Ingrediente
-
250 g Faina
-
1 lingurita Praf de copt
-
250 g Unt
-
200 g Zahar
-
3 Oua
-
3 Linguri Stafide
-
1 lingurita Extract de Vanilie
-
Un praf de Sare
-
Pentru ornat
-
400 g Pasta de zahar
-
1 Lingura Zahar pudra
-
Tools
-
Tava de 24 briose
-
24 Cosulete de hartie
Descriere Reteta
Daca se organizeaza Halloween la scoala, atunci ne apucam de ornat cu drag niste briose pentru petrecere!
Briosele mini sunt perfecte pentru party-uri, sunt usor de servit din mers. De data asta fiind vorba de clasa a VII-a, ca sunt mici cu atat mai bine! Sunt dintr-un aluat simplu cu stafide, coapte intr-o tava de 24 de briose mici si sunt ornate cu Pasta de zahar de buna calitate, pe care o poti cumpara online. Vezi mai jos detalii:
Preparare
1
Done
|
PregatesteDa drumul la cuptor la 180 C si pregateste tava de briose cu cosuletele de hartie. |
2
Done
|
Aluat |
3
Done
20 min.
|
La cuptorLa cuptor vor sta cam 20 de minute, dar verifica-le inainte de a le scoate din cuptor. |
4
Done
|
Pasta de zaharCat timp stau briosele in cuptor te poti apuca de decoratiunile din Pasta de zahar. Foloseste Zahar pudra pentru a o modela mai usor si ca sa nu se lipeasca de masa. Intinde foi mici din Pasta, din care decupeaza fasii pentru mumuie si pentru dovleac, forme pentru ochi si gura, cercuri pe care sa le folosesti ca fundal si ce mai vrei tu. |
5
Done
|
MontajDupa ce s-au copt briosele, lasa-le putin la racit. Apoi cu o pensula inmuiata in Apa unge dosul formelor de Pasta de zahar pe care vrei sa le aplici si lipeste-le pe briose. Mai raman putin la uscat si gata, sa inceapa Halloween-ul! |