Gris cu Lapte si Esenta de Rom

Reteta Clasica

Gris cu Lapte si Esenta de Rom

Salveaza in reteua ta sociala sau trimite pe mail:

Sau copiaza link-ul de mai jos:

Ingrediente

Regleaza Portii:
1 litru Lapte
12 Linguri Gris
12 Linguri Zahar
2 lingurite Esenta de Rom

Ingrediente

Descriere Reteta

Asta e o Reteta clasica de Gris cu Lapte, asa cum il facea mama mea mereu. Insa eu, ca sa tin minte reteta, il fac de obicei cu proportiile in gand: [1:4] – adica o parte Gris, 4 parti Lapte, adaugand Zahar mai mult sau mai putin, in functie de cum vreau sa-l servesc – cu dulceata sau fructe uscate. Tinand minte proportiile e usor si de multiplicat cantitatile.

Vezi aici o Reteta cu [1:4]: Gris cu Lapte ornat cu Fructe uscate.

• • •

Iti poti cumpara ingredientele pentru Reteta ONLINE:

Gris de grau   Lapte
Zahar   Esenta de rom online

Preparare

1
Done
10 min.

La fiert

Pune Laptele la fiert, impreuna cu Zaharul. Toarna in ploaie Grisul deasupra si amesteca cu spatula. Da focul mai mic si amesteca incontinuu. Va fierbe vreo 10 minute.

2
Done

Arome

Ia Grisul de pe foc si adauga Esenta de Rom, amestecand.

3
Done

La racit

Toarna Grisul cu Lapte in 4 castronele si lasa-l la racit vreo 20 de minute.

Dana Dumitrescu

Inainte sa se apuce de gatit, Dana nu stia sa faca mai nimic in afara de Cartofi prajiti, o Friptura aruncata in cuptor si o Salata din cruditati... Tot ce invata nou si toate retetele pe care le experimenteaza sunt postate pe Brunchy.ro. Site-ul este creat special pentru a-si pune in ordine retetele, dar si pentru a inspira alti oameni in gatitul practic, de zi-cu-zi.

Retete si Articole  »

Scrie un Comentariu

After a good dinner one can forgive anybody, even one's own relations.Oscar Wilde
A Woman of No Importance

Brunchy
iti recomanda produse si alimente ONLINE: