Ingrediente
-
0.5 Cup Apa / 120 ml
-
40 g Gelatina
-
0.5 Cup zeama de Lamaie
-
0.25 Cup Zahar
-
Pentru culoare
-
1 Lingura Varza Rosie
-
1 Lingura Apa
-
Tools
-
Blender vertical
-
Forme de ciocolata
-
Servet de hartie
-
Ca ingredient
-
Jeleuri
Descriere Reteta
Jeleurile astea au fost colorate cu o solutie din suc de Varza rosie, Apa si Lamaie, o solutie care a trecut prin culoarea albastra pana sa ajunga la roz. Daca nu-i adaugi Apa, sucul de Varza este foarte inchis la culoare, asa ca trebuie diluat. Am scris despre experimentul cu Varza rosie aici: Un ingredient foarte albastru.
Pentru a-ti pregati culoarea pentru Reteta asta ai nevoie doar de o Lingura de suc de Varza rosie diluata cu Apa, solutie pe care o adaugi treptat in jeleurile de Lamaie, pana obtii culoarea dorita de roz. Se adauga la sfarsit.
Pentru a face jeleurile pui mai intai Gelatina in Apa, sa infloreasca, si zeama de Lamaie cu Zaharul la fiert. Apoi le amesteci, le tii putin pe foc pana se dizolva Gelatina si le colorezi.
Am explicat cu mai multe amanunte despre cum se fac jeleurile si de ce trebuie sa ai grija – in reteta de baza, cu aceleasi proportii, si pe care ti-o recomand s-o incerci si in varianta cu Mandarine:
→ Reteta Jeleuri din Mandarine
Iti poti cumpara online ingredientele speciale pentru reteta asta: