Lingurite din Ciocolata pline cu bilute din zahar colorat

Lingurite din Ciocolata pline cu bilute din zahar colorat

Salveaza in reteua ta sociala sau trimite pe mail:

Sau copiaza link-ul de mai jos:

Ingrediente

200 g Ciocolata
5 Linguri Confetti de zahar
Miere
Tools
Vase bain marie
Forme lingurite
Pensula
Pahare de shot
Dieta:
  • Retete FARA Carne
  • Retete FARA Gluten
  • Retete FARA Oua

Ingrediente

  • Tools

Descriere Reteta

Linguritele de ciocolata fac parte din Candy Bar-ul facut pentru un botez. Poti vedea toate retetele de atunci aici: Retete Candy Bar botez.

Pentru aceste acadele din ciocolata ai nevoie de o forma din silicon cu forme de lingurite, ciocolata neagra simpla sau speciala de topit si bilute de zahar. Pe toate le poti cumpara online:

forme lingurite   ciocolata neagra speciala   confetti zahar   miere poliflora

Bilutele le-am lipit cu un strat subtire de Miere, dar poti face si un sirop gros de zahar pentru asta.

Preparare

1
Done

Pregateste

Pune forma de silicon pe o tava mica si las-o la indemana. Formele de silicon se indoaie cand le ridici de pe masa, iar tava te ajuta sa le pui la rece fara sa versi din ciocolata pusa in forme.

2
Done

Topeste ciocolata

Pune un vas cu Apa la fiert si deasupra aseaza un vas de sticla care se potriveste perfect.

Rupe tableta de Ciocolata in bucati si pune-le in vasul de sticla. Cand Apa incepe sa fiarba iar Ciocolata incepe sa se topeasca, amesteca cu spatula in Ciocolata sa o ajuti sa se topeasca uniform. Cand si ultima bucata s-a topit stinge focul.

3
Done

Forme

Toarna imediat Ciocolata fluida in forme pana le umpli. Daca iti mai ramane Ciocolata topita, lasa-o in vas si topeste-o din nou mai tarziu pentru a umple inca o data forma cu lingurite sau poti umple alte forme cu ea, imediat.

4
Done
30 min.

La rece

Pune tava la frigider sa se intareasca Ciocolata. Asta va dura cel putin 30 de minute, dar asta depinde de ce Ciocolata folosesti.

5
Done

Lingurite

Dupa ce s-a intarit Ciocolata scoate formele usor si aseaza-le pe o farfurie. Cu o pensula inmuiata in Miere sau in sirop de Zahar unge partea mare a linguritei si presara deasupra bilute colorate. Apasa cu degetele usor pe bilute, apoi intoarce linguritele pe partea cealalta. Unge iar cu Miere si lipeste iar bilute.

Aseaza linguritele de Ciocolata in paharele mici imediat dupa ce le ornezi. Cand termini cu bilutele de Zahar aseaza paharelele pe o tava si baga-le la frigider.

Dana Dumitrescu

Inainte sa se apuce de gatit, Dana nu stia sa faca mai nimic in afara de Cartofi prajiti, o Friptura aruncata in cuptor si o Salata din cruditati... Tot ce invata nou si toate retetele pe care le experimenteaza sunt postate pe Brunchy.ro. Site-ul este creat special pentru a-si pune in ordine retetele, dar si pentru a inspira alti oameni in gatitul practic, de zi-cu-zi.

Retete si Articole  »

Scrie un Comentariu

One of the very best things about life is the way we must regularly stop whatever it is we are doing and devote our attention to eating.Luciano Pavarotti

Brunchy
iti recomanda produse si alimente ONLINE:

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here