Mucenici copti, consistenti si gustosi, cu Lapte, Oua si Unt

Mucenici copti, consistenti si gustosi, cu Lapte, Oua si Unt

Salveaza in reteua ta sociala sau trimite pe mail:

Sau copiaza link-ul de mai jos:

Ingrediente

Regleaza Portii:
PENTRU ALUAT
400 g + Faina + aprox. 100 g
1 cub Drojdie
1 lingurita Zahar
1 Lingura Lapte
2 Oua
125 ml Lapte
60 g Unt
60 g Zahar
0.5 lingurita Sare
1 lingurita Extract de Vanilie
PENTRU UNS
1 Galbenus
3 lingurite Lapte
PENTRU SIROP
1 pahar Apa 250 ml
100 g Zahar
Coaja de la 1 Lamaie
1 lingurita Extract de Vanilie
PENTRU ORNAT
3 Linguri Miere
100 g Nuca

Ingrediente

  • PENTRU ALUAT

  • PENTRU UNS

  • PENTRU SIROP

  • PENTRU ORNAT

Descriere Reteta

Mi-am promis demult ca voi face niste Mucenici moldovenesti mai consistenti si mai buni decat Mucenicii de post (Reteta) pe care i-am facut in anii trecuti. Desi i-am copt mereu mari si frumosi, ornati si aromati, gustul painii dulci cerea mereu parca ceva mai multa savoare…

Unde mai pui ca aflu ca anul asta, in 2019, Postul Pastelui nu cuprinde si ziua de 9 martie – cand sunt Mucenicii, asa ca si cei care de obicei tin post se pot bucura acum de Mucenici grasi si frumosi, care nu sunt de post!

Reteta mea este din nou calculata pentru 8 Mucenici mari, care imi incap perfect pe o tava, dar daca vrei sa faci mai multi, regleaza portiile la ingrediente si vei avea automat calculul pentru numarul vrut de tine de Mucenici.

Hai sa mancam cei mai buni Mucenici! Mana pe Oua, pe Unt si pe Lapte, si la treaba! : )

• • •

Nu uita ca-ti poti cumpara ingredientele ONLINE:

Faina   Drojdie   Zahar   Lapte   Oua   Unt   Lamaie   miere poliflora   Nuca online

Preparare

1
Done
10 min.

Maia

Pune intr-un vas incapator toata Faina, iar in mijlocul ei fa o gropita. Pune acolo Drojdia proaspata sfaramata, putin Zahar si putin Lapte. Lasa sa stea vreo 10 de minute.

2
Done

Aluat

Incepe sa amesteci Drojdia cu Faina si cand simti ca nu mai ai ce amesteca adauga Ouale, Laptele, Untul, Zaharul, putina Sare si Vanilia. Amesteca bine pana se omogenizeaza. Nu-ti face probleme daca aluatul e inca lipicios, acopera vasul cu un prosop de bucatarie si lasa-l la dospit.

3
Done
1 ora

La dospit

Lasa aluatul la dospit intre 30 - 90 de minute, in functie de cum iti pica bine.

4
Done

Framantat + Forme

Scoate aluatul din vas si pune-l pe masa de lucru cu Faina extra la indemana. Incepe sa il framanti si mai adauga treptat Faina pana cand vei putea modela aluatul usor. Imparte aluatul in 8 - 10 bucati si din aceste bucati formeaza niste suluri lungi de aluat. Lipeste capetele, formeaza 8-turile imediat si aseaza fiecare forma de Mucenic pe o tava.

5
Done
30 min.

Din nou dospit

Dupa ce ai toti mucenicii in tava, acopera-i cu prosopul de bucatarie si lasa-i din nou la dospit pentru jumatate de ora. Eu ii las aici cuminti in tava pana pregatesc celelalte ingrediente si siropul. Cand sunt gata cu restul, dau drumul la cuptor si apoi ung Mucenicii cu Galbenus.

6
Done

Pregateste restul + Sirop

In primul rand ma ocup de Galbenus, pe care in bat un pic cu Laptele si pregatesc pensula pentru uns.

Apoi ma ocup de Sirop: pun Apa cu Zaharul la fiert si dupa ce da in clocot, las sa se raceasca putin. Apoi adaug Coaja de Lamaie rasa si putina Vanilie.

Mai am grija de Nuca, pe care de data asta am tocat-o cu cutitul, pentru a avea bucati mai mari si mai apetisante de Nuca pentru ornat.

7
Done

Unge Mucenicii

Dupa ce termini toate pregatirile, da drumul la cuptor la 190 C si unge Mucenicii deja crescuti in tava, cu Galbenus.

8
Done
25 min.

La cuptor

Baga tava cu Mucenici in cuptor si lasa-i sa se coaca cam 20 - 25 de minute sau pana se rumenesc frumos.

9
Done

Mucenici insiropati si ornati

Dupa ce s-au copt lasa-i sa se raceasca putin pentru a-i putea manui cu mana.

Ia fiecare Mucenic in parte si tavaleste-l in sirop, apoi aseaza-l din nou pe tava. Cand ii ai pe toti insiropati unge-i cu Miere si tavalaleste-i si in Nuca. Aseaza-i pe un platou si fa-le o poza! Sau mai bine gusta.

Dana Dumitrescu

Inainte sa se apuce de gatit, Dana nu stia sa faca mai nimic in afara de Cartofi prajiti, o Friptura aruncata in cuptor si o Salata din cruditati... Tot ce invata nou si toate retetele pe care le experimenteaza sunt postate pe Brunchy.ro. Site-ul este creat special pentru a-si pune in ordine retetele, dar si pentru a inspira alti oameni in gatitul practic, de zi-cu-zi.

Retete si Articole  »

Scrie un Comentariu

Training is everything. The peach was once a bitter almond; cauliflower is nothing but cabbage with a college education.Mark Twain

Brunchy
iti recomanda produse si alimente ONLINE: