Peltea de Gutui, doar din resturi de Gutui

Peltea de Gutui, doar din resturi de Gutui

Salveaza in reteua ta sociala sau trimite pe mail:

Sau copiaza link-ul de mai jos:

Ingrediente

2 litri Apa
Coji si cotoare de la 4 Gutui
La sfarsit
150 g Zahar 3/4 Cup

Ingrediente

  • La sfarsit

Descriere Reteta

Stiam de la mama ca Pelteaua de Gutui se face ca prin minune! Ca are agenti gelifianti naturali si ca se leaga imediat. Si ca se prepara din resturi, adica din cotoare si coji de Gutui.

Cum in fiecare toamna imi cumpar Gutui si fac Compot proaspat (Reteta), cred ca a sosit timpul sa NU mai arunc cotoarele si sa la pun la treaba intr-un nou experiment.

Bun. Experimentul reusit si toata lumea fericita. Deja s-au uns in nestire felii de paine cu unt, pentru a mai turna niste Peltea calduta deasupra…

E interesant cum, din 4 Gutui mari, mi-au iesit 3 borcane de Compot si unul intreg de Peltea! Borcan de Peltea pe care puteam sa nici nu-l am daca aruncam cojile si cotoarele de Gutui. Nu mai fac asa. Adica clar mai fac Jeleul asta delicios de cate ori am ocazia!

• • •

N-ai timp de piata? Iti poti cumpara Gutuile ONLINE:

Gutui   Zahar

Preparare

1
Done

Pregateste

Umple o oala cu 2 litri de Apa.

Spala bine Gutuile si apoi decojeste-le. Pune cojile direct in oala cu Apa. Taie Gutuile pe laterale pana ajungi la cotor. Bucatile de Gutuie pot ajunge in alta oala pentru un Compot sau o Marmelada. Sau de ce nu, le poti manca crude cu putin Zahar. Cotoarele taie-le in bucatele mai mici si elimina toate partile inchise la culoare pe care le gasesti. Nu elimina semintele. Si cotoarele ajung in oala cu Apa.

2
Done
40 min.

La fiert

Pune oala pe un foc mediu si las-o sa fiarba cam 40 de minute - sau pana se inmoaie toate bucatile si le poti zdrobi cu o furculita. Dupa ce s-au inmuiat bine, eu le-am pasat cu zdrobitorul de cartofi.

3
Done
10 min.

Strecurat si iar la fiert

Strecoara tot amestecul de resturi intr-un alt vas, arunca resturile, adauga Zahar in zeama de Gutui si pune zeama din nou pe foc pentru vreo 10 minute sau pana se ingroasa si se inchide la culoare.

4
Done

La borcan

Dupa ce Pelteaua e gata, toarna-o in borcan si pune-i capacul. La noi n-a stat capacul prea mult timp pus si nici borcanul n-a ramas prea mult timp plin. Asta e. In cateva zile facem Peltea din nou... proaspata e cea mai buna!

Dana Dumitrescu

Inainte sa se apuce de gatit, Dana nu stia sa faca mai nimic in afara de Cartofi prajiti, o Friptura aruncata in cuptor si o Salata din cruditati... Tot ce invata nou si toate retetele pe care le experimenteaza sunt postate pe Brunchy.ro. Site-ul este creat special pentru a-si pune in ordine retetele, dar si pentru a inspira alti oameni in gatitul practic, de zi-cu-zi.

Retete si Articole  »

Scrie un Comentariu

You don’t need a silver fork to eat good food.Paul Prudhomme

Brunchy
iti recomanda produse si alimente ONLINE: