Ingrediente
-
1 kg Prune
-
150 g Faina / 1 1/4 CUPS
-
7 g Drojdie
-
100 g Zahar brun / 1 CUP
-
125 g Unt / cubulete, la temperatura camerei
-
3 Oua / separa Albus de Galbenus
-
1 lingurita Extract de Vanilie / sau zahar vanilat
-
1 lingurita Lichior de Caise
-
Tava 20 x 20 cm
Descriere Reteta
Este o reteta de suflet, este prima mea prajitura facuta vreodata, dar facuta cu curaj! Poti sa vezi aici Reteta video care m-a inspirat!
Pe atunci nu stiam ce are ea asa deosebit, era buna si apreciata, dar de ce? Cu timpul am observat ca la aluatul de pandispan nu se foloseste Zaharul brun de obicei, iar aceasta reteta il are! Si uite asa iese un pandispan-caramel! Okay, si lichiorul are premiul lui!
Ti-am facut pofta?
Atunci bate Albusurile alea mai repede si amesteca intr-un bol Zaharul brun cu Drojdia si cu Faina. Adauga Galbenusurile si Untul cubulete, Lichiorul si Vanilia. Amesteca pana se omogenizeaza. Incorporeaza usor-usor Albusurile batute, fara sa amesteci prea rau, sa nu se desumfle.
Toarna compozitia in tava si pune deasupra jumatati de Prune in picioare, ca niste soldatei. Pandispanul va sta 35-40 de minute in cuptorul incalzit la 180 C. Apoi sta la racit. Si e gata.
Acum da-te mare!
N-ai timp de cumparaturi? Cumpara-ti ingredientele ONLINE:
Un Comentariu Ascunde Commentariile
Imi plac retetele, sunt foarte explicite.
Apreciez mult acest site.
Cu aleasa consideratie.