Ingrediente
-
500 g Carne tocata / Carne de vita
-
2 felii Paine
-
1 Galbenus
-
0.5 lingurita Nucsoara
-
1 crenguta Rozmarin / fresh
-
Coaja de la 1 Lamaie
-
1 lingurita Sare
-
Pentru prajit
-
3 Linguri Ulei de Masline
Descriere Reteta
Chiftelutele le poti servi ca gustare doar prajite in putin ulei sau bagate la cuptor pentru 30 de minute sau impreuna cu un Sos de rosii cu Tabasco.
Din cantitatile Retetei ies cam 20 de meatballs de marimea unei nuci, adica 5 chiftele mici pentru o portie. Daca vrei sa faci mai multe, sau de ce nu – mai putine, regleaza portiile la Ingrediente si se vor recalcula cantitatile pentru cate portii vrei tu.
Incepe cu feliile de Paine care trebuie maruntite. Cel mai usor faci treaba asta intr-un blender. Daca nu ai blender poti ingheta din timp feliile de paine si apoi le dai pe razatoare. Rastoarna firimiturile de Paine intr-un castron si adauga si celelalte ingrediente: Carnea tocata, Galbenusul, Coaja de Lamaie, Rozmarinul tocat, Nucsoara rasa si Sarea. Cu o spatula amesteca compozitia bine de tot, pana se omogenizeaza.
Incinge tigaia cu 3 Linguri de Ulei si potriveste temperatura la nivel mediu. Imparte din ochi compozitia in jumatate si apoi in sferturi, iar dintr-un sfert trebuie sa faci 5 bile de carne. Invarte chiftelutele in palme si preseaza compozitia usor. Cand ai ajuns la 10 bile, pune-le in tigaie si continua formarea celorlalte. Lasa-le la prajit vreo 15 minute, intorcand-le cu o paleta la jumatate din timp. Scoate-le tot cu paleta din tigaie, scurge-le de grasime si pune-le pe o farfurie. Mai ai de prajit o tura de chiftelute si ai terminat.
Castiga timp cumparand ingredientele online: