Ingrediente
-
1 lingurita Irish Whiskey
-
200 ml Cafea
-
30 ml Frisca lichida
-
10 g Nucsoara
-
Pentru Siropul de Zahar
-
2 lingurite Zahar brun
-
2 lingurite Apa
-
Optional
-
4 lingurite Sirop de Zahar
Descriere Reteta
Paharul cu Irish Coffee din poza este chiar un pahar de Irish Coffee. Este un pahar robust, din sticla groasa si, pentru ca are toarta, il folosesc de obicei la Ciocolata calda si la Ceaiuri, mai rar pentru Irish Coffee.
Anul asta pica St. Patrick’s Day Vineri. Thank God it’s Friday! Putem savura o cafea imbunatatita cu Irish Whiskey! Eu mi-am facut una deja, uite cum ai putea sa-ti prepari si tu una:
Cafeaua o faci asa cum iti place. Pentru reteta asta ai nevoie de 200ml de Cafea proaspat facuta. Continua cu siropul de Zahar: pune intr-un ibric 2 lingurite de Zahar brun si 2 lingurite de Apa. Nu trebuie sa fiarba, ci doar sa se dizolve Zaharul, asa ca amesteca regulat. Pune, dupa gust, 1-2 lingurite de sirop de zahar in pahar, peste adauga o lingurita de Whisky – doar o lingurita daca inca e soarele pe cer!, si toarna si Cafeaua deasupra. Amesteca putin Cafeaua imbunatatita sa ajunga Zaharul si sus, Whisky-ul sigur e acolo. Acum, tot cu lingurita, aseaza frumos Frisca deasupra si presara cu Nucsoara proaspat rasa.
Iti poti cumpara ingredientele pentru Irish Coffee ONLINE:
Have a nice St. Patrick's Day!