Lemon Curd, adevaratul gust de Lamaie, la borcan

Lemon Curd, adevaratul gust de Lamaie, la borcan

Salveaza in reteua ta sociala sau trimite pe mail:

Sau copiaza link-ul de mai jos:

Ingrediente

Coaja de la 2 Lamaie
1/4 Cup Zeama de Lamaie
2 buc. Galbenus
2/3 Cups Zahar
2 Linguri Unt
Pentru baia de aburi
1 litru Apa
Tools
Borcan
Mixer
Vas termorezistent
Strecuratoare mare
Ca ingredient
Retete cu Lemon curd

Ingrediente

  • Pentru baia de aburi

  • Tools

  • Ca ingredient

Descriere Reteta

Daca ai face un gem sau o dulceata de fructe cu Galbenusuri si cu putin Unt, si apoi ai strecura compozitia si ai da fibrele la o parte, ai face un Curd!

Eu abia am descoperit tehnica asta, insa in America si in Anglia – de unde provine, este un sos dulce clasic care se face cu tot felul de fructe, cum se fac la noi gemurile. Se foloseste ca sos pentru diverse prajituri, tarte, inghetate sau peste orezul cu lapte.

Galbenusurile nu raman crude, se prepara in baie de aburi si astfel ajung la o temperatura destul de ridicata – indeajuns pentru a le putea consuma safe.

Sa nu uit: GUSTUL E FASCINANT!

• • •

Fa-ti viata mai usoara cumparand ingredientele ONLINE:

Lamaie   Oua   Unt   Zahar

Preparare

1
Done

Apa la fiert

Pune o oala cu apa la fiert si pregateste bolul termorezistent care va sta deasupra, scufundat pe jumatate. Sa ai la indemana si borcanul in care vei turna sosul la sfarsit, borcan care trebuie sa fie ultra curat, doar il pui la conservat chestii.

Proba de microfon: e buna oala? e bun vasul? dar impreuna? ai gasit borcanul? Bun.

2
Done
2 min.

Fluffy

Amesteca cu un mixer Galbenusurile cu Zaharul in acel bol rezistent timp de vreo 2 minute, pana se umfla in volum, iar Zaharul s-a mai dizolvat.

3
Done

Lamaie

Adauga peste Galbenusuri coaja si zeama de Lamaie si amesteca bine.

4
Done
10 min.

Bain-marie

Acum muta vasul cu compozitia peste oala care acum sigur fierbe. Da focul mai mic si amesteca cu spatula incontinuu in Oua. Ah da, stiu ca Lamaia e vedeta in reteta asta, dar acum pe Oua le alergi de fapt in vas, ele au nevoie de atentie! Nu te opri, amesteca incet si relaxat... vreo 8 -10 minute sau pana se ingroasa de consistenta unui mustar.

5
Done

Butter makes everything better!

Ia vasul de pe foc si adauga bucatele de unt pe rand in compozitie, amestecand ca ele sa se topeasca. Ai putea sa lasi totul sa se raceasca un pic, ca sa nu ai surprize cand umbli cu vasul fierbinte.

6
Done

Strecoara

Fa rost de inca un vas in care sa strecori Sosul de Lamaie si pune sita peste el. Ai putea sa strecori compozitia direct in borcan, dar atunci s-ar putea sa ai nevoie si de o palnie! Vezi ce gasesti mai intai sau ce ti se potriveste. Ia cu grija vasul si incepe sa strecori, ajutandu-te de aceeasi spatula.

7
Done

Lemon Curd la borcan

Toarna minunatia in borcan si pune-i capacul. Sper ca ai gustat deja, ca acum trebuie sa-l lasi inchis si sa se raceasca bine, inainte sa ajunga in frigider.

Tine la frigider, bine-merci, pana la 2 saptamani!

Dana Dumitrescu

Inainte sa se apuce de gatit, Dana nu stia sa faca mai nimic in afara de Cartofi prajiti, o Friptura aruncata in cuptor si o Salata din cruditati... Tot ce invata nou si toate retetele pe care le experimenteaza sunt postate pe Brunchy.ro. Site-ul este creat special pentru a-si pune in ordine retetele, dar si pentru a inspira alti oameni in gatitul practic, de zi-cu-zi.

Retete si Articole  »

Scrie un Comentariu

Training is everything. The peach was once a bitter almond; cauliflower is nothing but cabbage with a college education.Mark Twain

Brunchy
iti recomanda produse si alimente ONLINE:

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here