Ingrediente
-
Pentru Sos
-
3 Linguri Faina
-
3 Linguri Unt
-
500 ml Lapte
-
200 g Branza Cheddar
-
1 Lingura Mustar de Dijon
-
1 lingurita Turmeric
-
0.25 lingurita Piper Cayenne
-
Sare
-
Pentru Paste
-
360 g Paste Tortellini / 2 1/2 Cups
-
3 litri Apa
-
1 Lingura Sare
-
Pentru Ornat
-
Parmigiano-Reggiano
-
Piper rosu
-
Chives
Descriere Reteta
Mac & Cheese – adica Macaroane cu sos din Cascaval, este un dish traditional pentru cina in casele americanilor. Este o reteta care necesita timp, nu se poate face rapid cu toate ingredientele pentru sos amestecate si gata, ci pas cu pas. Dar Sosul de catifea galbena care se leaga pana la sfarsit, merita acest timp!
Este o Reteta adaptata la ingredientele pe care le folosesc de obicei si am trisat un pic cu Turmericul, pentru culoare. Una peste alta… arome si arome si culoare!
Foloseste pentru reteta asta orice Paste in afara de cele drepte, ca Spaghetti si Linguine. Cele curbate sau cele in forma de scoica sunt mult mai potrivite, pentru ca retin sosul prin toate colturile si faldurile. Si Tortellini, cum am folosit eu, au succes in reteta.
Cumpara-ti ingredientele principale ONLINE:
Astea nu sunt Macaroane cu Branza
as we know them.
Preparare
1
Done
20 min.
|
Apa la fiertPune o oala mare cu Apa si cu multa Sare la fiert pentru Paste. Intre timp ocupa-te de Sos, iar cand Apa fierbe adauga Pastele. Atentie daca folosesti Tortellini sa testezi daca s-au fiert bine si in interior. Tot acum rade pe o razatoare branza Cheddar, sa o ai pregatita. |
2
Done
|
Sosul BechamelIntr-o tigaie incapatoare pune Untul si Faina pe foc mediu spre mic. Amesteca cu un tel incontinuu pana cand compozitia incepe sa se lege. Adauga Laptele si lasa-le impreuna pe foc pana se ingroasa. Si amesteca pana atunci. Apoi ia cratita de pe foc. |
3
Done
2 min.
|
Paste cu CheddarAdauga peste sosul cald branza Cheddar, Mustarul, Turmericul, Piperul. Scurge pastele de apa si rastorna-le in tigaie, peste sos. Impreuna si amestecate, daca sunt inca destul de fierbinti, totul este gata. Daca s-au racit, mai pune-le 2 minute pe foc sa se impace. Cu o paleta mare pune pastele in farfurii si orneaza cu boabe de Piper rosu si frunze de Chives - taiate marunt cu foarfeca pe deasupra. |