Ingrediente
-
Pentru fiert
-
2 buc. Porumb
-
4 litri Apa
-
1 lingurita Sare
-
Pentru preparat
-
2 lingurite Unt
-
presarat Sare & Paprika
Descriere Reteta
Nu este o Reteta in sine, este mai mult o Propunere: Porumb cald uns cu Unt si presarat cu Sare si Paprika afumata… Yam! Si este si un reminder pentru Toamna, atunci cand cotrobai prin Retetele de Toamna!
Ideea cand fierbi Porumb este ca ai nevoie de multa Apa si de ceva timp. Pentru ca fierbe mult, de-aia ai nevoie si de multa Apa! Foloseste deci cea mai mare cratita a ta. Acuma timpul de fiert depinde de cat de proaspat sau de uscat este Porumbul tau. La mine a fiert 1 ora si jumatate. Trebuie pazit si incercat dupa vreo ora. Adauga si Sare in Apa de fiert, ajuta sa fiarba mai repede – ca pe orice boaba cu coaja groasa.
Cand e gata, scurge-l de Apa si pune-l pe o farfurie. Cat timp e inca cald, unde-l cu Unt pe toate partile, apoi presara Sare si Paprika cat crezi ca este nevoie.
Atentie, frige! 🙂