Ingrediente
-
3 litri Apa
-
1 lingurita Sare
-
300 g Paste Tortellini / proaspeti
-
Sos
-
2 Rosii
-
4 catei de Usturoi
-
1 Lingura Ulei de Masline
-
1 cana Frunze de Busuioc
-
2 lingurite Grana-Padano
Descriere Reteta
Iti recomand sa folosesti pentru aceasta Reteta Tortellini sau Tortelloni proaspeti, pe care ii gasesti in supermarket la frigider. Sunt cu totul alta mancare fata de Tortellini sau Ravioli uscati. Fierb mult mai repede si raman matasosi dupa fierbere. Si gustul lor e mult mai bun!
Si nu uita, iti poti cumpara ingredientele si ONLINE!
Preparare
1
Done
12 min.
|
Fierbe TortelliniPune o oala mare cu 3 litri de Apa pe foc si adauga o lingurita de Sare. Cand apa clocoteste adauga Tortellini si lasa-i sa fiarba 10 - 12 minute. Pentru ca Tortellini au umplutura, verifica la sfarsit daca si umplutura s-a gatit. Daca folosesti Paste Tortellini uscate, lasa-le sa fiarba chiar mai mult. |
2
Done
|
SosulIntre timp prepara Sosul de Rosii: Pune o tigaie pe foc mediu cu 1 Lingura de Ulei de Masline. Toaca repede Usturoiul si pune-l in tigaie, la calit. Spala Rosiile si taie-le la jumatate pe linia orizontala, apoi scoate semintele cu degetul. Taie in cubulete pulpa de Rosii si adauga-le si pe ele pe foc. Roteste tigaia de cateva ori sa amesteci continutul si mai lasa tigaia 2-3 minute pe foc. Toaca frunzele de Busuioc, pune-le peste Rosii si stinge focul. Presara Parmezan si pune un capac peste, sa pastrezi Sosul cald. |
3
Done
|
Tortellini in farfurieDupa ce au fiert pastele, scurge-le de Apa si rastoarna-le in tigaie peste sos. Amesteca-le impreuna si apoi imparte pastele cu sos in farfurii. Orneaza cu Frunze de Busuioc. |