Ingrediente
-
4 buc. Oua
-
1 Cup Mazare
-
0.5 lingurita Sare
-
2 Linguri Ulei de Masline
-
Pentru servit
-
1 lingurita Susan negru
-
8 frunze de Patrunjel
-
2 buc. Lipie
Descriere Reteta
Iubesc Mazarea! Pentru mine luna MAI = MAZARE proaspata, mazare foarte verde si foarte frageda. Si pentru ca n-o avem asa mult timp prin preajma, de cum apare imi iau mereu cate un sac mare si gatesc aproape in fiecare zi ceva cu Mazare, direct din pastai! Si o iubesc. Ti-am mai zis?
Trebuia sa ajunga si in Omleta!
PS: Orice omleta normala la cap se face cu Unt. Treaba se schimba daca omleta contine si Legume. Nu stiu de ce, dar e mai bine in Ulei. Putin Ulei.
Iti poti cumpara ingredientele pentru Reteta ONLINE:
Preparare
1
Done
|
MazareaFierbe putin Mazarea in Apa cu Sare. Cu cat e mai proaspata cu atat o fierbi mai putin. |
2
Done
|
CombinatiaScurge Apa si sparge Ouale in acelasi vas, peste Mazare. Cu un blender vertical marunteste Mazarea si, in acelasi timp, se bat si Ouale. Pune si putina Sare si amesteca din nou. |
3
Done
|
OmletaPune o tigaie pe foc cu 2 Linguri de Ulei. Focul trebuie sa fie mediu si mai mic decat atunci cand faci o omleta simpla. Toarna amestecul in tigaie si pune tigaii un capac. E gata cand zici tu ca e gata, dupa ce o verifici la suprafata. Fii atent si la miros, acesta iti va spune primul daca incepe sa se arda dedesubt. |
4
Done
|
ServesteTaie omleta in cruce pentru a obtine 4 felii. Cu o paleta dreapta aseaza feliile pe farfurii si orneaza cu Susan si Patrunjel. Serveste omleta colorata cu Lipie. |