Placinta ardeleneasca din foietaj cu Mustar, Carne si Legume

Placinta ardeleneasca din foietaj cu Mustar, Carne si Legume

Salveaza in reteua ta sociala sau trimite pe mail:

Sau copiaza link-ul de mai jos:

Ingrediente

Regleaza Portii:
1 Lingura Ulei de Masline
1 Ceapa Alba
6 catei Usturoi
400 g Carne tocata
0.5 lingurita Sare
1 praf de Piper
1 praf de Paprika
2 lingurite Cimbrisor
2 Oua
0.5 buc. Ardei Rosu
0.5 buc. Ardei Galben
0.5 buc. Ardei Verde
1 foaie Aluat de foietaj
2 Linguri Mustar de Dijon

Ingrediente

Descriere Reteta

Am mai facut mai demult o gustare cu aluat de foietaj si mustar si cred ca este o combinatie reusita. Iar borcanul de mustar nu trebuie sa stea in frigider sa astepte doar mici, o salata sau nu-stiu-ce platou rece. Ma bucur de fiecare data cand il folosesc ca pe un sos gata condimentat, e un shortcut practic.

Si in placinta ardeleneasca mustarul vine cu aroma si savoare, iar placinta iese la final o mancare gustoasa si consistenta, cu carne, legume, oua si paine din foietaj. Si colorata, cu Ardei Semafor! ^^

Singura grija atunci cand folosesti aluat de foietaj cumparat este ca trebuie sa-l lasi la dezghetat inainte sa-l folosesti. Eu il mut seara din congelator in frigider si a doua zi este exact cum trebuie.

• • •

Iti poti cumpara ingredientele speciale pentru aceasta reteta ONLINE:

Aluat de foietaj   Carne tocata   Piper negru   Mustar Dijon   Ceapa alba   Usturoi   Ardei semafor   Oua   Thyme online   Paprika afumat

Preparare

1
Done

Carnea tocata

Pune o tigaie pe un foc mediu cu 1 Lingura de Ulei. Toaca Ceapa si Usturoiul si pune-le pe rand in tigaie. Amesteca in tigaie pana se inmoaie ambele. Pune deasupra Carnea tocata si marunteste-o si amestec-o cu o spatula si las-o vreo 10 minute la calit. Adauga la sfarsit Sare, Piper, Paprika si Cimbrisor, amesteca-le si pe ele.

2
Done
10 min.

La racit

Varsa amestecul de Carne intr-o sita pusa peste un vas. Aici va sta sa se raceasca putin si sa se scurga de zeama cam 10 minute.

3
Done

Aluat + Ardei + Oua

Intre timp intinde o foaie de aluat si unge-o cu 2 Linguri de Mustar. Toaca Ardeii marunt si bate Ouale cu un tel pana se omogenizeaza.

4
Done

Umplutura

Dupa ce Carnea s-a racit putin, vars-o peste Oua si amesteca-le bine. Adauga in amestec si Ardeii si apoi aplica compozitia pe aluat.

5
Done

Rulada

Da drumul la cuptor la 190 C. Ruleaza cat mai strans aluatul si taie imediat vreo 8 felii din el. Aseaza feliile de rulada in tava.

6
Done
20 min.

La cuptor

Baga tava in cuptor pentru 20 de minute sau pana se rumeneste aluatul frumos.

7
Done

Serveste

Dupa ce le scoti din cuptor sunt gata de servit imediat!

Dana Dumitrescu

Inainte sa se apuce de gatit, Dana nu stia sa faca mai nimic in afara de Cartofi prajiti, o Friptura aruncata in cuptor si o Salata din cruditati... Tot ce invata nou si toate retetele pe care le experimenteaza sunt postate pe Brunchy.ro. Site-ul este creat special pentru a-si pune in ordine retetele, dar si pentru a inspira alti oameni in gatitul practic, de zi-cu-zi.

Retete si Articole  »

Scrie un Comentariu

If it has got four legs and it is not a chair, if it has got two wings and it flies but is not an aeroplane, and if it swims and it is not a submarine, the Cantonese will eat it.Philip, Duke of Edinburgh

Brunchy
iti recomanda produse si alimente ONLINE: