Prajitura consistenta cu Mere rase in aluat si Alune prajite deasupra

Prajitura consistenta cu Mere rase in aluat si Alune prajite deasupra

Salveaza in reteua ta sociala sau trimite pe mail:

Sau copiaza link-ul de mai jos:

Ingrediente

Regleaza Portii:
Pentru Mere
4 Mere
Zeama de la 1 Lamaie
1 Lingura Zahar brun
Pentru aluat
1 Cup Faina
1 lingurita Praf de copt
0.5 Cup Zahar brun
4 Oua
Un praf de Sare
1 lingurita Extract de Vanilie
Pentru crusta
0.5 Cup Alune
1 Lingura Zahar brun
1 lingurita Scortisoara
TOOLS
Vas de cuptor 20 cm
Hartie de copt
Dieta:
  • Retete FARA Carne

Ingrediente

  • Pentru Mere

  • Pentru aluat

  • Pentru crusta

  • TOOLS

Descriere Reteta

Cred ca e cea mai reusita varianta a mea de pana acum de prajitura din pandispan cu fructe! Inainte s-o incerc nu eram sigura ca o sa iasa bine-legata, avand in vedere ca Merele rase lasa zeama si dupa ce le storci. Dar a iesit bine, a iesit pufoasa si cu un puternic si placut gust de Mere coapte.

Noi am mancat-o calda seara, iar dimineata cu un Lapte cald alaturi. Buun!

• • •

Un reminder pentru rasfat, mai ales Toamna cand e urat si frig afara – fa-ti cumparaturile pentru ingrediente ONLINE:

Mere rosii online   Lamaie   Extract de vanilie   Praf de copt   Faina   Zahar brun   Alune   Scortisoara

Preparare

1
Done

Mere si Lamaie

Rade cele 4 Mere pe razatoare sau in blender cu cutit special. Pune Merele rase intr-o sita deasupra unui vas pentru a se scurge zeama din ele. Ajuta-le putin sa scape de zeama in exces si apoi pune-le intr-un vas si acopera-le cu Zeama de la o Lamaie. Presara si putin Zahar brun deasupra lor si lasa-le deoparte.

2
Done

Aluat

Bate Ouale cu Zaharul cu un tel si dupa ce obtii o spuma din ele adauga treptat Faina cu Praful de copt, putina Sare si Vanilie. Omogenizeaza totul si amesteca in aluat Merele rase. Toarna toata compozitia intr-un vas pentru cuptor, preferabil cu hartie de copt pe fundul vasului.

3
Done

Alune + Cuptor

Da drumul la cuptor la 180 C.

Daca nu ai Alune prajite, prajeste-le in putin Ulei intr-o tigaie. Apoi toaca-le marunt-marunt. Amesteca-le cu Zahar brun si cu Scortisoara si presara-le peste prajitura din vas.

4
Done
30 min.

La cuptor

Baga vasul in cuptor si verifica prajitura dupa 20 de minute. Daca s-a rumenit e gata.

5
Done
10 min.

La racit si la servit

Dupa ce e gata, prajitura trebuie lasata la racit vreo 10 - 15 min. Apoi o poti taia cubulete si o poti pune pe platouri pentru servit.

Dana Dumitrescu

Inainte sa se apuce de gatit, Dana nu stia sa faca mai nimic in afara de Cartofi prajiti, o Friptura aruncata in cuptor si o Salata din cruditati... Tot ce invata nou si toate retetele pe care le experimenteaza sunt postate pe Brunchy.ro. Site-ul este creat special pentru a-si pune in ordine retetele, dar si pentru a inspira alti oameni in gatitul practic, de zi-cu-zi.

Retete si Articole  »

Scrie un Comentariu

The only real stumbling block is fear of failure. In cooking you've got to have a what-the-hell attitude.Julia Child

Brunchy
iti recomanda produse si alimente ONLINE: