente ONLINE: