Ingrediente
-
Pentru Carne
-
1 Lingura Ulei de Masline
-
1 Ceapa Alba
-
1 praf de Zahar
-
1 praf de Sare
-
4 catei de Usturoi
-
400 g Carne tocata
-
1 Cup Pasta de Rosii
-
1 Lingura Oregano
-
Pentru Branza
-
1 Cup Branza Ricotta / + zer
-
1 Cup Mozzarella / + zer
-
1 praf de Sare
-
Putin Piper
-
2 buc. Oua
-
1 legatura Patrunjel
-
4 fire Busuioc
-
3 Linguri Grana-Padano
-
Pentru Paste
-
2 litri Apa
-
1 lingurita Sare
-
10 foi Paste Lasagna
-
Deasupra
-
3 Linguri Pasta de Rosii
-
3 Linguri Grana-Padano
-
1 Lingura Ierburi italienesti
-
Tools
-
Vas de sticla 20 cm
Descriere Reteta
O Lasagna italieneasca are bine-nteles ingrediente de origine italiana si ingrediente populare in Bucataria Italiana: Busuioc verde si Oregano, Ricotta si Mozzarella, Grana-Padano sau Parmigiano-Reggiano si Ierburi italienesti. Si cu astfel de delicatese esti pe drumul cel bun pentru o Lasagna apreciata la maxim de toata familia.
Varianta rapida pe care ti-o propun are un mic truc. Avand in vedere ca Sosul de Carne il vei pune gata gatit in cuptor, Pastele de Lasagna la fel, iar restul ingredientelor – in afara de Oua – se pot consuma ca atare, negatite, inseamna ca tii Lasagna o gramada de timp in cuptor doar sa se gateasca Ouale si sa se rumeneasca putin Parmezanul de deasupra… Bine, si sa se topeasca gusturile, dar pentru asta nu e nevoie de asa de mult timp!
Trucul consta in a gati un pic si Crema de branza pe foc, doar vreo 3 minute, cat sa-si paraseasca Ouale stadiul de crude. Si astfel, Lasagna cu straturile ei, va sta la cuptor vreo 15 de minute in loc de 40! Ta-daaa! Faci economie doar de timp valoros, nu de savoare sau de crusta crocanta!
Ca sa fie treaba treaba, gateste Crema de branza impreuna cu Zerul de la Ricotta si de la Mozzarella, daca ai Mozzarella proaspata sau daca simti nevoia, adauga putina Apa. Va ajuta la fierberea inabusita.
Varianta rapida de Lasagna… here we are!
Si pentru si mai mare economie de timp, cumpara-ti ingredientele ONLINE!
Preparare
1
Done
|
Pregateste IngredientelePregateste-ti toate ingredientele pentru sosul de Carne si pentru crema de Branza, separat. Sunt multe si daca nu le aduni acum, iti va lua timp sa alergi dupa fiecare atunci ai nevoie de ele. Toaca din timp Ceapa, Usturoiul, Patrunjelul si Frunzele de Busuioc, si rade intr-un castronel Branza tare si Mozzarella, daca e nevoie. |
2
Done
|
Sosul de CarnePune o tigaie cu 1 Lingura de Ulei de masline pe un foc mediu. Adauga Ceapa tocata si lasa-o sa se caleasca, pana devine aurie, vreo 2 minute. Presara un strop de Zahar peste Ceapa si putina Sare si amesteca. Pune peste Ceapa Usturoiul tocat si lasa-l si pe el 1 minut. Rastoarna Carnea tocata in tigaie si amestec-o cu Ceapa si Usturoiul, separand-o cu spatula, sa o maruntesti. Pana se caleste si Carnea, amesteca totul din cand in cand. Acum poti pune si Pastele la fiert intr-o tigaie. Vezi detalii mai jos. Dupa ce Carnea s-a rumenit si s-a gatit omogen, pune peste ea Pasta de Rosii si Oregano uscat, amesteca si stinge focul. |
3
Done
|
Pastele LasagnaPoti pregati pastele pentru Lasagna in timp ce se caleste Carnea, astfel: Pune o tigaie mare cu 1 litru de Apa si Sare pe foc. Cand Apa fierbe, adauga toate cele 6 felii de paste si lasa-le la fiert, cam 7 minute. Nu le fierbe prea mult. Intre timp prepara Crema de Branza, dar mai trage cate un ochi si la Paste, si la Carne, peste care trebuie sa pui si Pasta de Rosii. |
4
Done
|
Crema de BranzaIntr-o craticioara amesteca toata Branza Mozzarella si Ricotta, cu tot cu Zerul lor. Asezoneaza cu Sare si Piper si pune craticioara pe un foc mediu. Cand incepe sa clocoteasca, adauga Ouale pe rand si amesteca incontinuu vreo 2 minute. Stinge focul si insereaza in Crema - Patrunjelul tocat, Busuiocul si Parmezanul ras. Pune deoparte. |
5
Done
|
Lasagna in straturiIn vasul de sticla pentru cuptor toarna o Lingura de Ulei de masline sau daca vrei, intinde o Lingura de pasta de Rosii. Aseaza 2 felii de Paste in vas si acopera toata suprafata. Daca e nevoie, suprapune-le un pic. Deasupra varsa jumatate din Crema de Branza si acoper-o cu inca un strat de Paste. Apoi umple vasul cu jumatate din Sosul de Carne si acopera-l si pe el cu un strat de Paste. Repeta cu un strat de Branza, unul de Paste, unul de Carne si iar Paste. La sfasit unge ultimul strat cu Pasta de Rosii, presara Parmezan si apoi Ierburile italienesti deasupra. |
6
Done
15 min.
|
Lasagna la cuptorSi dupa cum spuneam, Lasagna astfel pregatita, va sta foarte putin la cuptor. Pune-o in partea de sus a cuptorului si va sta 15 de minute sau pana cand Branza va face o crusta aurie. |
7
Done
|
Zi-mi daca ai reusit!Daca faci Reteta asta de Lasagna cu trucul despre care-ti ziceam si parcurgi pasii asa cum am indicat - pregatind toate ingredientele inainte si preparand Sosurile si Pastele concomitent - zi-mi te rog daca te-ai incadrat in timp! M-as bucura sa vad ca optimizarea timpului chiar functioneaza si la altcineva! Multumesc. |