Ingrediente
-
Coaja de la 2 Lamaie
-
1/4 Cup Zeama de Lamaie
-
2 buc. Galbenus
-
2/3 Cups Zahar
-
2 Linguri Unt
-
Pentru baia de aburi
-
1 litru Apa
-
Tools
-
Borcan
-
Mixer
-
Vas termorezistent
-
Strecuratoare mare
-
Ca ingredient
-
Retete cu Lemon curd
Descriere Reteta
Daca ai face un gem sau o dulceata de fructe cu Galbenusuri si cu putin Unt, si apoi ai strecura compozitia si ai da fibrele la o parte, ai face un Curd!
Eu abia am descoperit tehnica asta, insa in America si in Anglia – de unde provine, este un sos dulce clasic care se face cu tot felul de fructe, cum se fac la noi gemurile. Se foloseste ca sos pentru diverse prajituri, tarte, inghetate sau peste orezul cu lapte.
Galbenusurile nu raman crude, se prepara in baie de aburi si astfel ajung la o temperatura destul de ridicata – indeajuns pentru a le putea consuma safe.
Sa nu uit: GUSTUL E FASCINANT!
Fa-ti viata mai usoara cumparand ingredientele ONLINE:
Preparare

1
Done
|
Apa la fiertPune o oala cu apa la fiert si pregateste bolul termorezistent care va sta deasupra, scufundat pe jumatate. Sa ai la indemana si borcanul in care vei turna sosul la sfarsit, borcan care trebuie sa fie ultra curat, doar il pui la conservat chestii. Proba de microfon: e buna oala? e bun vasul? dar impreuna? ai gasit borcanul? Bun. |
2
Done
2 min.
|
FluffyAmesteca cu un mixer Galbenusurile cu Zaharul in acel bol rezistent timp de vreo 2 minute, pana se umfla in volum, iar Zaharul s-a mai dizolvat. |
3
Done
|
LamaieAdauga peste Galbenusuri coaja si zeama de Lamaie si amesteca bine. |
4
Done
10 min.
|
Bain-marieAcum muta vasul cu compozitia peste oala care acum sigur fierbe. Da focul mai mic si amesteca cu spatula incontinuu in Oua. Ah da, stiu ca Lamaia e vedeta in reteta asta, dar acum pe Oua le alergi de fapt in vas, ele au nevoie de atentie! Nu te opri, amesteca incet si relaxat... vreo 8 -10 minute sau pana se ingroasa de consistenta unui mustar. |
5
Done
|
Butter makes everything better!Ia vasul de pe foc si adauga bucatele de unt pe rand in compozitie, amestecand ca ele sa se topeasca. Ai putea sa lasi totul sa se raceasca un pic, ca sa nu ai surprize cand umbli cu vasul fierbinte. |
6
Done
|
StrecoaraFa rost de inca un vas in care sa strecori Sosul de Lamaie si pune sita peste el. Ai putea sa strecori compozitia direct in borcan, dar atunci s-ar putea sa ai nevoie si de o palnie! Vezi ce gasesti mai intai sau ce ti se potriveste. Ia cu grija vasul si incepe sa strecori, ajutandu-te de aceeasi spatula. |
7
Done
|
Lemon Curd la borcanToarna minunatia in borcan si pune-i capacul. Sper ca ai gustat deja, ca acum trebuie sa-l lasi inchis si sa se raceasca bine, inainte sa ajunga in frigider. Tine la frigider, bine-merci, pana la 2 saptamani! |
