Ingrediente
-
1 buc. Foi de Pandispan
-
1 lingurita Royal Icing Sugar
-
8 lingurite Apa
-
20 g Pasta de zahar
-
6 lingurite Confetti de zahar
-
Tools
-
Forme de decupat biscuiti
-
6 Betisoare
-
6 Snururi de martisor
-
Pensula
Descriere Reteta
Primele Martisoare comestibile pe care le-am facut, desi erau multe, s-au dus! Pe cateva le-am oferit, iar pe restu’ le-am mancat ca la consurs, pana la snururi! :)) A trebuit sa fac alte Martisoare pentru dus la scoala, dar de ce sa repet reteta? M-am gandit asa: cum iarna asta nu vrea sa se transforme in primavara, sa ne adaptam si sa facem Martisoare din turta dulce, ca de sarbatorile de iarna! Haha.
Martisoarele astea comestibile le va oferi Ana – decalat – maine, cand incepe din nou scoala. Si cum ziua de maine e mai aproape de 8 Martie decat de 1 Martie, le-am numit Martisoare de 8 Martie. ^^
Si uite asa am adaptat Martisoarele noastre la primavara lui 2018!
Sunt facute din foi de pandispan cumparate, pe care le-am mai folosit si la alte forme in trecut. Vezi aici Moustache pe bat si Inimioare jeans-style.
Le-am imbracat cu glazura alba, am folosit putina pasta de zahar pentru bulina din centru, am presarat confetti de zahar peste ele si in final au un gust de turta dulce…
Ingredientele speciale pentru aceste Martisoare le-am cumparat de la Mega Image, dar le poti cumpara si online din link-urile de mai jos:
Preparare
1
Done
|
Forme |
2
Done
|
GlazuraCombina Apa cu zaharul pentru Glazura, in proportie de [1 : 8] si amesteca bine. Pregateste si pensula si fii gata sa glazurezi Martisoarele dupa ce infigi betisoarele. |
3
Done
|
BetisoareDaca folosesti betisoare subtiri, ca cele de frigarui, care se infig usor in pandispan, atunci poti face 12 martisoare dintr-o foaie. Cum eu am folosit betisoarele de cake pops mai groase, a trebuit sa lipesc cate 2 forme cu betisorul la mijloc - ca intr-un sandwich, si am obtinut doar 6 martisoare. Am uns formele cu Glazura, am pozitionat betisorul in mijloc si am lipit cate 2 forme presand putin, mai ales in zona betisorului. Apoi le-am lasat pe toate sa se usuce. Daca folosesti betisoare subtiri, infige-le cu grija in forme. Si vezi mai jos cum arata Martisoarele cu betisoare subtiri. |
4
Done
|
BulineFramanta putina Pasta de zahar rosie, intinde o foaie subtire din ea si decupeaza atatea cercuri cate ai nevoie, 6 sau 12. Pune-le deoparte. |
5
Done
|
Glazurat + DecoratCu pensula inmuiata in Glazura am vopsit florile pe toata suprafata. Ca la vopsea, acesta este doar primul strat. Dupa ce s-a uscat putin primul strat am mai adaugat unul. Aplica apoi imediat bulinele rosii in mijlocul florilor. Si tot imediat presara Confetti de zahar peste. Lasa Martisoarele la uscat. |
6
Done
|
Snururi de Martisor |
7
Done
|
Martisoare cu betisoare subtiri |