Ingrediente
-
Pentru GOGOSI
-
300 g + Faina
-
0.5 lingurita Drojdie
-
3 Linguri Zahar
-
Un praf de Sare
-
0.5 Cup Lapte
-
50 g Unt / moale
-
1 buc. Oua
-
Extract de Vanilie
-
Pentru GLAZURA
-
1 Lingura Unt
-
2 Linguri Zahar
-
1 lingurita Scortisoara
-
Tools
-
1 Tava mare
-
Forma cerc de 8 cm
-
Forma cerc de 3 cm
Descriere Reteta
Vroiam demult sa fac aceste Gogosi la cuptor! Stiam ca la cuptor vor face o crusta frumoasa, vor iesi pufoase si aromate si, ca un avantaj – deloc prajite, deci mai sanatoase!
Acum ca Reteta este experimentata si pusa la punct, le voi face curand din nou! Poate cu Glazura de Caramel… ? Aham.
Daca suntem practici, sa fim pana la capat! Cumpara-ti ONLINE ingredientele pentru Gogosi si castigi o gramada de timp!
Preparare
1
Done
|
AluatulAmesteca intr-un vas Faina cu Drojdia, cu Zaharul si cu Sarea. Apoi adauga Untul moale, Laptele si Ouale. Amesteca bine pana devine un aluat lipicios. |
2
Done
30 min.
|
Aluat la crescutAcopera vasul cu folie si lasa aluatul sa dospeasca, cat te lasa inima: jumatate de ora sau chiar o ora. |
3
Done
|
Forme de GogosiPregateste tava cu hartie de copt. Si Pregateste masa de lucru cu faina pudrata si rastoarna aluatul pe masa. Framanta din nou aluatul si intinde-l intr-o foaie de 1 cm grosime. Cu o forma rotunda de vreo 9 cm si cu una de 3 cm taie cercuri si mijlocul lor din aluat. Cercurile ajung direct pe tava, cu distanta intre ele. Mie mi-au iesit 9 Gogosi - dupa ce am refolosit tot aluatul ramas dupa decupat, inclusiv cel din gaurile de Gogosi. |
4
Done
60 min.
|
Gogosi la dospitAdmiram tava cu Gogosi wanna-be si mai luam o pauza. Aici chiar e important sa le lasi cat mai mult la crescut, ideal o ora. |
5
Done
15 min.
|
Gogosi la cuptor - 190 CCu cuptorul incalzit la 190 C tava va sta la copt vreo 15 minute, pana se rumenesc Gogosile. |
6
Done
|
Gogosi pudrateTopeste 1 Lingura de Unt si pregateste Zaharul cu Scortisoara intr-un castron. Dupa ce scoti Gogosile din cuptor, cand inca sunt calde, le ungi cu Unt si le tavalesti in Zaharul aromat. In cateva secunde poti sa musti din ele! Cel putin... noi asa facem! |
2 Comentarii Ascunde Commentariile
sigur o sa incerc si eu cu faina fara gluten!
Chiar ma gandeam la tine cu mancarea fara gluten.
Uite cateva aici: Retete fara Gluten.