Jeleuri de casa din Mandarine

Jeleuri de casa din Mandarine

Salveaza in reteua ta sociala sau trimite pe mail:

Sau copiaza link-ul de mai jos:

Ingrediente

0.5 Cup Apa 120 ml
40 g Gelatina
0.5 Cup suc de Mandarine
0.25 Cup Zahar
1 Lingura Amidon
Tools
Forme de ciocolata
Servet de hartie
Ca ingredient
Jeleuri
Dieta:
  • Retete FARA Gluten
  • Retete FARA Oua

Ingrediente

  • Tools

  • Ca ingredient

Descriere Reteta

Dupa multe incercari cu tot felul de sucuri de fructe, ceaiuri si coloranti alimentari, cred ca am ajuns la o combinatie perfecta pentru jeleurile facute in casa.

I’m so, so happy!

Au gust placut si sunt colorate natural – cu mandarine, nu foarte dulci si cu consistenta unor jeleuri adevarate!

Sunt pe lista de facut acum si jeleuri din suc de portocala, lamaie, lime si gref, dar pana atunci sa catalogam Reteta de baza pentru jeleuri din citrice.

Chitara roz din poza este colorata tot natural, cu zeama de varza rosie, culoare cu care am facut cateva experimente. Vezi experimentele:
Culoare albastra din varza rosie
Jeleuri roz facute din solutia albastra + zeama de lamaie.

Daca n-ai mai lucrat cu gelatina trebuie sa stii 2 lucruri: Gelatina se dizolva in apa rece si apoi se pune de obicei pe foc cu celelalte ingrediente, dar pe un foc mic, pentru ca nu are voie sa fiarba.

• • •

Cumpara-ti comod, ONLINE, ingredientele pentru reteta asta:

gelatina online   mandarine online   Zahar   Amidon alimentar

Preparare

1
Done
10 min.

Gelatina

Mai intai pune Gelatina in jumatate de pahar de Apa rece, adica 40g de Gelatina in 120 ml de Apa, si las-o sa stea asa 10 minute.

2
Done

Suc de Mandarine

Intre timp stoarce vreo 2 Mandarine pentru 120 ml de suc. Amesteca sucul cu Zaharul si pune-le pe un foc mediu sa fiarba. Amesteca in suc sa se dizolve Zaharul si opreste focul cand da in clocot.

3
Done

Amestec

Dupa 10 minute, cand Gelatina e gata inflorita, iar sucul s-a mai racit, varza Gelatina in suc si pune vasul pe un foc mic. Amesteca incontinuu pana se dizolva toata Gelatina in sirop. Nu lasa mai mult amestecul pe foc, gelatina nu trebuie sa ajunga la temperatura prea mare, altfel se taie.

De spuma care s-a format deasupra ne ocupam mai tarziu, cu un mic truc.

4
Done

Jeleuri

Toarna imediat amestecul in forme. Eu am folosit o forma de cuburi de gheata, dar cele mai potrivite sunt formele de ciocolata, dintr-un silicon mai moale.

Acum ca formele sunt umplute, lasa Gelatina sa se raceasca putin, timp de 10 minute.

TIP: Cu un servet de hartie acopera toata forma cu jeleuri si apasa usor in dreptul fiecarei forme, sa se lipeasca spuma de la suprata de servet. Trage rapid servetul de hartie si spuma dispare ca prin minune! Daca nu e perfect, repeta actiunea.
In felul asta iei doar spuma de deasupra. Daca ai fi folosit o spumiera cand amestecul era in vasul de pe foc, ai fi scos, fara sa vrei, si din compozitie. Mai bine metoda anti-risipa. :)

5
Done
60 min.

La frigider

Pune formele in frigider pentru aprox. o ora, timp in care jeleurile se vor intari. Se intaresc asa repede pentru ca au o concentratie mare de Gelatina.

6
Done

Depozitat

Scoate formele din frigider si scoate jeleurile pe o farfurie. Mai lasa-le si aici o perioada, sa se usuce bine, dar desigur le poti gusta in stadiul asta.

Daca faci o transa mai mare si vrei sa le depozitezi in borcan, atunci tavaleste-le prin putin Amidon si apoi scutura-le cu o pensula de Amidon in plus. In afara de faptul ca asa nu se vor lipi unul de altul, o sa descoperi ca invelite in Amidon au textura si gust de jeleuri Haribo! Cam asta e primul gand. ^^

Dana Dumitrescu

Inainte sa se apuce de gatit, Dana nu stia sa faca mai nimic in afara de Cartofi prajiti, o Friptura aruncata in cuptor si o Salata din cruditati... Tot ce invata nou si toate retetele pe care le experimenteaza sunt postate pe Brunchy.ro. Site-ul este creat special pentru a-si pune in ordine retetele, dar si pentru a inspira alti oameni in gatitul practic, de zi-cu-zi.

Retete si Articole  »

Scrie un Comentariu

My best hostess tip is to have good food and really good music!Jennifer Aniston

Brunchy
iti recomanda produse si alimente ONLINE: