Ingrediente
-
Pentru Mere
-
4 Mere
-
Zeama de la 1 Lamaie
-
1 Lingura Zahar brun
-
Pentru aluat
-
1 Cup Faina
-
1 lingurita Praf de copt
-
0.5 Cup Zahar brun
-
4 Oua
-
Un praf de Sare
-
1 lingurita Extract de Vanilie
-
Pentru crusta
-
0.5 Cup Alune
-
1 Lingura Zahar brun
-
1 lingurita Scortisoara
-
TOOLS
-
Vas de cuptor 20 cm
-
Hartie de copt
Descriere Reteta
Cred ca e cea mai reusita varianta a mea de pana acum de prajitura din pandispan cu fructe! Inainte s-o incerc nu eram sigura ca o sa iasa bine-legata, avand in vedere ca Merele rase lasa zeama si dupa ce le storci. Dar a iesit bine, a iesit pufoasa si cu un puternic si placut gust de Mere coapte.
Noi am mancat-o calda seara, iar dimineata cu un Lapte cald alaturi. Buun!
Un reminder pentru rasfat, mai ales Toamna cand e urat si frig afara – fa-ti cumparaturile pentru ingrediente ONLINE:
Preparare
1
Done
|
Mere si LamaieRade cele 4 Mere pe razatoare sau in blender cu cutit special. Pune Merele rase intr-o sita deasupra unui vas pentru a se scurge zeama din ele. Ajuta-le putin sa scape de zeama in exces si apoi pune-le intr-un vas si acopera-le cu Zeama de la o Lamaie. Presara si putin Zahar brun deasupra lor si lasa-le deoparte. |
2
Done
|
AluatBate Ouale cu Zaharul cu un tel si dupa ce obtii o spuma din ele adauga treptat Faina cu Praful de copt, putina Sare si Vanilie. Omogenizeaza totul si amesteca in aluat Merele rase. Toarna toata compozitia intr-un vas pentru cuptor, preferabil cu hartie de copt pe fundul vasului. |
3
Done
|
Alune + CuptorDa drumul la cuptor la 180 C. Daca nu ai Alune prajite, prajeste-le in putin Ulei intr-o tigaie. Apoi toaca-le marunt-marunt. Amesteca-le cu Zahar brun si cu Scortisoara si presara-le peste prajitura din vas. |
4
Done
30 min.
|
La cuptorBaga vasul in cuptor si verifica prajitura dupa 20 de minute. Daca s-a rumenit e gata. |
5
Done
10 min.
|
La racit si la servitDupa ce e gata, prajitura trebuie lasata la racit vreo 10 - 15 min. Apoi o poti taia cubulete si o poti pune pe platouri pentru servit. |