Ingrediente
-
Pentru Aluat
-
150 g Faina
-
7 g Praf de copt
-
100 g Zahar
-
3 Oua
-
100 g Unt
-
1 lingurita Extract de Vanilie
-
Mere
-
3 Mere
-
Zeama de la 1 Lamaie
-
1 Lingura Zahar
-
Bezea
-
2 buc. Albus
-
1 Lingura Zahar
-
Tools
-
Tava 20 cm
-
Razatoare
Descriere Reteta
La Reteta asta dureaza mai mult pregatirea Merelor. In rest e floare la Ureche si e gata in no-time!
Prepara mai intai aluatul, care va sta cuminte in vas, pana pregatesti merele. Aluatul se va umfla un pic si ne convine! Iar Merele rase nu trebuie sa stea prea mult la aer, chiar daca le punem Lamaie. Impuscam 2 iepuri odata, daca facem aluatul la inceput!
Iti poti cumpara ingredientele pentru Prajitura ONLINE:
Preparare
1
Done
|
AluatCu un mixer bate Ouale cu Zaharul vreo 3 minute. Adauga si Untul cubulete si Vanilia si mixeaza pana se topesc impreuna. Pune Faina si Praful de copt si incepe sa amesteci usor, cu o spatula. Cand aluatul este omogen, toarna-l in vasul de copt. |
2
Done
|
Merele + CuptorSpala bine Merele, scoate cotoarele si taie cateva felii in forma de semicerc. Pune feliile intr-un vas, stropeste-le cu Zeama de Lamaie si presara o lingura de Zahar peste ele. Merele ramase da-le prin razatoare. Scurge-le de zeama in exces si aseaza-le peste toata suprafata aluatului. Infige si feliile de Mere in aluat, in pozitie verticala. Da drumul la cuptor la 170 C. |
3
Done
|
BezeaBate tot cu mixerul Albusurile pana devin o spuma tare. Adauga putin Zahar si mai bate-le un pic. Cu o lingura pune bezea peste Merele rase, fara sa le acoperi, ci doar din loc in loc. |
4
Done
30 min.
|
La cuptorBaga vasul la cuptor pentru jumatate de ora. Verifica pandispanul cu o scobitoare la sfarsit. |