Mini briose ornate de Halloween cu Dovleac, Fantoma, Gandac si Mumie

Mini briose ornate de Halloween cu Dovleac, Fantoma, Gandac si Mumie

Salveaza in reteua ta sociala sau trimite pe mail:

Sau copiaza link-ul de mai jos:

Ingrediente

Regleaza Portii:
250 g Faina
1 lingurita Praf de copt
250 g Unt
200 g Zahar
3 Oua
3 Linguri Stafide
1 lingurita Extract de Vanilie
Un praf de Sare
Pentru ornat
400 g Pasta de zahar
1 Lingura Zahar pudra
Tools
Tava de 24 briose
24 Cosulete de hartie
Dieta:
  • Retete FARA Carne

Ingrediente

  • Pentru ornat

  • Tools

Descriere Reteta

Daca se organizeaza Halloween la scoala, atunci ne apucam de ornat cu drag niste briose pentru petrecere!

Briosele mini sunt perfecte pentru party-uri, sunt usor de servit din mers. De data asta fiind vorba de clasa a VII-a, ca sunt mici cu atat mai bine! Sunt dintr-un aluat simplu cu stafide, coapte intr-o tava de 24 de briose mici si sunt ornate cu Pasta de zahar de buna calitate, pe care o poti cumpara online. Vezi mai jos detalii:

Pasta de zahar   Pasta de zahar   Pasta de zahar

Preparare

1
Done

Pregateste

Da drumul la cuptor la 180 C si pregateste tava de briose cu cosuletele de hartie.

2
Done

Aluat

Intr-un vas mare amesteca ingredientele pentru aluat cu o spatula pana se omogenizeaza. Apoi cu o Lingura umple cosuletele de hartie cu compozitie.

3
Done
20 min.

La cuptor

La cuptor vor sta cam 20 de minute, dar verifica-le inainte de a le scoate din cuptor.

4
Done

Pasta de zahar

Cat timp stau briosele in cuptor te poti apuca de decoratiunile din Pasta de zahar. Foloseste Zahar pudra pentru a o modela mai usor si ca sa nu se lipeasca de masa. Intinde foi mici din Pasta, din care decupeaza fasii pentru mumuie si pentru dovleac, forme pentru ochi si gura, cercuri pe care sa le folosesti ca fundal si ce mai vrei tu.

5
Done

Montaj

Dupa ce s-au copt briosele, lasa-le putin la racit. Apoi cu o pensula inmuiata in Apa unge dosul formelor de Pasta de zahar pe care vrei sa le aplici si lipeste-le pe briose. Mai raman putin la uscat si gata, sa inceapa Halloween-ul!

Dana Dumitrescu

Inainte sa se apuce de gatit, Dana nu stia sa faca mai nimic in afara de Cartofi prajiti, o Friptura aruncata in cuptor si o Salata din cruditati... Tot ce invata nou si toate retetele pe care le experimenteaza sunt postate pe Brunchy.ro. Site-ul este creat special pentru a-si pune in ordine retetele, dar si pentru a inspira alti oameni in gatitul practic, de zi-cu-zi.

Retete si Articole  »

Scrie un Comentariu

The greatest lesson came with the realization that good food cannot be reduced to single ingredients. It requires a web of relationships to support it.Dan Barber
The Third Plate: Field Notes on the Future of Food

Brunchy
iti recomanda produse si alimente ONLINE: