Paste Tortellini cu sos de Rosii, Usturoi si Busuioc

Paste Tortellini cu sos de Rosii, Usturoi si Busuioc

Salveaza in reteua ta sociala sau trimite pe mail:

Sau copiaza link-ul de mai jos:

Ingrediente

Regleaza Portii:
3 litri Apa
1 lingurita Sare
300 g Paste Tortellini proaspeti
Sos
2 Rosii
4 catei de Usturoi
1 Lingura Ulei de Masline
1 cana Frunze de Busuioc
2 lingurite Grana-Padano

Ingrediente

  • Sos

Descriere Reteta

Iti recomand sa folosesti pentru aceasta Reteta Tortellini sau Tortelloni proaspeti, pe care ii gasesti in supermarket la frigider. Sunt cu totul alta mancare fata de Tortellini sau Ravioli uscati. Fierb mult mai repede si raman matasosi dupa fierbere. Si gustul lor e mult mai bun!

• • •

Si nu uita, iti poti cumpara ingredientele si ONLINE!

Tortelloni   Sare online   Ulei masline   Parmezan Grana Padano   Rosii proaspete   Usturoi   Busuioc online

Preparare

1
Done
12 min.

Fierbe Tortellini

Pune o oala mare cu 3 litri de Apa pe foc si adauga o lingurita de Sare. Cand apa clocoteste adauga Tortellini si lasa-i sa fiarba 10 - 12 minute. Pentru ca Tortellini au umplutura, verifica la sfarsit daca si umplutura s-a gatit.

Daca folosesti Paste Tortellini uscate, lasa-le sa fiarba chiar mai mult.

2
Done

Sosul

Intre timp prepara Sosul de Rosii: Pune o tigaie pe foc mediu cu 1 Lingura de Ulei de Masline. Toaca repede Usturoiul si pune-l in tigaie, la calit.

Spala Rosiile si taie-le la jumatate pe linia orizontala, apoi scoate semintele cu degetul. Taie in cubulete pulpa de Rosii si adauga-le si pe ele pe foc. Roteste tigaia de cateva ori sa amesteci continutul si mai lasa tigaia 2-3 minute pe foc.

Toaca frunzele de Busuioc, pune-le peste Rosii si stinge focul. Presara Parmezan si pune un capac peste, sa pastrezi Sosul cald.

3
Done

Tortellini in farfurie

Dupa ce au fiert pastele, scurge-le de Apa si rastoarna-le in tigaie peste sos. Amesteca-le impreuna si apoi imparte pastele cu sos in farfurii. Orneaza cu Frunze de Busuioc.

Dana Dumitrescu

Inainte sa se apuce de gatit, Dana nu stia sa faca mai nimic in afara de Cartofi prajiti, o Friptura aruncata in cuptor si o Salata din cruditati... Tot ce invata nou si toate retetele pe care le experimenteaza sunt postate pe Brunchy.ro. Site-ul este creat special pentru a-si pune in ordine retetele, dar si pentru a inspira alti oameni in gatitul practic, de zi-cu-zi.

Retete si Articole  »

Scrie un Comentariu

Let food be thy medicine and medicine be thy food.Hippocrates

Brunchy
iti recomanda produse si alimente ONLINE: