Ingrediente
-
0.5 Cup Apa / 120 ml
-
40 g Gelatina
-
0.5 Cup suc de Mandarine
-
0.25 Cup Zahar
-
1 Lingura Amidon
-
Tools
-
Forme de ciocolata
-
Servet de hartie
-
Ca ingredient
-
Jeleuri
Descriere Reteta
Dupa multe incercari cu tot felul de sucuri de fructe, ceaiuri si coloranti alimentari, cred ca am ajuns la o combinatie perfecta pentru jeleurile facute in casa.
I’m so, so happy!
Au gust placut si sunt colorate natural – cu mandarine, nu foarte dulci si cu consistenta unor jeleuri adevarate!
Sunt pe lista de facut acum si jeleuri din suc de portocala, lamaie, lime si gref, dar pana atunci sa catalogam Reteta de baza pentru jeleuri din citrice.
Chitara roz din poza este colorata tot natural, cu zeama de varza rosie, culoare cu care am facut cateva experimente. Vezi experimentele:
→ Culoare albastra din varza rosie
→ Jeleuri roz facute din solutia albastra + zeama de lamaie.
Daca n-ai mai lucrat cu gelatina trebuie sa stii 2 lucruri: Gelatina se dizolva in apa rece si apoi se pune de obicei pe foc cu celelalte ingrediente, dar pe un foc mic, pentru ca nu are voie sa fiarba.
Cumpara-ti comod, ONLINE, ingredientele pentru reteta asta:
Preparare
1
Done
10 min.
|
Gelatina |
2
Done
|
Suc de MandarineIntre timp stoarce vreo 2 Mandarine pentru 120 ml de suc. Amesteca sucul cu Zaharul si pune-le pe un foc mediu sa fiarba. Amesteca in suc sa se dizolve Zaharul si opreste focul cand da in clocot. |
3
Done
|
AmestecDupa 10 minute, cand Gelatina e gata inflorita, iar sucul s-a mai racit, varza Gelatina in suc si pune vasul pe un foc mic. Amesteca incontinuu pana se dizolva toata Gelatina in sirop. Nu lasa mai mult amestecul pe foc, gelatina nu trebuie sa ajunga la temperatura prea mare, altfel se taie. De spuma care s-a format deasupra ne ocupam mai tarziu, cu un mic truc. |
4
Done
|
JeleuriToarna imediat amestecul in forme. Eu am folosit o forma de cuburi de gheata, dar cele mai potrivite sunt formele de ciocolata, dintr-un silicon mai moale. Acum ca formele sunt umplute, lasa Gelatina sa se raceasca putin, timp de 10 minute. TIP: Cu un servet de hartie acopera toata forma cu jeleuri si apasa usor in dreptul fiecarei forme, sa se lipeasca spuma de la suprata de servet. Trage rapid servetul de hartie si spuma dispare ca prin minune! Daca nu e perfect, repeta actiunea. |
5
Done
60 min.
|
La frigiderPune formele in frigider pentru aprox. o ora, timp in care jeleurile se vor intari. Se intaresc asa repede pentru ca au o concentratie mare de Gelatina. |
6
Done
|
DepozitatScoate formele din frigider si scoate jeleurile pe o farfurie. Mai lasa-le si aici o perioada, sa se usuce bine, dar desigur le poti gusta in stadiul asta. Daca faci o transa mai mare si vrei sa le depozitezi in borcan, atunci tavaleste-le prin putin Amidon si apoi scutura-le cu o pensula de Amidon in plus. In afara de faptul ca asa nu se vor lipi unul de altul, o sa descoperi ca invelite in Amidon au textura si gust de jeleuri Haribo! Cam asta e primul gand. ^^ |