Ingrediente
-
Pentru Mucenici
-
260 g Faina / 1 Cup
-
140 g Apa
-
0.25 lingurita Sare
-
Pentru sirop
-
800 ml Apa
-
4 Linguri Zahar
-
1 praf de Sare
-
2 Linguri Miere
-
2 lingurite Esenta de Rom
-
2 lingurite Extract de Vanilie
-
2 lingurite Scortisoara
-
8 Linguri Nuca
Descriere Reteta
Pentru Mucenicii copti in cuptor vezi Reteta: Mucenici Moldovenesti →
Mucenicii pentru fiert trebuie facuti din timp si lasati la uscat. Astfel ei nu-si vor pierde forma de 8 la fiert. Citeste mai multe detalii despre aluatul pentru Mucenicii fierti aici:
→ Aluat de Mucenici pentru fiert
Varianta simpla se refera la faptul ca, in loc sa stai sa impletesti opt-uri mici din aluat, poti folosi o forma de decupat biscuiti in forma de 8 pentru a termina Mucenicii in doi timpi si trei miscari. Pentru a demonstra ca din acest aluat se pot decupa forme, am folosit forme de litere pentru a scrie Mucenici si Sirop.
Cumpara-ti ingredientele ONLINE sa scapi de griji:
Preparare
1
Done
|
Aluat |
2
Done
|
Forme |
3
Done
4 ore
|
La uscatPune toate formele pe o foaie de copt la uscat, pana se intaresc, cel putin 4 ore sau pana a doua zi. |
4
Done
|
SiropPentru sirop pune intr-un vas incapator Apa la fiert cu Zahar si un praf de Sare. Cand Apa incepe sa fiarba, adauga Mucenicii si lasa-i la fiert cateva minute. Stinge focul si adauga in sirop Mierea, Romul si Vanilia. |
5
Done
|
ServesteServeste Mucenicii in castronele si orneaza cu Nuca si Scortisoara. |