Ingrediente
-
1 litru Lapte
-
12 Linguri Gris
-
12 Linguri Zahar
-
2 lingurite Esenta de Rom
Descriere Reteta
Asta e o Reteta clasica de Gris cu Lapte, asa cum il facea mama mea mereu. Insa eu, ca sa tin minte reteta, il fac de obicei cu proportiile in gand: [1:4] – adica o parte Gris, 4 parti Lapte, adaugand Zahar mai mult sau mai putin, in functie de cum vreau sa-l servesc – cu dulceata sau fructe uscate. Tinand minte proportiile e usor si de multiplicat cantitatile.
Vezi aici o Reteta cu [1:4]: Gris cu Lapte ornat cu Fructe uscate.
Iti poti cumpara ingredientele pentru Reteta ONLINE:
Preparare

1
Done
10 min.
|
La fiertPune Laptele la fiert, impreuna cu Zaharul. Toarna in ploaie Grisul deasupra si amesteca cu spatula. Da focul mai mic si amesteca incontinuu. Va fierbe vreo 10 minute. |
2
Done
|
AromeIa Grisul de pe foc si adauga Esenta de Rom, amestecand. |
3
Done
|
La racitToarna Grisul cu Lapte in 4 castronele si lasa-l la racit vreo 20 de minute. |
